Vergelijk vliegtickets naar Riga

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vergelijk vluchten naar Riga

Riga is de prachtige hoofdstad van Letland. Het is een mooie bestemming van je vliegreis. Voor vluchten naar Riga zijn er goedkope vliegtickets beschikbaar. Je kunt direct vliegen naar Riga vanuit Amsterdam, Eindhoven, Brussel en Dusseldorf. De prijs van de vluchten kan nog wel eens verschillen dus vergelijk voor je boekt altijd goed de prijs.

Na iets meer dan twee uur vliegen kom je aan op de luchthaven van Riga. Er gaat een bus van en naar de luchthaven. Er vliegen veel airlines naar Riga, waaronder budget airlines zoals Ryanair en Wizz. Ook kun je vaak goedkope vliegtickets boeken bij Norwegian en LOT Polish Airlines. Lijkt Riga je een leuke bestemming? Kijk dan ook eens bij de andere Baltische hoofdsteden Tallinn en Vilnius.

Top vluchten naar Riga

Vanuit Amsterdam Schiphol

Air Baltic
Direct - 2u17
vr 12 nov zo 14 nov
v.a. € 156 (p.p.)
KLM
Direct - 2u17
za 10 jul ma 12 jul
v.a. € 185 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Wizz
Direct - 2u17
wo 1 sep vr 3 sep
v.a. € 90 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Air Baltic
Direct - 2u25
vr 15 okt ma 18 okt
v.a. € 118 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Air Baltic
Direct - 2u10
vr 3 sep wo 8 sep
v.a. € 82 (p.p.)

(laagst gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Riga

Riga is een oude stad met een mooie historie, het heeft een nog prachtige bewaarde middeleeuws centrum. Doordat het een Hanzestad was heeft Riga kunnen groeien en bloeien. Nog steeds is Riga de belangrijkste stad van Letland. Het is het politieke, economische en culturele hart van het land. Een prachtige stad om te bezoeken dus.

Riga is door haar gunstige ligging begonnen als vissersdorp. Het is door de Duitsers gekoloniseerd. Nadat de inheemse bevolking in 1198 was verslagen bouwde ze er in 1201 een burcht en werd de stad gesticht. In 1561 werd Riga onderdeel van Polen en in de dertigjarige oorlog werd Riga door Zweden veroverd. Vanaf 1710 kwam Riga in Russische handen. Dit zou ruim twee eeuwen duren. Pas na de val van de Sovjet-Unie werd Letland en dus Riga onafhankelijk.

Verken Riga

Riga kent veel verschillende culturele invloeden die in de stad terug te zien zijn. Hierdoor heeft Riga zijn eigen, unieke karakter. Het historische centrum van Riga is klein en prachtig. Je kunt met een Free-Walking Tour dit mooie centrum verkennen. Tijdens deze tour krijg je veel informatie over het mooie oude centrum. Ook kun je fietsen huren en zelf Riga door gaan fietsen. Ook kun je een river cruise maken, zodat je Riga vanuit een ander perspectief leert kennen.

Riga is ook een feest voor Foodies, je hebt er naast restaurants die heerlijke authentieke gerechten serveren ook veel moderne en hippe restaurants. Doordat alles in Riga een stuk goedkoper is dan in Nederland kun je voor lage prijzen heerlijk uit eten. Ook een aanrader is het bezoek aan een rooftop bar. Deze heb je door heel de stad heen en ze bieden een prachtig uitzicht.