Panorama

Goedkope vliegtickets Chişinǎu

Vergelijk voordelige vliegtickets naar Chişinǎu

Chişinǎu is de hoofdstad van Moldavië. In iets minder dan 5 uur vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je al naar deze stad vol historie. Zowel vanuit Amsterdam als Düsseldorf en Brussel kun je goedkoop vliegen naar Chişinǎu. Vergelijk bijvoorbeeld de lage prijzen van de luchtvaartmaatschappijen Fly One, LOT Polish Airlines, Austrian en de low cost airline Eurowings. Zo ben je ervan gegarandeerd dat je de meest voordelige optie voor een vlucht naar Chişinǎu hebt.

Het vliegveld van Chişinǎu is aangesloten op het netwerk van openbaar vervoer van de stad, zodat je na je vlucht eenvoudig naar het centrum reist. Wacht niet langer en boek nu je vliegreis naar de Moldavische hoofdstad voor het beste budget. Ben je geïnteresseerd in Chişinǎu, dan is een ticket naar Boekarest of Belgrado wellicht ook iets voor jou.

Met het vliegtuig naar Chişinǎu, de hoofdstad van Moldavië

Vlieg je naar Chişinǎu, dan reis je naar het midden in Moldavië. Hierdoor is deze stad het ideale uitgangspunt om dit land te verkennen. Chişinǎu werd in de 15e eeuw gesticht en kent op die manier een rijke historie. Wandel door de stad en je ziet vele stalinistische gebouwen, waardoor je een goed beeld krijgt van de Sovjettijd. Neem ook plaats op een terras aan een van de gezellige pleinen en kom tot rust in stadspark Parcul Cathedralei.

Bezoek daarnaast het Vanzare de picturi si suvenire, ook wel het Montmartre van Chişinǎu genoemd. Allerlei artistiekelingen verkopen hier prachtige werken zoals schilderijen en andere traditionele spullen. Verder vind je in Chişinǎu de Geboortekathedraal. Deze orthodoxe kerk is de belangrijkste kerk van de stad.

Vliegreis Chişinǎu en hoe je eenvoudig in het centrum komt

Chişinǎu ligt dus in het midden van Moldavië. Wil je een rondreis maken, dan kun je in deze stad prima acclimatiseren alvorens je verder reist om het land te ontdekken. In Moldavië vind je meer dan 140 wijnhuizen en de grootste wijnkelder ter wereld. Daal daarna af naar Criva, een grot die bestaat uit 91 kilometer aan tunnels, gangen en spelonken.

De luchthaven van Chişinǎu is Chişinǎu Airport, ten zuidoosten van de hoofdstad. De rit van het vliegveld naar het centrum is 13 kilometer en duurt met de auto of taxi ongeveer 25 minuten. Daarnaast rijden er elke 10 minuten minibussen die jou in no time naar je verblijfplaats kunnen brengen.