Vergelijk vluchten naar Istanbul

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkope vliegtickets naar Istanbul

De grootste stad van Turkije is Istanbul en het is zeer geliefd bij toeristen. Naar Istanbul ga je met het vliegtuig. Airlines zoals Transavia, KLM, Turkish Airlines en Continental Airways bieden directe vluchten aan vanaf Amsterdam of Rotterdam. Goedkope vliegtickets Istanbul zijn vaak te boeken. Als populaire bestemming die niet zo ver weg is van Nederland zijn er vaak goede aanbiedingen. Istanbul is vanaf Amsterdam iets meer dan vier uur vliegen.

Met je goedkope vliegtickets naar Istanbul landt je op de grootste luchthaven Ataturk, of de kleinere luchthaven Sabina. Van de luchthaven kom je met de taxi of de metro het snelste in de binnenstad. De metro, aangegeven als ‘light rail’ gaat ook met enkele overstappen naar de binnenstad. Ook gaan er treinen en bussen van de luchthaven naar de stad. Lijkt Istanbul je een leuke bestemming? Kijk dan ook eens voor een vliegreis naar Antalya of Izmir.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Istanbul - Sabiha Air Fiji Air Fiji 16 apr 2021 23 apr 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Istanbul - Sabiha Meerdere airlines Meerdere airlines 23 apr 2021 30 apr 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Istanbul - Sabiha Turkish Airlines Turkish Airlines 12 apr 2021 23 apr 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Istanbul KLM KLM 15 jun 2021 19 jun 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Istanbul KLM KLM 16 apr 2021 18 apr 2021 1 overstap
Eindhoven - Istanbul Meerdere airlines Meerdere airlines 6 jul 2021 24 aug 2021 2 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Istanbul KLM KLM 15 jun 2021 21 jun 2021 1 overstap
Brussel - National - Istanbul - Sabiha Turkish Airlines Turkish Airlines 16 apr 2021 18 apr 2021 non-stop
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Istanbul - Sabiha Meerdere airlines Meerdere airlines 16 apr 2021 23 apr 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi - Istanbul - Sabiha Air Fiji Air Fiji 16 apr 2021 18 apr 2021 non-stop

Istanbul

Istanbul heeft ongeveer 15 miljoen inwoners en vele toeristen. Het is gelegen op de grens van twee continenten: Europa en Azië. De Bosporus is de passage tussen de Zwarte Zee en de Marmara Zee en deze gaat door Istanbul heen. Het is dus ook voor de scheepvaart een belangrijke stad. Veel cruiseschepen doen Istanbul ook als bestemming aan.

Istanbul heeft voornamelijk een zeeklimaat, met hete zomers en koude en natte winters. In de zomer wordt het vaak rond de 27 graden (uitschieters naar 35 graden), maar de hoge luchtvochtigheid doet het warmer aanvoelen. In de winter wordt het zo’n 7 graden overdag. De beste periode om Istanbul te bezoeken is in de lente en vroege najaar.

Te doen en te beleven

Istanbul heeft veel bezienswaardigheden. Veel historische plekken en religieuze monumenten. De must-sees zijn: Blue Mosque, Hagia Sophia en Basilica Cistern bevinden zich aan het Sultanahmet plein. Een plein de zeker bezocht moet worden. In de Old City is de kerks van St. Savior in Chora waar een fantastisch mozaïek aan de binnenzijde te zien is. De overdekte bazaar, aan de basis van de Galata brug, is een belevenis op zich. Kruiden, dieren, enzovoorts is te koop.

Istanbul is een drukke maar leuke stad waar veel te zien beleven valt. Met het netwerk van openbaar vervoer van de stad doorkruis je Istanbul erg makkelijk. Het is ook erg leuk om het historische centrum te voet te verkennen. Zo kan je goed de sfeer van de stad proeven. Er zijn vele mooie smalle straatjes en schattige pleintjes.