Panorama

Vliegtickets Calcutta

Vliegen naar Calcutta

Wil je vliegen naar Calcutta, na Delhi en Mumbai de grootste stad van India? Vergelijk dan de voordelige vliegtickets naar Calcutta van luchtvaartmaatschappijen zoals Air India, Emirates of AirAsia. Het vergelijken van vluchten voor een lage prijs naar Calcutta doe je namelijk eenvoudig op Goedkopevliegtickets.nl.

Wil je goedkoop vliegen naar dit culturele hart van India, dan is er voor elk budget wel een vlucht naar Calcutta te vinden. Zowel vanaf Amsterdam Schiphol, Eindhoven, Brussel als Düsseldorf vertrekken er vluchten naar Calcutta die inclusief tussenstop tussen de 13 en 15 uur duren.

Top vluchten naar Calcutta

Vanuit Amsterdam Schiphol

Etihad Airways
1 stop - 22u15
zo 2 jun di 18 jun
v.a. € 508 (p.p.)
Qatar Airways
1 stop - 22u5
wo 2 okt do 24 okt
v.a. € 635 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Qatar Airways
1 stop - 14u10
di 1 okt do 24 okt
v.a. € 583 (p.p.)
Etihad Airways
1 stop - 13u10
wo 9 okt za 2 nov
v.a. € 1082 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Qatar Airways
1 stop - 13u32
di 1 okt do 24 okt
v.a. € 698 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Reis naar Calcutta, het culturele hart van India

Vlieg je naar Calcutta, dan reis je naar de hoofdstad van West-Bengalen in India. Ooit was het de hoofdstad van Brits-Indië en tegenwoordig is Calcutta het culturele hart van India. De bekendste bezienswaardigheid van deze Indiase stad is het Victoria Memorial Hall. Dit enorme marmeren paleisachtige monument is tussen 1906 en 1921 gebouwd ter nagedachtenis aan de Britse koningin Victoria. De bouwstijl is een mix van Italiaanse renaissance en Indo-Saracenic: een architectuurstroming uit de Brits-Indiase tijd. Tegenwoordig het Victoria Memorial Hall een museum en kom je hier alles te weten over de geschiedenis van Calcutta en het Britse koloniale verleden.

Naast bezienswaardigheden zoals het Victoria Memorial Hall, Marble Palace en Mother Teresa House, raden wij ook aan om de New Market te bezoeken. Je vindt hier aan de voet van de gotische bakstenen klokkentoren een enorm aanbod aan kleding, stoffen, sieraden, huishoudproducten, maar ook groenten, fruit en vlees. Daarbij vind je een versmarkt met gevogelte, vis en vlees. Wil je Calcutta zelf ervaren, vergelijk dan snel de vliegticketprijzen.

Calcutta: het vliegveld en de reis naar het centrum

Een van de grootste stadsparken in ter wereld is de Maidan en staat in Calcutta. Dit weidse gebied is een enorm contrast met de chaotische straten van de omliggende stad. Rust hier even uit van de drukte en bezoek wellicht de golfclub of de bowlingclub.

Het vliegveld van Calcutta heet Kolkata Airport en ligt in het noorden van de stad. Omdat de dienstregeling van de trein niet erg betrouwbaar is, kun je het beste gebruikmaken van de bus om in het centrum te komen. Het historische centrum ligt rondom de Bara Bazar en het zakelijke centrum in de wijk B.B.D. Bagh. Naar allebei deze plekken rijden twee tot zes keer per uur bussen tussen 08.00 uur ‘s ochtends en 20.00 uur ‘s avonds. De rit naar Bara Bazar duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Goedkoop vliegen naar Calcutta voor het budget dat jij voor ogen hebt? Vergelijk dan de prijzen van voordelige tickets naar Calcutta op Goedkopevliegtickets.nl. Zo heb je altijd een vlucht naar Calcutta bij de airline die aan al jouw wensen voldoet.