Panorama

Air France vluchten

Air France

Air France werd opgericht in 1933 en is de nationale luchtvaartmaatschappij van Frankrijk. De vliegmaatschappij ontstond door een fusie van verschillende Franse airlines en werd in 1956 genationaliseerd. Air France vloog naar diverse Europese bestemmingen, maar ook naar Franse koloniën in Noord-Afrika. In 2003 gingen Air France en KLM een alliantie aan waarbij het doel was om onder één merknaam in Europa bekend te staan. Tegenwoordig is Air France de grootste netwerkmaatschappij binnen de holding Air France-KLM.  

Tevens is Air France aangesloten bij de SkyTeam alliantie, waar ook luchtvaartmaatschappijen zoals Delta Air Lines, ITA Airways en Czech Airlines lid van zijn. Deze alliantie heeft als doel om hun klanten een uitgebreider netwerk van vluchten aan te bieden. Zo kunnen zij hun marktaandeel verhogen en hun kosten verlagen. Het hoofdkantoor van Air France is gevestigd in Parijs.

Air France

Air France: genieten aan boord en snel inchecken

Aan boord van Air France in de Economy en Premium Economy Class geniet je tijdens een korte vlucht van een drankje zoals water, koffie, thee, vruchtensap of alcoholische dranken. Daarnaast worden er zoete en hartige snacks geserveerd, dit is echter niet op alle vluchten het geval. Bij een vlucht die tot 8 uur en 30 minuten duurt mag je ook een volledige maaltijd verwachten en op een vliegreis langer dan 8 uur en 30 minuten wordt er tevens een ontbijtservice aangeboden.

Wil je inchecken bij Air France, dan kun je dit het beste online doen. Bij de meeste vluchten is dit mogelijk vanaf 30 tot 90 minuten voor de vertrektijd. Ook kun je automatisch inchecken. Dan ontvang je 30 uur voor vertrek een instapkaart via e-mail of sms. Print je instapkaart uit of zet hem op je smartphone, dan hoef je niet meer op het vliegveld zelf in te checken. Natuurlijk kun je wel op het vliegveld inchecken, dit doe je bij een balie of incheckmachine van Air France. Houd er rekening mee dat als je een goedkope vlucht van Air France hebt geboekt, je minimaal 2 tot 3 uur voor vertrektijd op het vliegveld moet zijn.

Vlieg met Air France naar de bestemming van jouw keuze

Air France heeft verbindingen met meer dan 80 landen. De thuisbasis is Charles de Gaulle International Airport in Parijs en ook is er een hub gevestigd op Paris Orly Airport. Andere belangrijke luchthavens voor Air France zijn onder andere Nice, Toulouse-Blagnac en Lyon. Daarnaast heeft de luchtvaartmaatschappij overeenkomsten gesloten met onder meer Finnair en Swiss.

Een voordelig vliegticket van Air France is op Goedkopevliegtickets.nl zo gevonden. Of je nu kiest voor een vliegticket voor een lage prijs naar een Europese stad zoals Athene, Dublin of Lissabon of juist verder wil vliegen naar bijvoorbeeld Sao Paulo, Mexico City, New York of Tokyo: met een ticket van Air France is alles mogelijk.

Air France: boek nu jouw goedkope vliegticket

Boek nu een ticket van Air France voor een lage prijs op Goedkopevliegtickets.nl. Zoek de bestemming van jouw keuze en vind de vlucht die aan al jouw wensen voldoet.