Vluchten Mumbai

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vergelijk vliegtickets naar Mumbai

Mumbai of Bombay zoals het soms ook wel genoemd wordt is de grootste metropool van India. Het is een prachtige bestemming van je vliegreis. Je kunt voor een lage prijs naar Mumbai vliegtickets boeken. Er gaan vanuit Nederland en omstreken geen directe vluchten naar Mumbai. Vaak kan je wel met een overstap vliegen vanuit Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Je vliegt dan via bijvoorbeeld Zürich of München

Naar Mumbai ben je iets minder dan elf uur aan het vliegen. Er gaan vluchten van bijvoorbeeld Swiss, Lufthansa en KLM waarbij je voor een lage prijs vliegtickets kunt boeken. Doordat je reist met een overstap is het slim om van te voren de prijzen van vluchten te vergelijken voor de beste deal. De luchthaven van Mumbai is aangesloten op het netwerk van openbaar vervoer van de stad, met de bus of de trein reis je gemakkelijk van en naar de luchthaven.

Top vluchten naar Mumbai

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 8u50
vr 10 sep do 23 sep
v.a. € 644 (p.p.)
Turkish Airlines
1 stop - 11u55
vr 10 sep vr 24 sep
v.a. € 363 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
1 stop - 20u57
do 5 aug wo 13 okt
v.a. € 710 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

British Airways
1 stop - 12u32
di 4 jan zo 16 jan
v.a. € 456 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

KLM
1 stop - 22u47
do 5 aug wo 13 okt
v.a. € 439 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Mumbai

Mumbai is een imposante metropool waar dag en nacht altijd wel wat te beleven valt. De stad is al meer dan tweeduizend jaar oud! Overal staan imposante overblijfselen uit het koloniale tijdperk en prachtige, unieke bouwwerken uit de periode van het oude India. Ook kun je in Mumbai genieten van de heerlijke Indiaanse keuken en unieke cultuur.

 Mumbai heeft een lange geschiedenis. Al sinds de steentijd zijn de eilanden bewoond geweest. In 1543 kwamen de eilanden onder Portugese controle in ruil voor een bondgenootschap met de sultan. In 1661 kwamen ze onder Britse controle en begon de stad steeds belangrijker te worden voor de Britse Oostindische Compagnie. Het is ook een belangrijk bolwerk geweest in de Indianse onafhankelijkheidsbeweging van Ghandi. Na de onafhankelijkheid in 1947 bleef de stad belangrijk en doorgroeien.

Beleef Mumbai

Er zijn veel bezienswaardigheden in Mumbai. Dingen de je echt gezien moet hebben zijn de Global Vipassana Pagode, de Shree Siddhivinayak en de Gateway of India. Dit zijn prachtige oude gebouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis en de ontwikkeling van de stad. Als je van moderne architectuur houdt mag je Bandra-Worli Sea Link niet missen. Dit is een prachtige moderne brug die twee eilanden van Mumbai met elkaar verbindt.

Ook rond Mumbai is er genoeg te beleven. Kanheri Caves zijn erg leuk om te bezoeken en ook de Elephanta Caves mogen niet aan je bezoek aan Mumbai ontbreken. Mumbai is een gigantische stad. Het is daarom ook niet mogelijk om de stad te voet te ontdekken. Je kunt gebruik maken van taxi's om de stad te doorkruisen, deze zijn relatief goedkoop.