Panorama

Vergelijk vliegtickets naar Riga

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vergelijk vluchten naar Riga

Riga is de hoofdstad van Letland en een mooie bestemming voor je vliegreis. Voor vluchten naar Riga zijn er goedkope vliegtickets beschikbaar. Vanaf Amsterdam Schiphol, Eindhoven, Brussel en Düsseldorf vlieg je rechtstreeks naar Riga. Vergelijk altijd de prijzen van de tickets, want deze kunnen nog wel eens verschillen. Je kunt onder andere goedkoop vliegen naar Riga met de low cost airlines Ryanair en Wizz. Ook de luchtvaartmaatschappij KLM biedt voordelige vliegtickets aan naar de hoofdstad van Letland. Op Goedkopevliegtickets.nl vind je altijd een budget vlucht naar Riga voor de meest lage prijs.

Na iets meer dan twee uur vliegen kom je aan op de luchthaven van Riga. Er gaat een bus van en naar het vliegveld. Als Riga je een leuke bestemming lijkt, dan zijn de andere Baltische hoofdsteden Tallinn en Vilnius wellicht ook iets voor jou.

Top vluchten naar Riga

Vanuit Amsterdam Schiphol

Air Baltic
Direct - 2u17
zo 17 okt zo 24 okt
v.a. € 131 (p.p.)
KLM
Direct - 2u17
vr 18 feb vr 25 feb
v.a. € 172 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Wizz
Direct - 2u17
vr 10 dec ma 13 dec
v.a. € 33 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Air Baltic
Direct - 2u25
vr 4 feb zo 6 feb
v.a. € 117 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Air Baltic
Direct - 2u10
vr 4 feb zo 6 feb
v.a. € 82 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Riga, de historische hoofdstad van Letland

Vlieg je naar Riga, dan reis je naar de historische hoofdstad van Letland met een middeleeuws centrum dat nog goed bewaard is gebleven. Doordat Riga een Hanzestad was, heeft het kunnen groeien en bloeien. Nog steeds is Riga erg belangrijk: het is het politieke, economische en culturele hart van Letland.

Door haar gunstige ligging is Riga begonnen als vissersdorp. Het is door de Duitsers gekoloniseerd. Nadat in 1198 de inheemse bevolking werd verslagen, bouwden ze in 1201 een burcht en werd de stad gesticht. In 1561 werd Riga onderdeel van Polen en tijdens de dertigjarige oorlog veroverden de Zweden Riga. Vanaf 1710 kwam de stad in Russische handen wat ongeveer twee eeuwen duurde. Pas na de val van de Sovjet-Unie werden Letland en dus ook Riga onafhankelijk.

Goedkope vliegtickets Riga zijn zo gevonden

De oude binnenstad van Riga staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je ziet hier gekleurde gebouwen, gezellige pleintjes, smalle straten en middeleeuwse kerken. Wandel ook door het mooie park die om de stad heen ligt. Doe dit bijvoorbeeld met een Free Walking Tour die elke dag om 10.00 uur start voor de St. Peter’s Church. Een ander idee is een riviercruise. Zo ontdek je Riga op een hele andere manier.

De Letse hoofdstad is een feest voor foodies. Naast restaurants met authentieke gerechten, zijn hier ook veel moderne en hippe restaurants gevestigd. In Riga is het leven nog relatief goedkoop, dus ga zeker een paar keer uit eten. Verder vind je door heel Riga rooftopbars die een bijzonder uitzicht bieden over de stad.

Boek snel je goedkope vliegticket naar Riga bij een vliegmaatschappij van jouw keuze!