Panorama

Vluchten Mumbai

Vergelijk vliegtickets naar Mumbai

Mumbai - ook bekend als Bombay - is de grootste metropool van India en een prachtige bestemming voor je vliegreis. Naar Mumbai zijn er goedkope vliegtickets beschikbaar. Vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je met de luchtvaartmaatschappij KLM rechtstreeks naar Mumbai. Maar vaak is een vlucht met een overstap een stuk goedkoper, dit doe je bijvoorbeeld vanuit Brussel of Düsseldorf. Vergelijk daarom altijd de prijzen voor vluchten naar Mumbai, zo weet je zeker dat je het meest voordelige vliegticket naar Mumbai hebt voor het budget dat jij voor ogen hebt.

De reistijd naar Mumbai duurt iets minder dan elf uur. Daarom is goedkoop vliegen soms wat lastig, de echte low cost airlines gaan hier niet naartoe. Maar vliegmaatschappijen zoals KLM, Swiss en Lufthansa bieden wel vluchten via verschillende routes aan. Bekijk de verschillende tarieven op Goedkopevliegtickets.nl en je hebt altijd een ticket naar Mumbai voor de meest lage prijs.

De luchthaven van Mumbai is aangesloten op het netwerk van openbaar vervoer van de stad. Met de bus of trein reis je gemakkelijk van en naar het vliegveld. Naast Mumbai is het ook een goed idee om vluchten naar Delhi te vergelijken.

Top vluchten naar Mumbai

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 9u
di 24 sep ma 14 okt
v.a. € 636 (p.p.)
Etihad Airways
1 stop - 25u37
di 19 nov wo 18 dec
v.a. € 349 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
1 stop - 13u40
do 28 nov di 10 dec
v.a. € 741 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Egypt Air
1 stop - 23u15
ma 23 sep zo 29 sep
v.a. € 461 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Swiss
1 stop - 16u45
ma 23 sep vr 4 okt
v.a. € 517 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Mumbai, een bijzondere metropool in India

Mumbai is een gigantische metropool in India waar dag en nacht wel iets valt te beleven. Wist je dat de stad al meer dan 2000 jaar oud is? Overal zie je overblijfselen uit het koloniale tijdperk en unieke bouwwerken uit de periode van het oude India. Ook geniet je in Mumbai van de heerlijke Indiase keuken en bijzondere cultuur.

Het Indiase Mumbai kent een rijke geschiedenis. Al sinds de steentijden zijn de eilanden bewoond geweest. In ruil voor een bondgenootschap met de sultan kwamen de eilanden in 1543 onder Portugese controle. In 1661 kwamen de eilanden onder Britse controle en werd de stad steeds belangrijker voor de Britse Oostindische Compagnie. Ook was Mumbai een belangrijk bolwerk in de Indiase onafhankelijkheidsbeweging van Ghandi. Na de onafhankelijkheid in 1947 groeide Mumbai helemaal uit tot een van de belangrijkste steden van India.

Vlieg goedkoop naar Mumbai en ontdek de vele trekpleisters

In Mumbai vind je talloze bezienswaardigheden. Zo moet je de Global Vipassana Pagode, de Shree Siddhivinayak en de Gateway of India echt gezien hebben. Dit zijn prachtige historische gebouwen die een belangrijke rol gespeeld hebben in de ontwikkeling van Mumbai. Architectuurliefhebbers reizen af naar de Bandra-Worli Sea Link, een moderne brug die twee eilanden van Mumbai met elkaar verbindt.

Ook in de omgeving van Mumbai is er van alles te doen. Bezoek bijvoorbeeld ten westen de grotten van Kanheri. Dit is een verzameling rotsarchitectuur in het noorden van Borivali en vind je in het woud van Sanjay Gandhi National Park. Deze monumenten zijn een teken van boeddhistische invloed op de Indiase kunst en cultuur. Omdat Mumbai een gigantische stad is, kun je deze niet echt lopend ontdekken. Maak daarom vooral gebruik van taxi’s om de Mumbai te doorkruisen, deze zijn relatief goedkoop.