Vergelijk vluchten naar St Petersburg

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vliegtickets naar St Petersburg

St Petersburg is een van de mooiste steden van Rusland en daarom ook een prachtige bestemming van je vliegreis. Het is iets minder dan drie uur vliegen naar St Petersburg vanuit Amsterdam. Er gaan zowel directe als indirecte vluchten vanuit Nederland en omstreken. Voor deze vluchten naar St Petersburg kun je goedkope vliegtickets boeken.

Er vliegen veel airlines naar St Petersburg zoals Aeroflot, Air Serbia en KLM. Vaak kun je bij KLM de meest goedkope vliegtickets boeken voor een vlucht naar St Petersburg. KLM biedt zowel op directe als op indirecte vluchten goedkope vliegtickets aan. Vanuit de luchthaven van St Petersburg reis je gemakkelijk met de metro en de bus naar je bestemming. Lijkt St Petersburg je wat? Kijk dan ook eens naar bijvoorbeeld Tallinn of Moskou als bestemming van je vliegreis.

Top vluchten naar St Petersburg

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 2u52
za 25 sep zo 26 sep
v.a. € 210 (p.p.)
Aeroflot
Direct - 2u52
za 25 sep zo 26 sep
v.a. € 335 (p.p.)
Air Serbia
1 stop - 16u27
do 24 jun do 1 jul
v.a. € 191 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Brussels Airlines
Direct - 3u
za 2 okt za 9 okt
v.a. € 132 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Aeroflot
Direct - 2u52
ma 21 jun zo 27 jun
v.a. € 231 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

St Petersburg

St Petersburg is na Moskou de grootste stad van Rusland. Op veel gebieden is het een erg belangrijke stad zoals op industrieel, wetenschappelijk en cultureel gebied. Het Hermitage kunstmuseum staat bijvoorbeeld ook in St Petersburg. Het is ook de meest noordelijke stad ter wereld. St Petersburg is erg geliefd bij toeristen door zijn prachtige stadsbeeld en grachten.

De stad is in 1703 gesticht door Peter de Grote en de stad werd in 1713 de hoofdstad van Rusland, dit duurde tot 1918. De grachten in de stad zijn aangelegd naar het Nederlandse model. Waardoor sommige stukken van de stad wat weg kunnen hebben van Amsterdam of Leiden. De stad is het toneel geweest van verschillende belangrijke gebeurtenissen zoals de aanslag op Alexander II en de Bloedige Zondag.

Beleef St Petersburg

St Petersburg staat vol imposante Russische en Westerse architectuur. Door haar vele prachtige grachten heeft de stad de bijnaam 'het Venetië van Rusland' gekregen. Palace Square is een imposant plein bij het paleis. Het is zelfs zo groot dat het als concertlocatie is gebruikt door bijvoorbeeld The Rolling Stones. Het Hermitage is het grootste museum ter wereld. Maar alleen al voor het gebouw waar de kunst in gevestigd is zal je dit echt moeten bezoeken, het is fantastisch!

Wat ook echt niet mag ontbreken aan je bezoek aan St Petersburg, als het weer het toelaat, is een Walking Tour door het centrum van de stad. Er staan heel veel prachtige gebouwen, gebouwd in hun eigen stijl met een eigen verhaal. Geen zin meer om te lopen? Pak dan een rondvaart door de prachtige kanalen, grachten en rivieren en bewonder de stad vanaf een ander perspectief.