Vluchten naar Sarajevo

Sarajevo is de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina en een leuke bestemming voor je vliegreis. Er zijn voor vluchten naar Sarajevo voor een lage prijs vliegtickets beschikbaar. Vanuit Amsterdam en Eindhoven kun je zowel direct als indirect naar Sarajevo vliegen. Ook gaan er vluchten vanuit Brussel en Dusseldorf. Je bent net iets meer dan twee uur aan het vliegen naar Sarajevo.

Low cost airline Wizz vliegt naar de luchthaven van Sarajevo, ook gaan er vluchten van andere airlines zoals Lufthansa en Austrian naar Sarajevo. Het is ongeveer een half uur reizen van de luchthaven naar de stad. Er rijden bussen van en naar de stad en ook kan je gebruik maken van een taxi, deze zijn erg goedkoop. Lijkt Sarajevo je een leuke bestemming? Kijk dan ook voor vliegtickets naar Tirana of Zagreb.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Sarajevo Meerdere airlines Meerdere airlines 3 sep 2020 7 sep 2020 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Sarajevo JAT JAT 10 nov 2020 23 nov 2020 1 overstap
Eindhoven
Eindhoven - Sarajevo Meerdere airlines Meerdere airlines 11 apr 2021 16 apr 2021 2 overstappen
Eindhoven - Sarajevo Air Fiji Air Fiji 10 apr 2021 16 apr 2021 1 overstap
Brussel - National
Brussel - National - Sarajevo Meerdere airlines Meerdere airlines 3 sep 2020 7 sep 2020 2 overstappen
Brussel - National - Sarajevo JAT JAT 11 feb 2021 15 feb 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Sarajevo Wizz Air Wizz Air 3 sep 2020 7 sep 2020 1 overstap
Brussel - Charleroi - Sarajevo Meerdere airlines Meerdere airlines 3 sep 2020 7 sep 2020 1 overstap

Sarajevo

Sarajevo is een mooie stad die in de wereldgeschiedenis een belangrijke rol heeft gespeeld. Ook is de stad in handen geweest veel verschillende rijken, hierdoor zijn er in Sarajevo veel culturen samengesmolten. Dit is zichtbaar in de stad aan de vele verschillende gebouwen die er staan. Het is een leuke, diverse bestemming van je vliegreis.

Sarajevo is in 1461 gesticht door de Bosnische Ottomanen. Die een aantal omliggende dorpjes bij elkaar voegde en enkele belangrijke gebouwen bouwde die ervoor zorgde dat de stad kon groeien, zoals een moskee, een overdekte markthal en een badhuis. In 1914 is aartshertog Frans Ferdinand hier vermoord, wat het startschot was van de Eerste Wereldoorlog. In 1984 werden de Olympische Winterspelen er georganiseerd. De stad heeft veel te lijden gehad tijdens de Bosnische Oorlog. De stad is zwaar gebombardeerd door de Bosnisch-Servische troepen.

Verken Sarajevo

In Sarajevo is veel te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende Sarajevo War Tunnel. Deze tunnel was tussen 1993 en 1996 de enige verbinding tussen het belegerde Sarajevo en de buitenwereld. De tunnel wordt ook wel de Tunnel of Hope genoemd, omdat na het voltooien van de tunnel de inwoners weer voedsel hun stad in konden vervoeren. Ook de Gazi-Husrev-Bey Moskee is het bezoeken waard. Het is een imposant bouwwerk wat uit 1532 stamt en daarmee een van de oudste bouwwerken van de stad is.

Sarajevo heeft veel leuke straatjes en pleintjes om te ontdekken. Er zijn veel barretjes en restaurants waar ze heerlijke authentieke gerechten serveren. In de avond kun je hier erg leuk een drankje doen of stappen. Veel bezienswaardigheden in Sarajevo liggen op loopafstand van elkaar, terwijl je van de ene naar de andere toeristische attractie gaat kun je de straatjes en pleintjes van Sarajevo ontdekken.

Bekijk nabijgelegen bestemmingen