Vliegtickets naar Guangzhou

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Guangzhou

Guangzhou is al eeuwen een belangrijke havenstad in China. Voor de vlucht naar Guangzhou kan je voor een lage prijs vliegtickets boeken. Er gaan vanuit Amsterdam geen directe vluchten naar Guangzhou. Je vliegt dus altijd met een tussenstop. Veelal is dat in Moskou of Hangzhou. Omdat je altijd met een overstap naar Guangzhou vliegt is het erg handig om de verschillende prijzen met tussenstop te vergelijken, zo kan je voor een lage prijs vliegtickets boeken en honderden euro's besparen.

Er vliegen verschillende maatschappijen naar de luchthaven van Guangzhou, Guangzhou Baiyun Airport. Veelal worden de goedkoopste vluchten aangeboden door Aeroflot. Maar je kan ook goedkoop vliegen met Japan Airlines of KLM, afhankelijk van het seizoen. De vlucht naar Guangzhou met overstap duurt iets meer dan veertien uur. De luchthaven van Guangzhou is aangesloten op het netwerk van openbaar vervoer van de stad. Je reist heel makkelijk met de metro of de bus van en naar de stad.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Guangzhou Meerdere airlines Meerdere airlines 2 nov 2020 12 apr 2021 2 overstappen
Amsterdam Schiphol - Guangzhou Finnair Finnair 7 apr 2021 15 apr 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Guangzhou China Southern Airlines China Southern Airlines 2 apr 2021 30 apr 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Guangzhou KLM KLM 2 apr 2021 30 apr 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Guangzhou KLM KLM 8 apr 2021 15 apr 2021 2 overstappen
Eindhoven - Guangzhou Meerdere airlines Meerdere airlines 14 jan 2021 8 sep 2021 2 overstappen
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Guangzhou Meerdere airlines Meerdere airlines 2 mei 2021 8 mei 2021 3 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Guangzhou Qatar Airways Qatar Airways 14 jan 2021 8 sep 2021 1 overstap
Brussel - National - Guangzhou Egypt Air Egypt Air 14 jan 2021 8 sep 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Guangzhou Meerdere airlines Meerdere airlines 21 jun 2021 24 jun 2021 4 overstappen

Guangzhou

Eeuwenlang heeft Guangzhou een belangrijke rol gespeeld in de handel tussen China en Europa. Toen de Portugezen in 1514 als eerste Guangzhou bereikten via de zee kregen ze een monopolie op de handel in China. Dit was tot de Nederlanders in de 17e eeuw in China arriveerde. In 1728 kwam er een nederzetting van de VOC in Guangzhou. Guangzhou was ten tijde van het Kantonsysteem de enige plaats waar buitenlanders handel mochten drijven met China. Na de Eerste Opiumoorlog werd de handel vrijer. Guangzhou werd een van de vijf havens die opengesteld werd voor buitenlandse handelaren.

In 214 BC werd Guangzhou gesticht. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de omgeving en China. Het heeft gediend als hoofdstad van de omgeving en toevluchtsoord voor de resterende leden van de Ming-dynastie. In de vorming van modern China heeft Guangzhou ook een belangrijke rol gespeeld. Voor de succesvolle Chinese revolutie van 1911 waarna de republiek China is opgericht waren er in Guangzhou twee pogingen om de Qing-dynastie omver te werpen. In de burgeroorlog tussen diende het zelfs tijdelijk als hoofdstad van de republiek, totdat het werd overgenomen door the People's Republic of China.

Bezoek Guangzhou

Guangzhou is na Beijing en Shanghai de grootste stad van China. Omdat Guangzhou is een handelsstad, dus erg internationaal gericht. Er zijn genoeg goede hotels en andere plekken om te overnachten. Ook valt er in Guangzhou genoeg te beleven. Ga met een kabelbaan naar de top van de Baiyun berg. Deze berg is geheel omsloten door de stad en geeft je een uniek uitzicht over de skyline van de stad. Op deze berg ligt ook de Nengren Tempel. Een prachtige oude Chinese tempel die je zeker gezien moet hebben. Ook het museum en mausoleum van de Nanyun koning mag je niet missen, dit is de Chinese variant van Toetanchamon.

In Guangzhou is nog veel meer te beleven. Koop vooral een reisgids en plan je reis goed zodat je geen enkel hoogtepunt van deze wereldstad mist. Omdat de stad zo groot is zijn veel toeristische attracties niet op loopafstand van elkaar. Daarom kun je gebruik maken van het netwerk van openbaar vervoer om de stad te doorkruisen. Guangzhou heeft een groot metronetwerk. Zo reis je snel en makkelijk de stad door. Het is slim om een dagkaart voor het openbaar vervoer te kopen, zo ontdek je de stad het best.