Vliegtickets naar Christchurch

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vluchten naar Christchurch

Christchurch is de oudste stad van Nieuw-Zeeland en prachtig ruim opgezet. Voor je vliegreis naar Christchurch kun je goedkope vliegtickets boeken. Er gaan vluchten vanuit Dusseldorf, Brussel en Amsterdam. Deze zijn allemaal met een overstap, want er gaan geen directe vluchten naar Christchurch. Doordat er veel verschillende routes naar Christenchurch zijn kunn de prijzen erg verschillen, vergelijk daarom altijd de prijzen voor je boekt.

Er vliegen veel airlines naar de luchthaven van Christchurch zoals Cathay Pacific, Qantas en Emirates. Tussen de luchthaven en de stad rijdt een bus. Dit is een goedkope en snelle manier om van en naar de stad te reizen. Neem ook eens een kijkje voor een vliegreis naar Auckland of Wellington en boek goedkope vliegtickets.

Top vluchten naar Christchurch

Vanuit Amsterdam Schiphol

American Airlines
2 stops - 45u2
wo 9 feb vr 25 feb
v.a. € 1172 (p.p.)
Etihad Airways
2 stops - 41u25
ma 29 nov vr 31 dec
v.a. € 1187 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

British Airways
2 stops - 40u32
di 8 feb do 24 feb
v.a. € 1217 (p.p.)
Cathay Pacific
2 stops - 36u12
za 27 nov vr 7 jan
v.a. € 1331 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

British Airways
2 stops - 46u25
za 27 nov wo 30 mrt
v.a. € 1247 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Christchurch

De stad Christchurch is vernoemd naar het Christ Church-college van de universiteit van Oxford en het is de oudste stad van Nieuw-Zeeland. Christchurch heeft als bijnaam de meest Engelse stad buiten Engeland door haar opzet met neogotische stijl en haar vele parken en plantsoenen. Het is een prachtige stad om te bezoeken en er valt veel te beleven.

Rond 1250 woonde de eerste Maori's al op de plek van wat later Christchurch zou worden. In 1850 arriveerde de Europeanen. Ze stichtte de stad Christchurch en noemde de provincie Canterbury. Tot voor kort gebeurde er weinig noemenswaardig in de stad. In 2010, 2011 en 2016 waren er zware aardbevingen die veel van de historische gebouwen in de stad werden beschadigd of zelf instortte.

Ontdek Christchurch

Chirstchurch heeft ook in Nieuw-Zeeland de bijnaam 'the Garden City' omdat een derde van de stad uit parken en plantsoenen bestaat. Na de aardbeving in 2016 is de stad druk bezig met het opbouwen en verfraaien van de stad. Vele internationale kunstenaars zijn naar Christchurch afgereisd om hun bijdrage hieraan te leveren. Dit heeft als gevolg dat de stad nu vol staat met prachtige kunstwerken, als je door de stad loopt zul je deze in bijna ieder park tegenkomen.

Dingen die niet aan je bezoek aan Christchurch mogen ontbreken zijn een bezoek aan het Canterbury Museum, dit is een van de belangrijkste musea van Nieuw-Zeeland. Ook de ruïnes van de verwoeste Christchurch Cathedral zijn indrukwekkend om te zien. Misschien het hoogtepunt van de stad is wel een bezoek aan de botanische tuinen. In deze grote tuinen kom je veel kleurrijke en verschillende planten en bloemen tegen, je kan er ook heerlijk picknicken.