Vluchten Vilnius

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Vilnius

Vilnius is de hoofdstad van Litouwen en een leuke bestemming van je vliegreis. Voor vluchten naar Vilnius kun je voor een lage prijs vliegtickets boeken. Er gaan vanuit Nederland directe vluchten uit Amsterdam en Eindhoven. Ook kun je vliegen uit Brussel, Dusseldorf en Keulen. De directe vlucht naar Vilnius duurt ongeveer twee uur.

Naar de luchthaven van Vilnius vliegen budget airlines zoals Wizz en Ryanair. Ook kun je vliegen met Air Baltic of Brussels Airlines. Vanuit de luchthaven gaat een trein en een bus naar de stad. Het is dan ongeveer een half uur reizen. Lijkt Vilnius je een leuke stad? Kijk dan ook eens voor vliegtickets met een lage prijs naar bijvoorbeeld Riga of Tallinn.

Top vluchten naar Vilnius

Vanuit Amsterdam Schiphol

Air Baltic
Direct - 2u22
do 27 jan zo 30 jan
v.a. € 164 (p.p.)
KLM
Direct - 2u25
vr 24 sep zo 26 sep
v.a. € 190 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Wizz
Direct - 2u17
vr 18 jun ma 21 jun
v.a. € 54 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Brussels Airlines
Direct - 2u20
do 27 jan zo 30 jan
v.a. € 60 (p.p.)
Air Baltic
Direct - 2u20
do 23 sep zo 26 sep
v.a. € 170 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Vilnius

Vilnius is een prachtige stad die je zeker een keer in je leven gezien met hebben. Het heeft een prachtige historische binnenstad wat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat en heeft een van de oudste universiteiten van Europa! Het is niet voor niets een van de twee cultuurhoofdsteden van Europa. 

Vilnius is gesticht door de grootvorst Gediminas. Terwijl hij aan het jagen was kreeg hij een visioen van een ijzeren wolf die op een heuveltop aan het huilen was. Een sjamaan vertelde hem dat hij hier dus een kasteel moest bouwen. De houten burcht werd gebouwd op een heuveltop met uitzicht over de drie rivieren die door de stad stromen. De stad kreeg in 1387 stadsrechten en bleef daardoor groeien.

Verken Vilnius

Vilnius heeft natuurlijk het prachtige historische centrum waar je het idee hebt dat je weer in de middeleeuwen bent beland. Dingen die je echt gezien moet hebben zijn bijvoorbeeld het grootvorstelijk paleis van Vilnius, de Gediminastoren op de Gediminasheuvel en de Kathedraal van Vilnius. Ook staat er aan de rand van de stad een toren van meer dan driehonderd meter die je een prachtig uitzicht over de stad geeft.

Alle toeristische trekpleister in het historische centrum liggen op loopafstand van elkaar. Daarnaast is het erg leuk om de verborgen steegjes en pleintjes in dit mooie historische centrum te ontdekken. Als je in de buitenwijken van de stad verblijft reis je makkelijk en goedkoop met de bus naar het centrum, het openbaar vervoer is goed geregeld in Vilnius.