Panorama

Goedkope vluchten naar Chennai

Voordelige vliegtickets naar Chennai

Chennai ligt in het oosten van India en staat ook wel bekend als Madras. Ben je op zoek naar vluchten voor een lage prijs naar Chennai, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onder andere de airlines GoAir, Air India en Saudia bieden vluchten naar Chennai aan en op Goedkopevliegtickets.nl vergelijk je eenvoudig de prijzen van deze luchtvaartmaatschappijen.

Chennai is het verkeersknooppunt van het zuiden van India en het is vooral een plek om over te stappen naar een andere bestemming in India zoals Hyderabad of Calcutta. Zowel vanaf Amsterdam Schiphol, Brussel, Düsseldorf als Eindhoven vertrekken er vluchten naar Chennai. Houd er hierbij wel rekening mee dat je minimaal 2 tussenstops hebt en dat de vlucht minimaal 33 uur bedraagt. Soms kan het dan lonen en tijd besparen om eerst naar Delhi te vliegen en vervolgens naar Chennai.

Top vluchten naar Chennai

Vanuit Amsterdam Schiphol

Lufthansa
1 stop - 13u32
di 5 nov vr 29 nov
v.a. € 543 (p.p.)
British Airways
1 stop - 13u27
wo 12 feb zo 23 feb
v.a. € 613 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

British Airways
1 stop - 13u20
wo 12 feb zo 23 feb
v.a. € 541 (p.p.)
Qatar Airways
1 stop - 16u57
wo 12 feb zo 23 feb
v.a. € 711 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

British Airways
1 stop - 14u12
wo 12 feb zo 23 feb
v.a. € 604 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Chennai en verken de filmstudio’s

Meestal wil je goedkoop vliegen naar Chennai om over te stappen richting een andere plek in India. Maar toch is Chennai best aangenaam om een dagje te vertoeven. Zo kent Chennai zijn eigen filmindustrie MGR Filmcity. Wist je dat in deze filmstudio’s meer Indiase films worden geproduceerd dan in Mumbai? Neem hier een kijkje in de buitenstudio's en bewonder de diverse sets met aangelegde landschappen, tuinen en replica’s van gebouwen die dienen als achtergrond voor de films die hier worden opgenomen.

Wil je de drukte van de stad even ontvluchten, rijd dan langs de East Coast road. Deze route langs de kust brengt je vanaf de Bay of Bengal van Chennai naar Cuddalore. Onderweg kun je bij diverse plekken stoppen. Bezichtig bijvoorbeeld de oude tempelstad Mahabalipuram en bezoek het Dakshiancitra museum, waar je alles te weten komt over de historie van de Indiase deelstaat Tamil Nadu.

Chennai: vliegen en vervoer in de stad

Chennai is zowel belangrijk voor de economie als het spoorwegvervoer. Je vindt hier chemische installaties, autofabrieken, looierijen en grote textielfabrieken. Daarnaast profiteert Chennai van de outsourcing naar het gebied door veel buitenlandse bedrijven. Van veel bedrijven is hier namelijk de klantenservice of IT-afdeling gevestigd waardoor er veel werkgelegenheid voor de plaatselijke bevolking is.

Het historische centrum van Chennai ligt in de wijk George Town en dan vooral rondom Parry’s Corner. Vanaf Chennai Airport reis je hier met de metro in ongeveer drie kwartier naartoe. Ook rijdt er een keer per uur een bus van de luchthaven naar het centrum van Chennai, oftewel Madras.

Op zoek naar vliegtickets naar Chennai voor een bepaald budget? Vergelijk dan de voordelige prijzen van vluchten naar Chennai op Goedkopevliegtickets.nl. Zo weet je zeker dat je altijd het goedkoopste vliegticket naar Chennai bemachtigt.