Panorama

Vluchten naar Tallinn

Vergelijk vluchten naar Tallinn

Tallinn is de moderne hoofdstad van Estland. Er zijn goedkope vliegtickets beschikbaar naar Tallinn. Veel budget vluchten vertrekken vanuit Brussel, maar ook kun je rechtstreeks vliegen naar Tallinn vanaf Amsterdam Schiphol. De reistijd met het vliegtuig bedraagt ongeveer 2,5 uur.

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden voordelige vliegtickets naar Tallinn aan. Vergelijk bijvoorbeeld de tarieven bij de low cost airlines Ryanair en SAS of kijk voor tickets met een lage prijs bij KLM. Vanaf de luchthaven van Tallinn reis je met de tram of bus in ongeveer twintig minuutjes naar het centrum. Behalve Tallinn zijn ook vliegtickets naar Riga of Vilnius de moeite waard.

Top vluchten naar Tallinn

Vanuit Amsterdam Schiphol

Air Baltic
Direct - 2u27
za 11 jan wo 15 jan
v.a. € 172 (p.p.)
KLM
Direct - 2u25
za 24 aug wo 28 aug
v.a. € 218 (p.p.)
SAS
1 stop - 5u20
di 25 jun zo 7 jul
v.a. € 166 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Brussels Airlines
Direct - 2u32
do 13 feb zo 16 feb
v.a. € 166 (p.p.)
Air Baltic
Direct - 2u32
vr 20 sep ma 23 sep
v.a. € 172 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Tallinn en ontdek de interessante historie

Tallinn is een prachtige stad. En doordat deze hoofdstad van Estland steeds populairder wordt, vliegen hier veel toeristen van over de hele wereld naartoe. Wist je dat het historische centrum in zijn geheel een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft? Zo vind je de invloed van de Hanze door de vele koopmans- en pakhuizen overal in Tallinn terug.

Houd je van geschiedenis, dan is het leuk om ook wat over Tallinn te weten voordat je deze stad bezoekt. Van 1154 tot in de 20e eeuw heette Tallinn nog “Reval”. In 1219 raakte Reval in het bezit van de Denen maar na een opstand in 1346 bezat de Duitse Orde de stad. Ondertussen was het wel een Hanzestad die maar bleef groeien. Doordat Reval en het huidige Tallinn door de eeuwen heen in verschillende handen is geweest, wonen hier mensen met verschillende culturele achtergronden.

Goedkope vliegtickets Tallinn: trekpleisters en lekker eten

Tallinn is de ideale bestemming voor een korte vliegreis. Zo vind je op de Domberg een aantal bezienswaardigheden zoals de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal, de Domkerk en het Huis van de Estlandse Ridderschap. Bezichtig ook het Toompeakasteel, de stadsmuur en bewonder het prachtige uitzicht vanaf de Domberg.

Lekker eten in Tallinn doe je bij een van de talloze restaurants en bar. Omdat de Estse hoofdstad aan zee ligt, vind je vaak wel een visgerecht op de kaart. Struin zeker door de oude wijken van de stad, op die manier kom je veel knusse tentjes tegen waar authentieke lokale gerechten geserveerd worden.

Goedkoop vliegen naar Tallinn? Vergelijk de prijzen bij diverse vliegmaatschappijen en je hebt altijd een vliegticket naar Tallinn voor de beste prijs in je bezit.