Vluchten naar Jakarta

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vergelijk vliegtickets naar Jakarta

Het vliegtuig is de aangewezen manier om naar Jakarta te reizen. Luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Singapore Airlines en Malaysian Airlines bieden directe vluchten aan vanaf Amsterdam. Ook gaan er vluchten vanuit Brussel en Dusseldorf. Goedkope vliegtickets Jakarta boek je een paar maanden voor vertrek, dan heb je meestal goedkope vliegtickets te pakken.

De luchthaven van Jakarta is Soekarno Hatta International Airport (CGK). Deze luchthaven bevindt zich 20 km van de stad. Om van de luchthaven naar de stad te komen kun je gebruik maken van het openbaar vervoer, namelijk de trein of de bus of je kunt een taxi direct naar je bestemming nemen. Lijkt Jakarta je een leuke bestemming? Neem dan ook eens een kijkje voor tickets naar Bali of Manila!

Top vluchten naar Jakarta

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 16u2
wo 15 sep do 30 sep
v.a. € 625 (p.p.)
Garuda Indonesia
Direct - 13u42
wo 17 nov do 25 nov
v.a. € 711 (p.p.)
Oman Air
2 stops - 38u5
di 2 nov ma 29 nov
v.a. € 510 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
1 stop - 26u2
wo 8 sep wo 27 okt
v.a. € 647 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

KLM
1 stop - 24u50
do 2 sep do 30 sep
v.a. € 471 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Jakarta

De grote en levendige stad Jakarta is de hoofdstad van Indonesië. De stad is gelegen aan het Noord-Westen van het eiland Java.  Met bijna 10 miljoen inwoners is het de grootste stad van Zuid-Oost Azië. De bewoners van Jakarta staan bekend om hun vriendelijkheid en behulpzaamheid. 

Helaas is de lucht in Jakarta erg vuil. Vanwege de hoge luchtvochtigheid worden veel toeristen sneller moe dan normaal, doe comfortabele kleding aan die volledig van katoen is gemaakt. Om in Jakarta je weg te vinden is niet eenvoudig. Het is een chaotische stad met verkeer dat vaak heel traag is of vast staat, met name tijdens de spitsuren. De trein kan soms een alternatief zijn. Ook wordt gewerkt aan een monorail, maar deze is nog niet in gebruik.

Ontdek Jakarta

Jakarta heeft veel mooie bezienswaardigheden. Het presidentieel paleis is de officiële residentie van de Indonesische president en gratis toegankelijk voor het publiek in het weekend. Let wel op je kleding: geen sandalen toegestaan. Het nationale monument Monas is een 137m hoog monument in het centrum van het Merdeka plein. Het panoramadek geeft een mooi uitzicht op de stad.

Voor de kunstliefhebber is er ook genoeg in Jakarta te beleven. Gedung Kesenian Jakarta, het kunst theater van Jakarta, heeft een mooie architectuur en is het podium voor enkele van de beste optredens uit de omgeving en voor internationale gasten. Het Museum National heeft een grote collectie van prehistorische artefacten, zoals aardewerk en Hindoe Javaanse kunst.