Panorama

Vluchten Caïro

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop vliegen naar Caïro

Caïro is de hoofdstad van Egypte en de grootste stad van Afrika en het Midden-Oosten. Naar Caïro kun je voor een lage prijs vliegtickets boeken. De enige airline die directe vluchten vanaf Amsterdam Schiphol naar Caïro aanbiedt is Egypt Air. Vanuit Eindhoven, Brussel en Düsseldorf vlieg je met een tussenstop. De reistijd met het vliegtuig naar Caïro bedraagt vier uur en twintig minuten.

Uiteraard bieden ook andere luchtvaartmaatschappijen vliegtickets naar Caïro aan. Vergelijk bijvoorbeeld de prijzen van Lufthansa, KLM, Austrian of Brussels Airlines en zoek hier goedkope vliegtickets. Na je aankomst op Caïro International Airport reis je met de bus of taxi in ongeveer een half uur naar de stad. Als je geïnteresseerd bent in Caïro, dan zijn voordelige vliegtickets naar Luxor of Hurghada wellicht ook iets voor jou.

Top vluchten naar Caïro

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 4u5
wo 20 okt do 11 nov
v.a. € 332 (p.p.)
Egypt Air
Direct - 4u35
wo 17 nov zo 28 nov
v.a. € 342 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Egypt Air
Direct - 4u30
za 6 nov za 20 nov
v.a. € 299 (p.p.)
Brussels Airlines
Direct - 4u32
za 13 nov ma 29 nov
v.a. € 489 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Egypt Air
Direct - 4u40
di 9 nov di 30 nov
v.a. € 351 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Boek je vliegticket naar Cairo en ontdek de geschiedenis

De Egyptische hoofdstad Caïro heeft meer dan 20 miljoen inwoners. Doordat de stad precies tussen Afrika en het Midden-Oosten ligt, is het al eeuwenlang een smeltkroes van verschillende culturen. Bovendien is het een zeer interessante stad om naartoe te vliegen.

Caïro is een van de weinige steden in Egypte waar de ontstaansgeschiedenis niet in de tijd van de Farao’s ligt. De oorsprong ligt namelijk bij het Romeinse fort Babylon. Dit fort werd gebouwd om de macht van de Romeinen te laten zien. Na de verovering in 640 werd de stad de hoofdstad van het Egyptische Moslimrijk. In 972 werd iets ten noorden een nieuwe stad gesticht, tegenwoordig het hart van het hedendaagse Caïro. Halverwege de 19e eeuw raakte de ontwikkeling van Caïro bovendien in een stroomversnelling. De overblijfselen hiervan vind je nog steeds terug in de architectuur.

Vlieg naar Cairo voor de vele bezienswaardigheden

Boek je een vliegticket naar Caïro, dan reis je naar een stad waar ontzettend veel te zien is. Bezoek bijvoorbeeld de piramides van Gizeh en bewonder de wereldberoemde sfinx. Een van de meest populaire toeristische attracties van de Egyptische hoofdstad is het Egyptisch Museum. Hier zijn allemaal artefacten tentoongesteld die de pracht en praal van de Farao’s goed weergeven. Bezichtig daarnaast de Citadel van Caïro, een eeuwenoude burcht.

Het openbaar vervoer in Caïro is niet heel goed geregeld. Maak daarom vooral gebruik van een taxi. Wil je de stad te voet verkennen, let dan goed op door welke wijken je loopt. Sommige zijn namelijk voor toeristen als onveilig gemarkeerd.

Goedkoop vliegen naar Caïro? Bekijk dan de tarieven van verschillende vliegmaatschappijen. Echte low cost airlines vliegen hier niet naartoe, maar als je prijzen goed vergelijkt vind je altijd een vliegticket naar Caïro voor een leuk budget.