Panorama

Vliegtickets naar Christchurch

Goedkope vluchten naar Christchurch

Christchurch is de oudste stad van Nieuw-Zeeland en ruim opgezet. Voor je reis naar Christchurch zijn er vliegtickets voor een lage prijs beschikbaar. Vanaf Amsterdam Schiphol, Brussel en Düsseldorf kun je vanwege de vliegtijd van minimaal dertig uur niet rechtstreeks naar Christchurch vliegen, maar moet je één of twee keer overstappen. Er zijn veel verschillende routes naar Christchurch beschikbaar. Vergelijk daarom altijd de prijzen op Goedkopevliegtickets.nl. Je vindt hier geen aanbiedingen van de echte low cost airlines en bijzonder goedkoop vliegen kan lastig worden. Maar luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Emirates en Lufthansa bieden zoveel mogelijk voordelige vliegtickets naar Christchurch aan.

Tussen de luchthaven van Christchurch en de stad rijdt een bus. Dit is de meest snelle en goedkope manier om naar jouw verblijfplaats te reizen. Ben je een rondreis door Nieuw-Zeeland aan het plannen? Kijk dan ook of een vliegticket naar een andere Nieuw-Zeelandse stad zoals Wellington of Auckland misschien een optie is dat meer past bij jouw beschikbare budget.

Top vluchten naar Christchurch

Vanuit Amsterdam Schiphol

China Southern Airlines
1 stop - 38u7
ma 13 nov do 28 dec
v.a. € 1426 (p.p.)
Cathay Pacific
1 stop - 32u12
di 6 feb zo 3 mrt
v.a. € 1517 (p.p.)
Lufthansa
2 stops - 26u50
ma 11 mrt ma 8 apr
v.a. € 1693 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Emirates
1 stop - 28u32
ma 13 nov zo 24 dec
v.a. € 1928 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Emirates
1 stop - 31u32
di 13 feb do 7 mrt
v.a. € 1617 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Christchurch, een “Engelse” stad

De stad Christchurch is de oudste stad van Nieuw-Zeeland en is vernoemd naar het Christ Church-college van de universiteit van Oxford. Doordat Christchurch is opgezet in neogotische stijl en over vele parken en plantsoenen beschikt, staat het ook wel bekend als “De meest Engelse stad buiten Engeland”. 

Rond 1250 woonde de eerste Maori's al op de plek wat later Christchurch zou worden. In 1850 arriveerde de Europeanen. Ze stichtten de stad Christchurch en noemden de provincie Canterbury. Tot voor kort gebeurde er weinig bijzonders in de stad. In 2010, 2011 en 2016 waren er zware aardbevingen die veel van de historische gebouwen in de stad beschadigden. Het herstel hiervan is nog altijd bezig. Er zijn veel kunstenaars en architecten ingehuurd om van Christchurch weer een bloeiende stad te maken.

Christchurch: vliegreis naar het Zuidereiland

Ondanks al deze aardbevingen is Christchurch nog steeds een van de leukste steden op het Zuidereiland. Meestal kom je hier aan als je met het vliegtuig naar het Zuidereiland reist. In en rondom Christchurch is er van alles te doen en te zien. Omdat een derde van de stad uit parken en plantsoenen bestaat, heeft Christchurch ook de bijnaam “The Garden City”. 

Vlieg je naar Christchurch op het zuidereiland, dan zijn er een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. Bezoek bijvoorbeeld het Canterbury Museum en bekijk de ruïnes van de verwoeste Christchurch Cathedral. Het hoogtepunt van Christchurch zijn de botanische tuinen met diverse planten en bloemen.

Wacht niet langer en boek snel het vliegticket naar Christchurch bij de airline van jouw keuze.