Panorama

Goedkoop vliegen naar Carcassonne

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkope vluchten naar Carcassonne

Om naar Carcassonne te vliegen zijn er verschillende opties. Het vliegveld van Carcassonne zelf is geen groot vliegveld en om hierop te vliegen heb je vanaf Amsterdam zeker een tussenstop nodig en doe je er minimaal 5 uur en 40 minuten over. Vliegtickets voor vluchten met een tussenstop kunnen ook vanaf Brussel en Maastricht geboekt worden waardoor het soms goedkoper kan zijn.

Uiteindelijk is het makkelijker om vliegtickets naar Toulouse te boeken. Vanaf Amsterdam gaan er directe vluchten die je goedkoop naar deze stad kunnen brengen. Naar Toulouse is het 1 uur 45 minuten vliegen en vanaf hier is het 1 uur rijden naar het prachtige Carcassonne. Onder andere de airlines KLM en Air France kunnen je voordelig naar deze Zuid-Franse stad brengen.

Top vluchten naar Carcassonne

Vanuit Brussel - Charleroi

Ryanair
Direct - 1u42
vr 27 aug za 4 sep
v.a. € 30 (p.p.)

Vanuit Amsterdam Schiphol

Ryanair
1 stop - 6u27
vr 19 nov zo 21 nov
v.a. € 249 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Ryanair
1 stop - 13u22
ma 23 aug di 31 aug
v.a. € 309 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Vestingstad Carcassonne

Carcassonne ligt in het zuiden van Frankrijk en ligt tussen de Pyreneeën en de Montagne Noir in. Carcassonne is een zeer geliefde bestemming voor toeristen en is na Parijs en Mont-Saint-Michel de grootste toeristische trekpleister van Frankrijk. Dit komt doordat Carcassonne een geweldig goed bewaarde en gerestaureerde middeleeuwse vestingstad heeft. Het is werkelijk een sprookjesachtig mooie stad.

De oude binnenstad, “de Cité”, is de reden waarom de vele toeristen van heinde en verre naar Carcassonne toe komen. Het is een oude versterkte stad en is de grootste vesting van Europa. Door de grote toeristische drukte wonen er inmiddels maar weinig mensen daadwerkelijk in dit deel van de stad. De gebouwen dienen als winkels, bars en restaurants. Je kan je even helemaal in de middeleeuwen wanen wanneer je door deze betoverende stad loopt.

Vliegen naar Carcassonne

Wanneer je vliegt naar Carcassonne zal je aankomen op het kleine vliegveld van de stad. Vanaf hier is het gemakkelijk om naar de stad te komen aangezien het nog geen 10 minuten rijden is. Voor directe vluchten is vliegen naar Perpignan of Toulouse een betere optie. Vanaf deze steden is het niet heel ver rijden naar het prachtige Carcassonne.

Een verblijf in Carcassonne is uitermate geschikt om van het heerlijke Zuid-Franse klimaat te genieten. Naast de prachtige oude stad kan je ook de Pyreneeën vanuit Carcassonne ontdekken. Of geniet van de zon op een van de stranden aan de Middellandse zee. Genoeg te doen in Carcassonne, dus pak je koffers en boek je goedkope vliegtickets snel.