Vluchten naar Tallinn

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vergelijk vluchten naar Tallinn

Tallinn is de moderne hoofdstad van Estland en het heeft een prachtig historische binnenstad. Er zijn goedkope vliegtickets beschikbaar voor je vliegreis naar Tallinn. Veel goedkope vluchten naar Tallinn vertrekken uit Brussel. Ook gaan er directe vluchten vanuit Amsterdam waarvoor je goedkope vliegtickets kunt boeken. Het is ongeveer twee en een half uur vliegen naar Tallinn. 

Er vliegen veel airlines naar de luchthaven van Tallinn. Je kan vliegtickets boeken bij onder andere Air Baltic, Norwegian en KLM. Nadat je bent aangekomen op de luchthaven is het ongeveer twintig minuten reizen naar de stad, dit kan makkelijk met de tram of met de bus. Lijkt Tallin je wat? Neem dan ook eens een kijkje in Riga of Vilnius.

Top vluchten naar Tallinn

Vanuit Amsterdam Schiphol

Air Baltic
Direct - 2u27
zo 5 dec do 9 dec
v.a. € 155 (p.p.)
KLM
Direct - 2u22
ma 30 aug za 4 sep
v.a. € 193 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf Weeze

Ryanair
Direct - 2u25
za 13 nov za 13 nov
v.a. € 54 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Air Baltic
Direct - 2u32
vr 15 okt vr 22 okt
v.a. € 102 (p.p.)
Brussels Airlines
Direct - 2u30
ma 6 dec vr 10 dec
v.a. € 211 (p.p.)

(laagst gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Tallinn

Tallinn is een prachtige stad, het wordt dan ook een steeds populairdere bestemming bij toeristen van over de hele wereld. Het historische centrum van de stad is in zijn geheel aangewezen als UNESCO Werelderfgoed. Je ziet de invloed van de Hanze op Tallinn zeer goed. Er zijn vele historische koopmanshuizen en pakhuizen. Kortom, Tallinn is een prachtige stad om te bezoeken.

De stad werd voor het eerst genoemd in 1154 als Reval, hoe het tot in de twintigste eeuw zou blijven heten. In 1219 raakte de stad in het bezit van de Denen, die de stad kort daarna alweer af moesten staan. Na een opstand in 1346 werd de stad aan de Duitse Orde verkocht. Ondertussen was de stad een Hanzestad geworden en bleef hierdoor groeien. De stad is door de eeuwen heen in veel verschillende handen geweest waardoor er in de stad veel verschillende culturen zijn samengekomen.

Verken Tallinn

Tallinn heeft dus een prachtige historische binnenstad waar veel te zien is. Op de Domberg van de staat zijn er een paar dingen die je echt niet mag missen, namelijk: de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal, de Domkerk het Huis van de Estlandse Ridderschap, het Toompeakasteel en natuurlijk heb je vanaf de Domberg een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Ook de benedenstad heeft veel prachtige gebouwen zoals vele gebouwen van diverse gilden uit de Hanzeperiode, de stadsmuur met verschillende prachtige poorten en vele mooie oude kerken.

In Tallinn kun je bij veel restaurantjes en barretjes lekker eten. Omdat het aan de zee ligt kent Tallinn veel heerlijke visgerechten. Het is leuk om door de oude wijken van de stad rond te lopen, je zult er veel knusse barretjes en restaurants tegenkomen waar authentieke lokale gerechten geserveerd worden.