Panorama

Vliegtickets naar Guangzhou

Goedkoop vliegen naar Guangzhou

Guangzhou is al eeuwen een belangrijke havenstad in China. Een directe vlucht naar Guangzhou is vanaf Amsterdam Schiphol niet beschikbaar, je vliegt altijd met een tussenstop. Deze is veelal in Hangzhou. Vergelijk daarom altijd de prijzen van de vliegtickets naar Guangzhou zodat je een goedkoop vliegticket voor een redelijk lage prijs in je bezit hebt. 

Verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, China Southern Airlines of Aeroflot bieden vliegtickets naar Guangzhou Baiyun Airport aan. Vaak worden de goedkoopste vluchten aangeboden door Aeroflot, maar bekijk ook zeker de tarieven van de de andere vliegmaatschappijen. Een vlucht naar Guangzhou met overstap duurt iets meer dan veertien uur. Met de metro of bus reis je eenvoudig van en naar het centrum van deze Chinese stad. 

Top vluchten naar Guangzhou

Vanuit Amsterdam Schiphol

China Southern Airlines
Direct - 9u30
vr 23 aug za 24 aug
v.a. € 376 (p.p.)
China Eastern Airlines
1 stop - 22u22
ma 7 apr do 17 apr
v.a. € 478 (p.p.)
Egypt Air
1 stop - 19u35
ma 2 sep ma 16 sep
v.a. € 601 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Hainan Airlines
1 stop - 17u52
di 22 okt ma 4 nov
v.a. € 470 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Turkish Airlines
1 stop - 16u20
ma 4 nov ma 18 nov
v.a. € 624 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Reis naar Guangzhou en ontdek de rijke historie

Niet veel toeristen kiezen Guangzhou om naartoe te vliegen voor een stedentrip of vakantie. Daardoor is deze Chinese stad - ook wel bekend als de vroegere naam “Kanton” - nog relatief onontdekt. Maar eerst een stukje geschiedenis. Eeuwenlang speelde Guangzhou een belangrijke rol in de handel tussen China en Europa. Toen de Portugezen in 1514 als eerste Guangzhou via de zee bereikten, kregen ze een monopolie op de handel in China. In de 17e eeuw arriveerden de Nederlanders in China en in 1728 kwam er een nederzetting van de VOC in Guangzhou. Guangzhou was ten tijde van het Kantonsysteem de enige plaats waar buitenlanders handel mochten drijven met China. Maar na de Eerste Opiumoorlog werd de handel vrijer en de stad werd een van de vijf havens die opengesteld werden voor buitenlandse handelaren.

Guangzhou werd in 214 v.Chr. gesticht en is een belangrijk deel van de geschiedenis van de omgeving van China. Zo diende het als hoofdstad van de omgeving en als toevluchtsoord voor de resterende leden van de Ming-dynastie. In 1911 vond de succesvolle Chinese revolutie plaats en in de burgeroorlog diende Guangzhou als hoofdstad van de republiek, totdat het werd overgenomen door the People’s Republic of China.

Vliegen Guangzhou: de vijfde grootste stad van China

Naast Beijing en Shanghai is Guangzhou een van de grootste steden van China. Het is een handelsstad en erg internationaal gericht. Je vindt hier dan ook veel goede hotels en andere plekken om te overnachten. Wil je de stad ontdekken, dan is er genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld met een kabelbaan naar de top van de Baiyun berg. Deze berg wordt geheel omsloten door de stad en je hebt een uniek uitzicht over de skyline van Guangzhou. Op de Baiyun berg vind je ook de Nengren Tempel. Daarnaast mag je het museum en mausoleum van de Nanyuan koning niet missen. DIt kun je zien als de Chinese variant van de bekende Toetanchamon.

Vlieg je naar Guangzhou om een paar dagen te blijven, schaf dan vooral een reisgids aan en plan je reis goed. Zo mis je geen enkel hoogtepunt van deze stad. Vanwege de grootte liggen veel bezienswaardigheden niet op loopafstand van elkaar. Maak daarom gebruik van het openbaar vervoer. Koop een dagkaart voor de metro en je reist eenvoudig de hele stad door.

Goedkoop vliegen naar Guangzhou? De bekende low cost airlines vliegen niet naar Guangzhou, maar vergelijk altijd goed de prijzen. Zo vind je altijd een voordelig vliegticket naar Guangzhou dat het beste past bij jouw budget.