Havana

De hoofdstad van Cuba wordt steeds populairder bij toeristen, steeds meer mensen willen stiekem wel eens een kijkje nemen op het bekende communistische eiland. Zo'n bezoek is dan ook zeer aan te raden. Havanna is een hele gezellige, sfeervolle en bovenal een mooie stad met vele bezienswaardigheden. Daarnaast is het klimaat buitengewoon goed en zijn er bijna overal witte stranden te vinden. Cuba is lang geleden in 1515 ontdekt door de Spanjaarden. In 1607 werd Havana door de Spanjaarden aangewezen als de hoofdstad. Cuba is vooral bekend vanwege de bekende leider Fidel Castro die in 2008 zijn functies overgaf aan zijn zoon Raul Castro. Wilt u Havana en het eiland Cuba ook zelf ontdekken? Een vlucht naar Havanna duurt nog 10 uur.

 

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Havanna Air Europa Air Europa 28 jan 2021 5 feb 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Havanna Air Canada Air Canada 26 mei 2021 16 jun 2021 2 overstappen
Amsterdam Schiphol - Havanna KLM KLM 3 jan 2022 8 jan 2022 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Havanna Meerdere airlines Meerdere airlines 7 sep 2021 14 sep 2021 2 overstappen
Eindhoven - Havanna KLM KLM 7 sep 2021 14 sep 2021 2 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Havanna Air Europa Air Europa 7 sep 2021 14 sep 2021 1 overstap
Brussel - National - Havanna Air Canada Air Canada 27 mei 2021 17 jun 2021 2 overstappen
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Havanna Meerdere airlines Meerdere airlines 27 mei 2021 17 jun 2021 3 overstappen

Info over bezienswaardigheden

De levendige stad Havana kent vele mooie en indrukwekkende bezienswaardigheden. Welke bezienswaardigheden u sowieso niet mag missen zijn: Plaza Vieja, Castillo del Morro, het Teatro Garcia Lorca, San Carlos de la Cabana, Catedral San Cristóbal en misschien wel het hoogtepunt El Capitolio. Maar niet alleen de gebouwen zijn het bezoeken waard maar ook de schitterende stranden. Ook is het de moeite waard om het Museo de la Revolución te bezoeken. De wijk Vieja is de oudste wijk vol met oude gebouwen en winkels, de wijk Vedado is anders dan de andere wijken, omdat hier de lanen breed zijn, de huizen groot en er veel licht is. De meeste politieke gebouwen zijn hier gevestigd. Havana is echt een stad die u een keer gezien moet hebben in uw leven, dus wacht niet langer en boek goedkope vliegtickets naar Havana!

Eten, drinken en uitgaan in Havana.

In Havana kunt u heerlijk drinken en eten. Bij het strand zijn er vele strandclubs en tentjes te vinden waar u de heerlijkste cocktails kunt drinken. In de stad zijn er genoeg leuke en gezellige restaurantjes. Neem bijvoorbeeld San Cristobal Paladar, dit is een typische Cubaans restaurantje. Als u van heerlijke visgerechten houdt dan is El Balcon Restaurante een aanrader. U kunt het beste u vliegtickets boeken in het voorjaar of de zomer, de tempratuur op Cuba is dan lekker en de vluchtprijzen zijn in deze periode het voordeligst. 

Vervoer

Het openbaar vervoer in de stad Havana is niet heel goed geregeld. Het is sowieso verstandig om een auto te huren want dan kunt u makkelijk en snel het eiland verder verkennen. U heeft al goedkope vliegtickets naar Havana voor 706 euro. Als u rechtstreeks wilt vliegen is KLM de beste keuze. Met 1 overstap kunt u het beste vliegen met Swiss Air of Virgin Atlantic. Als u niet rechtstreeks vliegt zult u meestal een overtap moeten maken op het vliegveld van London.