Vluchten naar Wellington

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Wellington

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en de politieke en culturele hoofdstad van het land. Er gaan geen directe vluchten naar Wellington. Wel kun je vliegen met een overstap vanuit Amsterdam, Brussel en Dusseldorf. Voor deze vluchten kun je goedkope vliegtickets boeken. Het is ongeveer 24 uur vliegen naar Wellington.

Er vliegen veel airlines naar de luchthaven van Wellington zoals Singapore Airlines, Etihad Airways en Emirates. Bij deze airlines kun je goedkope vliegtickets boeken voor je vliegreis naar Wellington. De luchthaven ligt op ongeveer 30 minuten reizen van de stad. Er gaan bussen van en naar de luchthaven. Bezoek ook de steden Auckland en Christchurch in Nieuw-Zeeland.

Top vluchten naar Wellington

Vanuit Amsterdam Schiphol

Singapore Airlines
2 stops - 37u30
ma 4 okt za 30 okt
v.a. € 1249 (p.p.)
Emirates
2 stops - 34u55
zo 3 okt ma 1 nov
v.a. € 1378 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Emirates
2 stops - 44u25
ma 4 okt zo 31 okt
v.a. € 1496 (p.p.)
Etihad Airways
3 stops - 39u17
ma 23 aug vr 27 aug
v.a. € 1712 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Emirates
2 stops - 39u12
di 10 aug di 31 aug
v.a. € 2582 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Wellington

Het waait veel in Wellington, hierdoor heeft het de bijnaam Windy Wellington gekregen. Het is de dichtstbevolkte stad van Nieuw-Zeeland en ligt tegen de heuvels aan die de baai omringen. Dit maakt het uitzicht over de stad vanaf de zee werkelijk prachtig. Het lijkt dan net alsof je een ansichtkaart in gelopen bent.

Het gebied van Wellington wordt al sinds de 10e eeuw bewoond door de Maori's. De Europeanen arriveerde er in 1839. Wellington werd een stad in 1840 en uitgeroepen tot hoofdstad in 1865. Dit was niet omdat de stad toendertijd zo belangrijk was, maar door haar centrale ligging was het de gemakkelijkste optie. In deze tijd zijn veel mooie overheidsgebouwen neergezet die je nog altijd terugziet in het straatbeeld van Wellington.

Ontdek Wellington

Wellington is een moderne stad waar voor jong en oud wat te beleven valt. Een echte aanrader is het beklimmen van Mount Victoria. Vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht over de baai en de stad. Of reis een heuvel op met de historische Wellington Cable Car en loop naar beneden via de prachtige botanische tuinen. De overheidsgebouwen en in het bijzonder het parlementsgebouw is ook leuk om te bezichtigen. Vaak zijn deze een combinatie van oude en nieuwe architectuur naast elkaar.

Rond Wellington zijn er ook genoeg leuke activiteiten. Ga bijvoorbeeld naar het Zealandia Ecosanctury. De wonderschone natuur hier zal je echt even stil doen staan. Dit is voor natuurliefhebbers en wandelaars een echte must. Ook Staglands Wildlife Reserve is leuk voor zowel jong als oud. De stad Wellington heeft een goed netwerk van bussen. Het is ook vaak nodig om met de bus te reizen want veel trekpleisters liggen niet bij elkaar in de buurt.