Panorama

Goedkope tickets naar Boekarest

Goedkoop vliegen naar Boekarest

Boekarest is de hoofdstad van Roemenië en een leuke en voordelige bestemming van je vliegreis. Goedkoop vliegen naar Boekarest is dan geen probleem en bovendien is het verblijf in de stad zelf ook erg budget georiënteerd. Vanaf zowel Amsterdam Schiphol, Brussel, Eindhoven en Düsseldorf vertrekken er voordelige vluchten naar Boekarest. Met een directe vlucht vlieg je in ongeveer drie uur naar de Roemeense hoofdstad.

Veel luchtvaartmaatschappijen zoals de low cost airlines Ryanair, Eurowings, Blue Air en Wizz bieden budget tickets naar Boekarest aan. Boekarest beschikt over twee vliegvelden. Deze zijn allebei verbonden aan het openbaar vervoer, zodat je met de bus van en naar de luchthaven kunt reizen. Maak je een rondreis door Oost-Europa? Vergelijk dan ook eens de tickets naar bijvoorbeeld Sofia of Budapest.

Top vluchten naar Boekarest

Vanuit Amsterdam Schiphol

TAROM
Direct - 2u55
wo 13 nov wo 20 nov
v.a. € 170 (p.p.)
KLM
Direct - 2u52
do 14 nov ma 18 nov
v.a. € 188 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Wizz
Direct - 2u50
ma 16 sep wo 18 sep
v.a. € 74 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

TAROM
Direct - 2u45
wo 13 nov wo 20 nov
v.a. € 114 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Eurowings
Direct - 2u37
do 15 mei ma 19 mei
v.a. € 85 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Boekarest en ontdek de geschiedenis

Vlieg je naar Boekarest, dan reis je naar een stad met een interessante geschiedenis. Boekarest is gesticht in 1459 en voor Europese begrippen is het nog een relatief jonge stad. Door de eeuwen heen kreeg Boekarest een steeds meer invloedrijke rol binnen Europa. Vandaag de dag staat de Roemeense hoofdstad vooral bekend als thuisbasis voor media, cultuur en kunst. Ooit stond Boekarest door de schitterende oude stadswijken ook wel bekend als “Parijs van het oosten”. Echter zijn de meeste mooie gebouwen door oorlogen en de hevige aardbeving in 1977 tegen de vlakte gegaan.

Ten tijde van de Koude Oorlog werd Boekarest steeds minder belangrijk. Maar vandaag de dag probeert de stad zichzelf weer op allerlei manieren op de kaart te zetten. Zo heeft Boekarest een bruisend uitgaansleven en wordt de Roemeense hoofdstad op allerlei fronten steeds moderner.

Vliegreis Boekarest: bezienswaardigheden en lekker eten

De gezellige stad Boekarest kent vele bezienswaardigheden. Bezichtig bijvoorbeeld het parlementsgebouw: gigantisch en bovendien het grootste gebouw van Europa. Bezoek ook het Roemeens Atheneum, de bekende concertzaal van Boekarest. Cultuurliefhebbers gaan naar het National Art Museum Boekarest en het Boekarest Museum.

Lekker eten en drinken is in Boekarest geen probleem. Roemenen houden van vleesgerechten, dus je vindt hier vooral vleesrestaurants. Leuke restaurants zijn onder andere de Count Dracula Club en La Mama. Boekarest is een typische studentenstad, dus je hebt er vele kroegjes en clubs. Leuke plekjes om uit te gaan zijn Amsterdam Grand Cafe en de White Horse. Een goede en gezellige club is de Fire club.

Op zoek naar een vliegticket naar Boekarest voor een lage prijs? Vergelijk dan de prijzen van diverse vliegmaatschappijen en boek snel een goedkope vliegreis naar Boekarest.