Vluchten Dublin

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Dublin

Dublin de hoofdstad van Ierland is gelegen in het noordoosten. Je kan er goedkoop vliegtickets naar toe boeken. De vlucht naar Dublin duurt ongeveer twee uur. Er gaan vluchten vanuit Amsterdam, Eindhoven en Brussel naar Dublin. Er vliegen meerdere vliegtuigmaatschappijen naar Dublin zoals Ryanair, Aer Lingus en KLM. Bij de low cost airline Ryanair kan je vaak goedkoop vliegtickets boeken.

De luchthaven van Dublin, Dublin Collinstown Airport, is met het openbaar vervoer met de stad verbonden. Je kan de normale bus pakken naar de stad of de Airlink of Aircoach bussen die direct naar het station van Dublin rijden. Deze zijn handig als je verder door naar het achterland van Dublin reist. Lijkt Dublin je leuk? Kijk dan vooral ook naar steden zoals Newcastle en Liverpool.

 

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Dublin Ryanair Ryanair 11 apr 2021 16 apr 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Dublin Meerdere airlines Meerdere airlines 11 apr 2021 19 apr 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Dublin Aer Lingus Aer Lingus 2 apr 2021 11 apr 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Dublin KLM KLM 29 mrt 2021 7 apr 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Dublin Ryanair Ryanair 2 jul 2021 12 jul 2021 non-stop
Eindhoven - Dublin Meerdere airlines Meerdere airlines 2 jul 2021 9 jul 2021 1 overstap
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Dublin Ryanair Ryanair 17 jul 2021 27 jul 2021 2 overstappen
Dusseldorf Weeze - Dublin Meerdere airlines Meerdere airlines 9 aug 2021 12 aug 2021 2 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Dublin Ryanair Ryanair 9 apr 2021 16 apr 2021 non-stop
Brussel - National - Dublin Meerdere airlines Meerdere airlines 4 aug 2021 14 aug 2021 non-stop
Brussel - National - Dublin Aer Lingus Aer Lingus 3 mei 2021 8 mei 2021 non-stop
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Dublin Ryanair Ryanair 4 aug 2021 18 aug 2021 non-stop
Brussel - Charleroi - Dublin Meerdere airlines Meerdere airlines 23 jun 2021 27 jun 2021 1 overstap

Dublin

Dublin de hoofdstad van Ierland is gelegen in het noordoosten. Door de stad stroomt de rivier de Liffey die uitkomt in de Dublin Bay. De Stad is gesticht in 988 door de Vikingen en is door de eeuwen heen gegroeid tot de belangrijkste stad van Ierland. Dublin is een stad waar je wel echt een keer geweest moet zijn, de stad heeft prachtige gregoriaanse pleinen, mooie parken, levendige pubs en veel winkels. Het is de perfecte stad om een weekendje te verblijven.

Dublin is een mooie stad met een heel leuk centrum. Neem bijvoorbeeld de St. Stephen’s Green, dit leuke en gezellige stadspark is helemaal omgeven door drukke straten, maar toch vindt men er rust. Er staan in het park speciale planten en bloemen die een hele duidelijk geur afgeven, daarnaast staan er standbeelden van bekende Ieren. Of neem een kijkje op Merrion Square. Dit plein staat bekend om de vele typische gregoriaanse gebouwen die er staan.  Daarnaast hebben er veel bekende mensen gewoond aan het plein. Verdere bezienswaardigheden zijn: Het Leicester parlementsgebouw, Het Irish Museum of Modern Art, de Guinness Storehouse, de St Patrick’s Cathedral en voor de echte sportliefhebber kan een bezoek aan Croke Park niet uitblijven. 

Eten, drinken en uitgaan in Dublin

Wie in Dublin komt kan natuurlijk de leuke Ierse pubs niet missen! Dus neem voor het avondeten een lekkere pint in een goede pub. Ga daarna lekker eten bij bijvoorbeeld restaurant Jaipur of de Ely Bar and Brasserie. Na het eten kun je voor de beste wijntjes terecht bij The Wine Cellar en de echte stapper kan dan nog zijn dansmoves laten zien in de club POD, waar geregeld bekende DJ’s hun nieuwste platen ten gehore brengen. Ook een echte aanrader is het kijken van een rugby in een Ierse pub. De Ieren nemen deze sport zeer serieus en het is prachtig om te zien hoe fanatiek ze zijn.

Het openbaar vervoer in Dublin is goed geregeld. Er rijden veel bussen en taxi’s die je door de hele stad brengen. Toch kun je Dublin het beste al lopend ontdekken. Zo kan je het beste de sfeer van de stad proeven en ontdek je de leukste achteraf straatjes en pleintjes. Ook zijn alle toeristische attracties binnen loopafstand van elkaar. Wat het bezichtigen van veel attracties op een dag makkelijk maakt.