Panorama

Vluchten naar Wellington

Goedkoop vliegen naar Wellington

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en tevens de politieke en culturele hoofdstad van dit land. Omdat Wellington aan de andere kant van de wereld ligt, is het niet mogelijk om hier rechtstreeks naartoe te vliegen en de echte low cost airlines bieden geen vliegtickets aan. Wel zijn er vanaf Amsterdam Schiphol, Brussel en Düsseldorf vluchten met minimaal twee overstappen naar Wellington beschikbaar. Vergelijk hiervoor de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Singapore Airlines en Emirates. Deze vliegmaatschappijen bieden altijd een vliegticket naar Wellington aan voor de meest lage prijs.

De reistijd naar Wellington bedraagt ongeveer vierentwintig uur en de luchthaven ligt op ongeveer dertig minuten reizen van de stad. Maak je een rondreis door Nieuw-Zeeland? Kijk dan ook of je een voordelig vliegticket naar Auckland of Christchurch kunt bemachtigen voor het budget dat jij voor ogen hebt.

Top vluchten naar Wellington

Vanuit Amsterdam Schiphol

Etihad Airways
2 stops - 38u45
ma 17 jun di 25 jun
v.a. € 1356 (p.p.)
Turkish Airlines
2 stops - 49u32
za 4 jan za 1 feb
v.a. € 1559 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

British Airways
2 stops - 36u5
di 17 sep di 19 nov
v.a. € 1394 (p.p.)
Etihad Airways
2 stops - 50u20
ma 17 jun ma 24 jun
v.a. € 1672 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

British Airways
2 stops - 36u42
di 17 sep di 19 nov
v.a. € 1456 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vliegreis Wellington: stad met een rijke geschiedenis

Doordat het in Wellington veel waait, staat de stad ook wel bekend als Windy Wellington. Wellington is de dichtstbevolkte stad van Nieuw-Zeeland en wordt omringd door heuvels. Dit maakt het uitzicht vanaf de zee over de stad werkelijk prachtig.

Vlieg je naar Wellington, dan reis je naar een stad aan de andere kant van de wereld met een rijke geschiedenis. Het gebied wordt sinds de 10e eeuw bewoond door de Maori's. De Europeanen arriveerde er in 1839. In 1840 werd Wellington een stad en werd in 1865 uitgeroepen tot hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Dit was overigens niet omdat de stad toendertijd zo belangrijk was, maar door haar centrale ligging was het de gemakkelijkste optie. Er zijn veel mooie overheidsgebouwen neergezet die je nog overal terugziet.

Vlieg naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland

Wellington is een moderne stad in Nieuw-Zeeland en er is voor zowel jong als oud genoeg te beleven. Beklim bijvoorbeeld de Mount Victoria en bewonder het prachtige uitzicht over de baai en de stad. Of reis met de historische Wellington Cable Car een heuvel op en loop naar beneden via de botanische tuinen. De overheidsgebouwen en in het bijzonder het parlementsgebouw zijn ook een aanrader. Vaak zijn deze gebouwen een combinatie van oude en nieuwe architectuur naast elkaar.

Ook in de omgeving van Wellington kun je allerlei activiteiten ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld het Zelandia Ecosanctuary en geniet van de wonderschone natuur. Daarnaast is Staglands Wildlife Reserve leuk voor zowel jong als oud. De stad Wellington heeft een goed netwerk van bussen. Gelukkig maar, want veel trekpleisters liggen niet bij elkaar in de buurt.

Goedkoop vliegen naar Wellington? Door de reistijd van minimaal vierentwintig uur kan dit wat lastig zijn, maar vergelijk altijd de prijzen. Zo weet je zeker dat je een vliegticket naar Wellington bemachtigt voor het budget dat jij in gedachten hebt.