Vluchten Caïro

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Caïro

Caïro is de grootste stad van Afrika en het Midden-Oosten. Het heeft vele prachtige stukken die je zeker een keer gezien moet hebben. Voor je vliegreis naar Caïro kun je voor een lage prijs vliegtickets boeken. De airline Egypt Air is de enige airline die directe vluchten vanuit Amsterdam naar Caïro aanbiedt. Je kan ook indirect vliegen naar Caïro vanuit Brussel, Eindhoven en Dusseldorf. Een directe vlucht naar Caïro duurt vier uur en twintig minuten.

Er vliegen ook andere airlines naar Caïro, vluchten worden aangeboden door onder andere Lufthansa, Austrian en Brussels Airlines, bij deze airlines kan je ook voor een lage prijs vliegtickets boeken. Na je aankomst op de luchthaven van Caïro, Caïro International Airport, is het ongeveer een half uur reizen naar de stad. Je kunt gebruik maken van de busverbinding of een taxi. Lijkt Caïro je een leuke bestemming? Neem dan vooral ook een kijkje voor een vliegreis naar Luxor of Hurghada!

Top vluchten naar Caïro

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 4u30
vr 1 okt za 9 okt
v.a. € 351 (p.p.)
Egypt Air
Direct - 4u37
za 30 apr ma 23 mei
v.a. € 369 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Egypt Air
Direct - 4u32
ma 7 feb za 19 feb
v.a. € 310 (p.p.)
Brussels Airlines
Direct - 4u25
zo 5 sep vr 17 sep
v.a. € 433 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Egypt Air
Direct - 4u40
vr 3 sep vr 17 sep
v.a. € 373 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Caïro

Caïro is de hoofdstad van Egypte en een gigantisch stad met meer dan 20 miljoen inwoners. Dit maakt het tot de grootste stad van Afrika en het Midden-Oosten. Caïro is een zeer interessante stad om te bezoeken. Doordat het precies tussen Afrika en het Midden-Oosten ligt is het al eeuwenlang een smeltkroes van allerlei verschillende culturen.

Caïro is een van de weinige steden in Egypte waar de ontstaansgeschiedenis niet in de tijd van de Pharao's ligt. De oorsprong ligt bij het Romeinse fort Babylon wat gebouwd werd om de macht van de Romeinen te laten zien. Na de verovering in 640 werd de stad de hoofdstad van het Egyptische Moslimrijk. Toen werd in 972 een nieuwe stad gesticht iets ten noorden. Dit werd de nieuwe hoofdstad, deze stad is eigenlijk ook het hart van het hedendaagse Caïro. Halverwege de 19e eeuw is de ontwikkeling van de stad in een stroomversnelling geraakt, de architectuur uit die tijd zie je nog steeds terug.

Ontdek Caïro

Er valt ontzettend veel te zien in Caïro. Wat natuurlijk echt niet mag ontbreken is een bezoek aan de piramides van Gizeh, deze liggen een paar kilometer buiten de stad, als bonus ligt de wereldberoemde sfinx hier ook. Een van de meest populaire toeristische attracties is het Egyptische museum, en dit is niet zonder reden. Hier liggen allemaal prachtige oude artefacten tentoongesteld die de pracht en praal van de Pharao's goed weergeven. Ook de Citadel van Caïro mag niet ontbreken, deze eeuwenoude burcht is prachtig om te zien.

Het openbaar vervoer in Caïro is slecht geregeld. Het is dus handig om gebruik te maken van een taxi. Als je door de stad wil gaan lopen let dan goed op door welke wijken je loopt! Sommige worden gezien als onveilig voor toeristen. Ook nog een aanrader voor boekenliefhebbers: er is een jaarlijkse boekenbeurs in Caïro die je dan niet mag missen!