Panorama

Vliegtickets Xiamen

Vergelijk vliegtickets naar Xiamen

Een goedkope vlucht naar Xiamen is een leuk alternatief als je de oostkust van China wilt bezoeken. Natuurlijk kun je vliegen naar Shanghai of een vliegticket boeken naar Qingdao, maar Xiamen is minstens zo interessant. Xiamen is goed te bereiken met het vliegtuig vanuit Nederland. Er vertrekken namelijk directe voordelige vluchten vanaf Amsterdam die je in 11 uur en 20 minuten naar je bestemming vliegen. Ook vanaf Rotterdam en Eindhoven zijn er vliegtickets voor een lage prijs naar Xiamen beschikbaar. Dan heb je wel een tussenstop tijdens je reis.

Vliegtickets worden aangeboden door luchtvaartmaatschappijen zoals China Southern en Xiamen Airlines. Als je gaat vergelijken in het aanbod van vluchten naar Xiamen, kan je zo goedkoop mogelijk naar deze mooie stad toe vliegen.

Top vluchten naar Xiamen

Vanuit Amsterdam Schiphol

Xiamen Airlines
Direct - 11u27
wo 9 apr wo 16 apr
v.a. € 526 (p.p.)
China Southern Airlines
1 stop - 23u55
wo 6 nov zo 10 nov
v.a. € 628 (p.p.)
Qatar Airways
1 stop - 26u45
ma 30 sep vr 11 okt
v.a. € 725 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Hainan Airlines
1 stop - 19u55
wo 6 nov zo 10 nov
v.a. € 558 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Xiamen Airlines
1 stop - 19u37
do 11 jul vr 2 aug
v.a. € 804 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Met het vliegtuig naar havenstad Xiamen 

Xiamen ligt aan de oostkust van China en is een belangrijke havenstad. In Xiamen vind je veel historische bezienswaardigheden. Een mengelmoes van Chinese tempels en westerse koloniale gebouwen vertellen de rijke geschiedenis van deze stad. Ga op onderzoek uit op het eilandje Gulangyu waar je deze geschiedenis extra goed te zien krijgt. Het is op dit eilandje verboden voor auto’s, dus je kunt heerlijk rondstruinen door de straatjes.

Bezoek in Xiamen de oude stad en de Nanputuotempel met vele boeddhistische beelden. In deze tempel hoor je elke dag om 4 uur ‘s middags de monniken zingen. Voor iedereen die benieuwd is naar de specifieke keuken van de provincie Fujian, zijn de avondmarkten van de stad een absolute aanrader.

Vlieg naar Xiamen en ontdek de omgeving

Naast de vele leuke dingen die er te ontdekken en te beleven zijn in Xiamen zelf, valt er ook genoeg te doen in de omgeving. Ga op avontuur op de eilandengroep Kinmen, waar je over het hele eiland beelden van windleeuwgoden vindt. Of trek het binnenland in naar een van de bijzondere agrarische dorpen in de Tulou van Fujian. Deze dorpen zijn volledig ondergebracht in grote cirkelvormige gebouwen en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Na aankomst op het vliegveld van Xiamen, is het ongeveer een kwartier met de auto om in de binnenstad te komen. De stad zelf beschikt ook over een openbaar vervoernetwerk waaronder een metro, die nog in aanbouw is. Het is wel even zoeken aangezien de meeste bewegwijzering in het Chinees is.

Op zoek naar voordelige vliegtickets naar Xiamen? Goedkoop vliegen naar Xiamen is zeker mogelijk. Kijk op Goedkopevliegtickets.nl en vind de meeste budget vlucht naar Xiamen van jouw keuze.