Panorama

Goedkope vluchten naar Santiago

Goedkope vliegtickets naar Santiago

Santiago is een echte metropool en de hoofdstad van Chili. Santiago wordt ook wel gezien als de modernste stad van Zuid-Amerika waardoor er veel toeristen naartoe vliegen. Vanaf Amsterdam Schiphol zijn er directe vluchten naar Santiago beschikbaar. Daarnaast zijn er vliegtickets naar Santiago voor de meest lage prijs met als vertrekpunt Brussel en Düsseldorf vliegtickets te vinden. Naar Santiago ben je ongeveer zeventien uur onderweg, waardoor de echte low cost airlines hier niet naartoe vliegen. Maar vergelijk altijd de prijzen van bijvoorbeeld KLM, Delta Air Lines of Iberia. Als je namelijk vliegt met een tussenstop, heb je grote kans dat je veel voordeliger uit bent dan met een directe vlucht naar Santiago.

Het vliegveld van Santiago is een grote internationale luchthaven. Van en naar het vliegveld rijden verschillende buslijnen en taxi’s die je in ongeveer 40 minuten naar jouw verblijfplaats brengen. Lijkt Santiago je een leuke stad? Kijk dan ook eens voor vliegtickets naar bijvoorbeeld Buenos Aires of Rio de Janeiro die het meeste passen bij jouw budget.

Top vluchten naar Santiago

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 17u25
di 14 jan di 11 feb
v.a. € 953 (p.p.)
Air Canada
1 stop - 22u20
wo 6 nov di 3 dec
v.a. € 747 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
1 stop - 20u57
ma 20 mei ma 27 mei
v.a. € 1122 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Vueling
1 stop - 32u22
di 5 nov za 23 nov
v.a. € 801 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Air France
1 stop - 19u20
do 9 mei vr 24 mei
v.a. € 768 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Santiago, de hoofdstad van Chili

Santiago is de belangrijkste stad van Chili en iets meer dan 40% van de totale bevolking woont in het stadsgebied van Santiago. De Chileense hoofdstad is zeer levendig en energiek en er is elke dag wel weer iets anders te beleven.

Santiago werd in 1541 gesticht door de Spaanse conquistador Pedro de Valdivia. De locatie van de stad werd gekozen door het heerlijke mediterrane klimaat en het gemak waarmee de stad tegen vijanden verdedigd kon worden. De rivier Rio Mapocho splitst zich in tweeën en komt stroomafwaarts waar samen, zodat er een soort eiland ontstaat. 

Vlieg goedkoop naar Santiago en bezoek de trekpleisters

Vlieg je naar Santiago, dan reis je naar een stad waar ontzettend veel is te zien en te doen. Wandel bijvoorbeeld over Cerro San Cristobal, een heuvel met veel paden en een mooi uitzicht over de stad. Ook vanaf Santa Lucia Hill heb je een prachtig uitzicht en in de vele parken kun je heerlijk picknicken. Wandel daarnaast over Plaza de Armas, een gezellig plein met mooie standbeelden dat wordt omringd door imposante gebouwen. 

Santiago is een enorme metropool en veel toeristische trekpleisters liggen niet bij elkaar in de buurt. Gelukkig heeft de Chileense hoofdstad een uitstekend netwerk van openbaar vervoer. Met vijf metrolijnen en meer dan honderd stations heeft Santiago bovendien het meest uitgebreide metronetwerk van Zuid-Amerika. Naast de metro rijden er veel bussen. Hiervoor is het handig als je een woordje Spaans spreekt. Het busnetwerk is namelijk soms wat onoverzichtelijk en op die manier kun je wat makkelijker vragen stellen.

Goedkoop vliegen naar Santiago? Vergelijk dan snel de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Vooral als je vliegt met een tussenstop, ben je verzekerd van het voordeligste vliegticket naar Santiago.