Panorama

Vliegtickets Tampere

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop vliegen naar Tampere

Tampere is een stad in het Finse binnenland en heeft een rijke historie. Voor een lage prijs zijn er al vliegtickets naar Tampere beschikbaar. Vanaf Amsterdam Schiphol en Eindhoven gaan er geen directe vluchten naar Tampere, deze zijn altijd met een overstap. Hierdoor duurt de reis ongeveer vier uur. Omdat je met een overstap vliegt, is het belangrijk om altijd de prijzen te vergelijken. Zo bespaar je tientallen euro’s en heb je snel een vliegticket naar Tampere dat het meeste past bij jouw budget.

Net als naar Helsinki gaan er veel luchtvaartmaatschappijen zoals Sas, Finnair en Air Baltic naar Tampere. De luchthaven van de Finse stad ligt op een half uurtje met de taxi of bus van de stad. Overigens zijn de steden Gotenburg en Oslo ook een aanrader als je geïnteresseerd bent in Tampere.

Top vluchten naar Tampere

Vanuit Amsterdam Schiphol

Air Baltic
1 stop - 13u42
do 4 nov ma 8 nov
v.a. € 160 (p.p.)
SAS
1 stop - 6u25
ma 17 jan vr 21 jan
v.a. € 216 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

SAS
1 stop - 16u17
do 16 dec zo 19 dec
v.a. € 207 (p.p.)
Air Baltic
1 stop - 9u15
do 16 dec zo 19 dec
v.a. € 208 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Air Baltic
1 stop - 9u12
do 23 jun di 28 jun
v.a. € 185 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Tampere, een stad met een rijke geschiedenis

Al bijna duizend jaar is Tampere een belangrijke stad in Scandinavië. Dit zie je dan ook terug in het prachtige oude centrum. De vele oude gebouwen uit verschillende periodes geven een mooi beeld van de geschiedenis. Tampere is bovendien erg schoon en goed onderhouden. Een ideale stad om naartoe te vliegen!

Al in de elfde eeuw was Tampere een belangrijke handelsstad in de regio. De echte groei begon in 1779, toen de Zweedse koning Gustaaf III deze plek aanwees om een industrieel centrum te vestigen. Door de ligging aan de rivier met stroomversnelling kon men goedkoop energie opwekken. Deze energie kon gebruikt worden voor de industrie. Hierdoor groeide Tampere uit tot een belangrijk centrum van de textielindustrie en kreeg het de bijnaam “Het Manchester van Finland”.

Tampere vliegreis: eten, drinken en bezienswaardigheden

Tampere is de tweede stad van Finland en ideaal voor een stedentrip. Wandel rond het oude centrum en bezoek het Keskutoriplein met veel architectonische gebouwen. Bewonder ook de uivormige koepels van de orthodoxe kerk en reis af naar de observatietoren. Vanuit hier heb je een bijzonder uitzicht over de Finse stad. Zin om te winkelen? Wandel dan langs PikkuPutiikit, wat “kleine winkeltjes” betekent. Hier vind je sieraden, accessoires en aardewerk.

Trek gekregen? Ga dan naar de markthal van Tampere, vol met houten stalletjes waar het lekkerste eten wordt geserveerd. Daarnaast vind je door de hele stad knusse restaurants en barretjes. Omdat Tampere relatief klein is, kun je de stad het beste lopend verkennen.

Goedkoop vliegen naar Tampere? Vergelijk dan snel de voordelige prijzen van vliegtickets naar Tampere op Goedkopevliegtickets.nl.