Panorama

Goedkoop naar Mexico City

Vergelijk vluchten naar Mexico City

Mexico-stad is de hoofdstad van Mexico. Mexico City is een van de grootste steden ter wereld en telt meer dan 20 miljoen inwoners. Vanaf Amsterdam Schiphol, Brussel en Düsseldorf zijn er rechtstreekse vluchten naar Mexico City beschikbaar. De reistijd bedraagt dan ongeveer twaalf uur. Door deze lange reistijd bieden de echte low cost airlines geen goedkope vliegtickets naar Mexico City aan, maar vergelijk altijd de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Vaak is het namelijk een stuk voordeliger als je naar Mexico City vliegt met een tussenstop. 

Onder andere de vliegmaatschappijen KLM, Aeromexico en United Airlines bieden vliegtickets naar Mexico City voor de meest lage prijs aan. Kijk hiervoor snel op Goedkopevliegtickets.nl. Zo weet je zeker dat je een vlucht naar Mexico City bemachtigt voor het budget dat jij voor ogen hebt.

Vanaf de luchthaven van Mexico City kun je met de bus of metro naar de stad reizen. Door de verkeersdrukte in de stad is een taxi niet aan te raden. Maak je een rondreis door Midden-Amerika? Kijk dan ook eens of het misschien voordeliger is om eerst te vliegen naar San José of Panama en jouw reis vanaf hier te starten.

Top vluchten naar Mexico City

Vanuit Amsterdam Schiphol

Aeromexico
Direct - 11u25
di 30 apr ma 15 jul
v.a. € 647 (p.p.)
KLM
Direct - 11u4
vr 24 mei za 8 jun
v.a. € 735 (p.p.)
Iberia
1 stop - 19u15
do 18 apr do 25 apr
v.a. € 679 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
1 stop - 26u2
zo 2 jun wo 19 jun
v.a. € 757 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Turkish Airlines
1 stop - 22u35
vr 24 mei vr 7 jun
v.a. € 721 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vliegreis Mexico City: bezoek een van de vele wijken

Mexico City staat niet bekend als de meest veilige stad ter wereld. Maar het is wel een bijzondere bestemming om te bezoeken. Er zijn een aantal wijken die niet veilig zijn en die zijn dan ook af te raden om naartoe te gaan. Denk hierbij vooral aan de armere buitenwijken en sloppenwijken.

Mexico ligt in een dal maar alsnog op 2240 meter boven de zeespiegel en wordt omringd door bergen die nog geregeld vulkanisch as uitspuwen. De bekendste vulkanische berg is de Popocatépetl. Mexico City werd in 1325 gesticht door de Azteken. Het verhaal gaat dat een stamgod de plaats moest aanwijzen waar de Azteken moesten gaan wonen. Dat werd duidelijk gemaakt doordat een adelaar op een cactus een slang verslond. Dit teken is vandaag de dag nog steeds van belang want het symbool is opgenomen in de Mexicaanse vlag. 

Doordat Mexico City zo’n oude stad is, zijn er veel bezienswaardigheden te vinden. Het historische centrum is zeker het bezoeken waard. Hier bevinden zich onder andere de Azteekse Templo Mayor, de Spaanse Kathedraal en het Nationale Paleis. Maar Mexico City heeft nog veel meer te bieden. Bekijk bijvoorbeeld de Torre Mayor of de Chapultepec, een prachtige heuvel omgeven door natuur.

Vlieg naar Mexico City voor de trekpleisters en lekker eten

Vlieg je naar Mexico City, dan reis je naar een Mexicaanse stad met zowel sloppenwijken als zeer mooie wijken. Zo vind je in de wijken Condesa en Roma Art Deco en Neoclassicistische bouwstijlen. Ook het district Xochimilco mag je niet missen, deze is bekend vanwege de drijvende tuinen en heeft bovendien een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Mexico City is een miljoenenstad waardoor het verkeer vaak een chaos is. Daarom is het niet aan te raden om de taxi te nemen. Neem daarom de metro, het netwerk hiervan is goed en vrij uitgebreid.

Mexico-stad trekt jaarlijks veel toeristen vanuit de hele wereld. Op het gebied van eten en drinken is de stad de laatste jaren sterk geïnternationaliseerd. Bekende en lekkere restaurantjes zijn onder andere Hostería Santo Domingo, Villa Maria en Bistro Mosaico. De laatste is wel een stuk duurder dan de eerste twee, maar staat wel bekend om de geweldige gerechten. Uitgaan is in Mexico City geen probleem. Je vindt hier vele clubs en bars waar je kunt feesten tot in de late uurtjes.

Goedkoop vliegen naar Mexico is geen probleem! Vergelijk hiervoor snel alle prijzen op Goedkopevliegtickets.nl.