Goedkoop naar Mexico City

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vergelijk vluchten naar Mexico City

Mexico-stad is de hoofdstad van het land Mexico. Het is tevens een van de grootste steden ter wereld en telt meer dan 20 miljoen inwoners. Vanuit Amsterdam, Brussel en Dusseldorf gaan er rechtstreeks vluchten naar Mexico City. Het is dan ongeveer twaalf uur vliegen. Vaak is het goedkoper om te vliegen met een tussenstop, zo kun je honderden euro's besparen.

American Airlines en Aeromexico bieden goedkope vluchten naar Mexico aan, hier kun je voordelig vliegtickets boeken. Ook gaan er vluchten van KLM, Iberia en nog vele andere naar Mexico City. Vanuit de luchthaven kun je met de metro of de bus naar de stad reizen. Ook kun je gebruik maken van een taxi, dit is alleen niet aan te raden door de verkeersdrukte in de stad. Lijkt Mexico City je een leuke stad? Kijk dan ook is voor een vliegreis naar Buenos Aires of Rio de Janeiro.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Mexico City Iberia Iberia 10 apr 2021 26 mei 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Mexico City Meerdere airlines Meerdere airlines 10 apr 2021 27 mei 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Mexico City Aeromexico Aeromexico 15 aug 2021 21 aug 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Mexico City KLM KLM 22 apr 2021 28 apr 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Mexico City KLM KLM 28 sep 2021 19 okt 2021 2 overstappen
Eindhoven - Mexico City Meerdere airlines Meerdere airlines 28 sep 2021 19 okt 2021 2 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Mexico City Delta Air Lines Delta Air Lines 28 sep 2021 19 okt 2021 1 overstap
Brussel - National - Mexico City Iberia Iberia 28 sep 2021 19 okt 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Mexico City Meerdere airlines Meerdere airlines 1 jul 2021 31 jul 2021 3 overstappen

Mexico City

Mexico ligt in een dal maar alsnog op 2240 meter boven de zeespiegel en wordt omringt door bergen die nog geregeld vulkanisch as uitspuwen. De bekendste vulkanische berg is de Popocatépetl. De stad is gesticht in 1325 door de Azteken. Het verhaal gaat dat een stamgod de plaats moest aanwijzen waar de Azteken moesten gaan wonen. Dat werd duidelijk gemaakt doordat een adelaar op een cactus een slang verslond. Dit teken is vandaag de dag nog steeds van belang, het symbool is opgenomen in de Mexicaanse vlag. 

Doordat Mexico City zo’n oude stad is kent de stad ook veel bezienswaardigheden. Het oude historische centrum is zeker het bezoeken waard. Hier bevinden zich: de Azteekse  Templo Mayor, de Spaanse kathedraal en het Nationale Paleis. Maar Mexico City heeft meer te bieden, vergeet bijvoorbeeld ook niet de Torre Mayor te bekijken, of de Chapultepec , deze prachtige heuvel omgegeven door natuur laat u een hele andere kant zien van de drukke stad.

Ontdek Mexico City

Mooie wijken om doorheen te lopen met Art Deco en  Neoclassicistische bouwstijlen zijn: Condesa en Roma. Het district Xochimilco mag je ook niet missen, dit district staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is bekend vanwege de vele drijvende tuinen. Mexico Cityis een miljoenenstad, dat zorgt voor veel verkeersproblemen. Daarom is het niet aan te raden om de taxi te nemen. Het beste kun je gewoon de metro nemen. Het metronetwerk is goed en vrij uitgebreid.

Mexico-stad trekt jaarlijks veel toeristen vanuit de hele wereld. Op het gebied van eten en drinken is de stad de laatste jaren sterk geïnternationaliseerd. Bekende en lekkere restaurantjes zijn:  Hostería Santo Domingo, Villa Maria en Bistro Mosaico. De laatste is wel een stuk duurder dan de eerste twee, maar het eten is daar wel echt geweldig. Uitgaan is in Mexico-stad geen probleem. De stad kent vele leuke barretjes en clubs die tot laat in de ochtend open zijn.