Vluchten Musqat

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vergelijk vliegtickets naar Musqat

Musqat is de prachtige hoofdstad van Oman. Na lang gesloten te zijn voor toeristen begint de toeristische sector in dit mooie land nu steeds meer op gang te komen. Voor je vliegreis naar Musqat kun je goedkope vliegtickets boeken. Er gaan geen directe vluchten naar Musqat maar je kunt wel vliegen met een overstap uit Amsterdam en Eindhoven. Het is dan ongeveer negen uur vliegen naar Musqat.

De luchthaven van Musqat is de enige internationale luchthaven van het land. Airlines zoals KLM, Emirates en Etihad Airways vliegen hier naartoe. Het is met de bus ongeveer een half uur reizen naar de stad. Ook kun je gebruik maken van een taxi om op je bestemming te komen. Lijkt Musqat je een leuke bestemming? Kijk dan ook eens voor goedkope vliegtickets naar Dubai of Doha.

Top vluchten naar Musqat

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 9u15
di 1 mrt zo 6 mrt
v.a. € 527 (p.p.)
Pegasus Airlines
1 stop - 15u25
di 1 mrt zo 6 mrt
v.a. € 263 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
1 stop - 21u12
ma 15 nov di 23 nov
v.a. € 654 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Turkish Airlines
1 stop - 14u15
za 21 aug za 18 sep
v.a. € 365 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Pegasus Airlines
1 stop - 10u25
za 23 okt zo 31 okt
v.a. € 334 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Musqat

Musqat is de hoofdstad van Oman en een prachtige stad. Het is er erg schoon en alles wordt er goed onderhouden. De stad ligt prachtig in een baai aan de Golf van Oman. Het is een land wat zijn rijkdom vooral aan aardolie en aardgas te danken heeft. Met het geld wat hiermee verdiend werd is een moderne infrastructuur aangelegd.

Al in de 9e eeuw was de haven van Musqat een belangrijke ankerplaats voor de handel met India. In 1507 werd de stad bezet door de Portugezen. Tot 1650 hadden de Portugezen een handelspost in Oman. In 1650 werden de Portugezen verdreven en begon de Yaruba-dynastie die tot 1808 duurde. Aan het einde van de 19e eeuw is de stad ommuurd met een muur van bijna vijf meter. In 1970 werd de slavernij afgeschaft. Sinds 1970 is het land en de stad Musqat uit zijn isolatie gestapt en is het gaan moderniseren.

Ontdek Musqat

Er zijn een aantal bezienswaardigheden die echt niet mogen ontbreken aan je bezoek aan Musqat. De sultan Qaboes moskee bijvoorbeeld. Deze prachtige moskee heeft plek voor wel 20.000 bezoekers! De architectuur is van islamitische stijl, dit is goed te zijn aan de witte muren, het vele marmer en de prachtige tuinen. Ook een bezoek aan Mutrah souq mag niet ontbreken, deze traditionele arabische markt is zeer authentiek gebleven en het is een waar doolhof van straatjes.

Musqat is niet een erg grote stad. Je kunt er dus makkelijk te voet doorheen lopen. Echter is dit niet altijd aan te raden. Door het warme weer en de glooiende heuvels raak je snel vermoeid. De beste manier om de stad te doorkruisen is gebruik te maken van een van de vele taxi's die in de stad rondrijden.