Vergelijk vliegtickets naar Manila

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Manila

Manila is de hoofdstad van de Filipijnen en het politieke, culturele en wetenschappelijke hart van het land. Er gaat een directe vlucht vanuit Amsterdam naar Manila. Vanuit de rest van Nederland en omstreken kan je alleen vliegen met een tussenstop. Voor deze vluchten kun je vaak wel goedkope vliegtickets boeken. Je bent naar Manila ongeveer vijftien uur aan het vliegen. 

Er zijn veel aanbieders van vluchten naar Manila, je kunt bijvoorbeeld goedkope vliegtickets boeken bij KLM, Cathay Pacific of Etihad. Vaak is vliegen met een tussenstop een stuk goedkoper, vergelijk daarom altijd de prijzen voordat je boekt. De luchthaven van Manila bevindt zich op 35 minuten reizen van de stad. Je kunt gebruik maken van de bus of een taxi. Lijkt Manila je een leuke bestemming? Kijk dan ook eens voor een vliegreis naar Jakarta of Bangkok.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Manila Meerdere airlines Meerdere airlines 23 mei 2021 30 mei 2021 2 overstappen
Amsterdam Schiphol - Manila Turkish Airlines Turkish Airlines 31 okt 2021 29 nov 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Manila KLM KLM 1 nov 2021 29 nov 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Manila KLM KLM 16 nov 2021 30 nov 2021 1 overstap
Eindhoven - Manila Meerdere airlines Meerdere airlines 16 nov 2021 30 nov 2021 2 overstappen
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Manila Meerdere airlines Meerdere airlines 10 sep 2021 17 sep 2021 4 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Manila Meerdere airlines Meerdere airlines 16 nov 2021 30 nov 2021 2 overstappen
Brussel - National - Manila KLM KLM 8 nov 2021 5 dec 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Manila Meerdere airlines Meerdere airlines 24 mei 2021 13 jun 2021 3 overstappen

Manila

Manila is een prachtige stad aan de Zuid-Chinese Zee. Het heeft een lange en roerige historie waar nog veel van in de stad terug te zien is. Het is een grote en bruisende metropool, die ook steeds populairder wordt onder toeristen. Dit is ook zeker niet vreemd, want voor jong en oud is er altijd wel wat te beleven in Manila.

Manila begon als klein vissersdorpje wat langzaam uitgroeide tot sultanaat. Het werd in 1570 veroverd door de Spanjaarden. Er werd een ommuurde stad gebouwd met als bedoeling de Spaanse kolonisten te beschermen en Manila groeide langzaam uit tot het centrum van trans-Pacifische handel. In 1898 verloor Spanje haar grip over de Filipijnen en Manila, het kwam in tot de Tweede Wereldoorlog in Amerikaanse handen. In de Tweede Wereldoorlog is er heftig gevochten in Manila, er zijn vooral veel burgerslachtoffers gevallen. In 1946 werd het land onafhankelijk en Manila de hoofdstad van het nieuwe land.

Ontdek Manila

Er zijn veel bezienswaardigheden in Manila. De oudste wijk van de stad, de Intramuros is het leukst om te bekijken. Helaas is deze wijk zwaar beschadigd geraakt tijdens de Tweede Wereldoorlog maar gelukkig zijn er nog genoeg bezienswaardigheden overgebleven. Fort Santiago is bijvoorbeeld erg leuk om te bezoeken. Hier heb je een herdenkingsplaats gewijd aan de nationale held José Rizal. Ook de kerk San Agustin en het koloniale herenhuis Casa Manilla zijn prachtig. Wil je tot rust komen? Ga dan naar het Rizal park, hier heb je een het National Museum of the Filipino People, een zeer interessant museum.

Een van de meest indrukwekkende dingen die je in Manila kunt doen is een tour door de sloppenwijken. Deze tours zijn goed georganiseerd en bieden je een zeer indrukwekkend beeld van de schrijnende armoede in de Filipijnen en die overal nog op de wereld heerst.