Vliegtickets Tampere

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Tampere

Tampere is een prachtige stad in het Finse binnenland met een rijke historie. Je kan voor een lage prijs vliegtickets naar Tampere boeken. Er gaan geen directe vluchten vanuit Nederland en omstreken naar Tampere, wel kan je vanuit Amsterdam en Eindhoven vliegen met een overstap. Je vlucht duurt dan ongeveer vier uur. Omdat je met een overstap zal vliegen is het belangrijk de prijzen te vergelijken. Zo kan je tientallen euro's besparen.

Er vliegen veel airlines net als naar Helsinki naar Tampere zoals SAS, Finnair en Air Baltic. De luchthaven van Tampere ligt om een half uur reizen van de stad. Je kan naar de stad reizen met de bus of je kan een taxi pakken. Lijkt Tampere je een leuke stad? Kijk dan ook eens naar andere Scandinavische steden zoals Gotenburg en Oslo.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Tampere AirBaltic AirBaltic 19 jan 2020 25 jan 2020 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Tampere SAS SAS 29 mrt 2020 31 mrt 2020 1 overstap
Eindhoven
Eindhoven - Tampere Meerdere airlines Meerdere airlines 10 jul 2020 12 jul 2020 2 overstappen
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Tampere Meerdere airlines Meerdere airlines 1 jul 2019 12 jul 2019 2 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Tampere AirBaltic AirBaltic 6 nov 2019 9 nov 2019 1 overstap
Brussel - National - Tampere SAS SAS 16 nov 2020 23 nov 2020 1 overstap

Tampere

De stad Tampere is al bijna duizend jaar een erg belangrijke stad in Scandinavië. Dit is ook terug te zien in het prachtige oude centrum van de stad. Er staan veel oude gebouwen uit verschillende tijden die een mooi beeld geven van de geschiedenis van de stad. De stad is schoon en alles is goed onderhouden, wat het tot een heerlijke bestemming van je vliegreis maakt.

Tampere was al in de 11e eeuw een belangrijke handelsstad voor de regio. De echte groei van de stad begon in 1779, toen de Zweedse koning Gustaaf III de plek aanwees voor de vestiging van een industrieel centrum. Door de ligging aan de rivier, met een stroomversnelling, kon er goedkoop energie opgewekt worden die gebruikt kon worden voor de industrie. Hierdoor groeide de stad uit tot een belangrijk centrum van textielindustrie. De stad kreeg de bijnaam het Manchester van Finland.

Verken Tampere

In Tampere valt veel te beleven. Loop rond het oude centrum van de stad en bezoek het Keskutori plein. Hier staan veel prachtige gebouwen. Ook de orthodoxe kerk in Tampere is prachtig. Hier zie je duidelijk de Russische invloeden op de oude architectuur van de stad. Ook de observatietoren het het nabijgelegen park is leuk om te bezoeken. Vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht op de stad en in het park kan je even heerlijk tot rust komen.

Wil je lekker eten? Ga dan naar de markthal van Tampere. In deze hal staan mooie houten stalletjes waar je van alles kunt kopen, zoals heerlijke lokale gerechten. Ook zitten er door de stad heen knusse restaurants en barretjes waar je lekker kunt zitten en genieten van de stad. Omdat Tampere en relatief kleine stad is, is het leuk de stad te voet te verkennen. Bijna alles ligt binnen loopafstand.