Panorama

Vluchten Musqat

Vergelijk vliegtickets naar Musqat

Musqat is de hoofdstad van Oman en een prachtige stad om naartoe te vliegen. Na lang gesloten te zijn voor toeristen, komt het toerisme nu juist steeds meer op gang. Op Goedkopevliegtickets.nl vind je tickets voor een lage prijs naar Musqat. Er gaan geen directe vluchten naar Musqat maar vanaf Amsterdam Schiphol en Eindhoven kun je wel vliegen met een overstap. De reistijd is dan ongeveer negen uur. Door deze lange reistijd bieden de echte low cost airlines geen budget vluchten naar Musqat aan en kan goedkoop vliegen naar de Omaanse hoofdstad wat lastig zijn. Maar wel kun je de prijzen vergelijken van bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappijen KLM en Emirates. Zo weet je zeker dat je een voordelig vliegticket naar Musqat in je bezit hebt.

Vanaf de luchthaven van Oman reis je met de bus in ongeveer een half uur naar de stad. Ook kun je gebruik maken van een taxi om op je bestemming te komen. Wist je overigens dat je tijdens een rondreis naar omliggende steden en landen kunt reizen en vice versa? Vlieg bijvoorbeeld naar Dubai en je reist met de bus in ongeveer 6 tot 8 uur naar Musqat.

Top vluchten naar Musqat

Vanuit Amsterdam Schiphol

Pegasus Airlines
1 stop - 16u5
zo 8 dec zo 15 dec
v.a. € 291 (p.p.)

Vanuit Rotterdam

Pegasus Airlines
1 stop - 11u
zo 12 jan wo 29 jan
v.a. € 256 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Pegasus Airlines
1 stop - 11u25
za 9 nov vr 22 nov
v.a. € 269 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Egypt Air
1 stop - 23u
ma 23 sep zo 29 sep
v.a. € 477 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Pegasus Airlines
1 stop - 12u17
zo 12 jan wo 29 jan
v.a. € 239 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Musqat en ontdek de interessante geschiedenis

De prachtige stad Musqat ligt in een baai aan de Golf van Oman. Het is er erg schoon en alles wordt goed onderhouden. Oman heeft zijn rijkdom vooral aan aardolie en aardgas te danken. Met het geld dat hiermee werd verdiend is er een moderne infrastructuur aangelegd.

Vlieg je naar Musqat, dan reis je naar een stad met een interessante geschiedenis. Zo was de haven van de stad al in de 9e eeuw een belangrijke ankerplaats voor de handel met India. In 1507 werd de stad bezet door de Portugezen die tot 1650 een handelspost in Oman hadden. In 1650 werden de Portugezen verdreven en begon de Yoruba-dynastie die tot 1808 duurde. Aan het einde van de 19e eeuw werd Musqat ommuurd met een muur van bijna vijf meter. Sinds de afschaffing van de slavernij in 1970 zijn Oman en daarmee Musqat uit hun isolatie gestapt en gaan moderniseren.

Met het vliegtuig naar Musqat: bezoek de vele trekpleisters

Reis je naar Musqat, dan zijn er een aantal bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben. Bezoek bijvoorbeeld de Sultan Qaboos moskee met een Islamitische architectuur van marmer en witte muren. Wandel daarnaast over de Mutrah Souk, een traditionele Arabische markt. Slenter ook eens over de corniche, dit is een oosterse benaming voor een boulevard. De Corniche in Musqat ligt langs het water en is perfect voor een korte wandeling. Bovendien zie je vanaf de wal gigantische jachten liggen en ‘s avonds is het hier erg levendig.

Musqat is niet erg groot. Je kunt de hoofdstad van Oman dus prima te voet ontdekken. Echter is dit door het warme weer niet altijd aan te raden. De beste manier om de stad te doorkruisen is door gebruik te maken van een van de vele taxi’s.

Op zoek naar een goedkope vlucht naar Musqat? Vergelijk dan snel vliegtickets van diverse vliegmaatschappijen. Zo heb je altijd een ticket naar Musqat voor een goede prijs.