Panorama

Vluchten Vilnius

Goedkoop vliegen naar Vilnius

Vilnius is de hoofdstad van Litouwen en een leuke bestemming voor een korte vliegreis. Goedkoop vliegen naar Vilnius is zeer eenvoudig, je kunt namelijk voor een lage prijs vliegtickets boeken. Vanaf Amsterdam Schiphol en Eindhoven zijn er directe vluchten naar Vilnius beschikbaar. Ook worden er budget tickets vanaf Brussel, Düsseldorf en Keulen naar Vilnius aangeboden. Je vliegt ongeveer in twee uur naar de Litouwse hoofdstad.

Goedkope vliegtickets naar Vilnius vind je onder andere bij de low cost airline Ryanair en Wizz en de luchtvaartmaatschappijen KLM en Brussels Airlines. Vanaf de luchthaven van Vilnius reis je in ongeveer een half uur met de trein of bus naar het centrum. Lijkt Vilnius je een leuke stad? Kijk dan ook eens voor voordelige vliegtickets naar de andere Baltische hoofdsteden zoals Tallinn of Riga.

Top vluchten naar Vilnius

Vanuit Amsterdam Schiphol

Air Baltic
Direct - 2u22
di 3 dec ma 9 dec
v.a. € 167 (p.p.)
KLM
Direct - 2u25
vr 11 okt ma 14 okt
v.a. € 231 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Wizz
Direct - 2u17
wo 11 sep ma 16 sep
v.a. € 74 (p.p.)
Ryanair
Direct - 2u15
wo 11 sep ma 16 sep
v.a. € 117 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Brussels Airlines
Direct - 2u25
zo 20 okt wo 23 okt
v.a. € 97 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Vilnius, een Europese cultuurhoofdstad

Vlieg je naar Vilnius, dan reis je naar een bijzondere Baltische bestemming met een prachtige historische binnenstad. Deze binnenstad heeft bovendien een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook is er een van de oudste universiteiten gevestigd. Wist je bovendien dat Vilnius een van de twee cultuurhoofdsteden van Europa is?

Vilnius werd gesticht door de grootvorst Gediminas. Terwijl hij aan het jagen was kreeg hij een visioen van een ijzeren wolf die op een heuveltop zat te huilen. Een sjamaan vertelde hem dat hij hier een kasteel moest bouwen. De houten burcht werd gebouwd op een heuveltop met uitzicht over de drie rivieren die door de stad stromen. In 1387 kreeg Vilnius stadsrechten en bleef daardoor groeien.

Boek je vliegticket naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen

Vilnius heeft natuurlijk het mooie centrum waar je je weer even in de middeleeuwen waant. Verdere trekpleisters die je echt gezien moet hebben zijn onder andere het Grootvorstelijk Paleis van Vilnius, de Gediminastoren op de Gediminasheuvel en de Kathedraal van Vilnius. Ga ook eens winkelen in het winkelcentrum Akropolis. In dit winkelcentrum iets ten noorden van het centrum vind je meer dan 950 winkels, restaurants, cafés en een heuse indoorijsbaan!

Alle bezienswaardigheden in Vilnius liggen op loopafstand van elkaar. Daarnaast is het erg leuk om de verborgen steegjes en pleintjes in dit mooie historische centrum te ontdekken. Verblijf je in een van de buitenwijken van de stad? Dan reis je makkelijk en goedkoop met de bus naar het centrum. Het openbaar vervoer in Vilnius is namelijk goed geregeld.