Panorama

Goedkope tickets naar Boekarest

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Boekarest

Boekarest is de hoofdstad van Roemenië. Het is een leuke en goedkope bestemming van je vliegreis. Zowel de vliegtickets naar Boekarest als het verblijf in de stad zelf is erg goedkoop. Er gaan vluchten vanuit Amsterdam, Brussel, Eindhoven en Dusseldorf naar Boekarest. Het is met een directe vlucht ongeveer drie uur vliegen naar Boekarest.

Er vliegen veel luchtvaartmaatschappijen naar Boekarest, waaronder de budget airlines Ryanair, Eurowings en Wizz. Bij deze airlines kun je goedkope vliegtickets boeken. Er zijn twee vliegvelden in de Roemeense hoofdstad. Beide zijn verbonden met het openbaar vervoer, je kunt met de bus van en naar de luchthaven reizen. Lijkt Boekarest je een leuke bestemming? Kijk dan ook eens voor een vliegreis naar Budapest of Zagreb.

Top vluchten naar Boekarest

Vanuit Amsterdam Schiphol

Blue Air
Direct - 3u
do 11 nov zo 14 nov
v.a. € 53 (p.p.)
KLM
Direct - 2u52
do 29 jul za 31 jul
v.a. € 153 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Wizz
Direct - 2u47
ma 30 aug zo 5 sep
v.a. € 78 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Blue Air
Direct - 2u50
do 7 okt do 14 okt
v.a. € 62 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Eurowings
Direct - 2u37
do 7 okt do 14 okt
v.a. € 112 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Boekarest

Boekarest is gesticht in 1459. Het is voor Europese begrippen een jonge stad. De stad is door de eeuwen heen een steeds invloedrijkere rol gaan spelen binnen Europa. Vandaag de dag staat de stad vooral bekend als thuisbasis voor media, cultuur en kunst. Boekarest kende ooit schitterende oude delen en stond wel bekend als het Parijs van het oosten, echter door oorlogen en de hevige aardbeving in 1977 zijn de meeste mooie oude gebouwen tegen de vlakte gegaan.

Ten tijde van de Koude Oorlog werd de stad steeds minder belangrijk. Tegenwoordig probeert de stad zichzelf op allerlei manieren weer op de kaart te zetten. Boekarest heeft een indrukwekkend uitgaansleven, en de stad wordt op allerlei fronten steeds moderner. Het is zeer zeker de moeite waard om deze stad eens te bezoeken.

Ontdek Boekarest

Boekarest is gezellig en kent vele bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld het parlementsgebouw. Dit gebouw is gigantisch, het is zelfs het grootste gebouw van Europa. Breng ook vooral een bezoek aan het Roemeens Atheneum, dit is de bekende concertzaal van Boekarest. Zowel de binnen als de buitenkant zijn zeer indrukwekkend. Ook kent Boekarest goede musea zoals het National Art Museum Boekarest en het Boekarest Museum. 

Lekker eten en drinken is in Boekarest geen probleem. Roemenen houden van vleesgerechten, dus zul je dan ook vooral veel vleesrestaurants vinden in Boekarest. Leuke restaurants zijn: de Count Dracula Club en La Mama. Boekarest is een typische studentenstad dus je hebt er vele kroegjes en clubs. Leuke plekjes om uit te gaan zijn: Amsterdam Grand Cafe en de White Horse. Een goede en gezellige club is de Fire club.