Vliegtickets Sharm El Sheikh

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkope vluchten naar Sharm El-Sheikh

Sharm El-Sheikh is een populaire bestemming voor een strandvakantie. Vanuit Nederland kan je alleen direct naar Sharm El-Sheikh vliegen vanuit Eindhoven, wel gaan er indirecte vluchten vanuit Amsterdam. Naar Sharm El-Sheikh kun je goedkope vliegtickets boeken. Ook kun je vliegen vanuit Brussel, Dusseldorf en Keulen. Een directe vlucht duurt iets meer dan vijf uur. Vaak is het een stuk goedkoper om indirect te vliegen, zo kan je honderden euro's besparen.

Er vliegen veel airlines naar de luchthaven  van Sharm El-Sheikh. Je kan vliegen met een budget airline zoals EasyJet of met een luchtvaartmaatschappij zoals Pegasus Airlines of KLM. De luchthaven van Sharm El-Sheikh zit niet aangesloten op het busnetwerk van de stad. Je zult dus met een taxi naar je bestemming moeten of een auto huren. Lijkt Sharm El-Sheikh je een leuke bestemming? Kijk dan ook eens voor goedkope vliegtickets naar Hurghada of Caïro.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Sharm El Sheikh Air Fiji Air Fiji 27 apr 2021 6 mei 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Sharm El Sheikh Meerdere airlines Meerdere airlines 10 okt 2021 16 okt 2021 1 overstap
Eindhoven
Eindhoven - Sharm El Sheikh Air Fiji Air Fiji 10 jul 2021 17 jul 2021 1 overstap
Eindhoven - Sharm El Sheikh TUI TUI 4 okt 2021 18 okt 2021 non-stop
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Sharm El Sheikh Meerdere airlines Meerdere airlines 27 mei 2021 11 jun 2021 3 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Sharm El Sheikh Meerdere airlines Meerdere airlines 11 jun 2021 27 jun 2021 1 overstap
Brussel - National - Sharm El Sheikh Turkish Airlines Turkish Airlines 26 apr 2021 5 mei 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Sharm El Sheikh Air Fiji Air Fiji 11 jun 2021 27 jun 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi - Sharm El Sheikh Meerdere airlines Meerdere airlines 11 jun 2021 27 jun 2021 1 overstap

Sharm El-Sheikh

Sharm El-Sheikh betekent baai van de sjeik. Het is dan ook een passende omschrijving van de ligging van Sharm El-Sheikh. Het is een populaire badplaats bij Europese toeristen. Dit komt mede door het kalme en heldere water van de Rode Zee, veel Europese scuba duikers gaan hiervoor op vakantie naar Sharm El-Sheikh.

Sharm El-Sheikh kent een roerige geschiedenis. Het is tot 1967 een onbelangrijk vissersdorpje geweest. Tijdens de Suezcrisis werd het bezet van 1956 tot 1957 door Israël en tien jaar later werd de stad wederom door Israël veroverd na de Zesdaagse Oorlog. Israël begon met het ontwikkelen van economische activiteiten in Sharm El-Sheikh. De luchthaven is ook een voormalige Israëlische luchtmachtbasis. In 1982 werd Sharm El-Sheikh weer aan Egypte terug gegeven. Hierna begon de ontwikkeling van Sharm El-Sheikh tot de toeristische trekpleister die het vandaag de dag is.

Genieten in Sharm El-Sheikh

In Sharm El-Sheikh is er veel op en rond het strand te beleven. Ook kun je op expeditie naar de woestijn. In Sharm El-Sheikh kan je heerlijk genieten aan de Rode Zee met westerse gemakken. Veel grote ketens zoals Starbucks en McDonalds hebben een vestiging naast de locale sisha gelegenheid. Je kan in Sharm El-Sheikh heerlijk shoppen in SOHO square. Hou je meer van de natuur? Dan is een bezoek aan Ras Mohammed National Park een echte aanrader. Hier kan je heerlijk in de natuur tot rust komen.

In Sharm El-Sheikh is een bezoek aan de oude markt een echte aanrader. Je loopt hier door een typische arabische bazaar tussen prachtige oude gebouwen en kraampjes door. Ook de Al Mustafa Moskee en de Heavenly Cathedral zijn een bezoekje waard. Uitgekeken? Dan kan je heerlijke cocktails op het strand drinken. In Sharm El-Sheikh schijnt de zon altijd, iedere dag is een stranddag!