Panorama

Goedkoop vliegen naar Tirgu Mures

Tirgu Mures vliegtickets voor de laagste prijs

Op zoek naar een stedentrip in Roemenië maar wil je iets anders dan het welbekende Boekarest? Kijk dan voor budget vliegtickets naar Tirgu Mures. Deze stad wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen, maar ligt prachtig in de historische regio Transsylvanië. Onder andere de luchtvaartmaatschappijen Swiss, WizzAir en Easyjet bieden budget vluchten naar Tirgu Mures aan.

Goedkope vliegticket naar Tirgu Mures zijn beschikbaar vanaf zowel Amsterdam Schiphol, Brussel als Düsseldorf. Houd er rekening mee dat de vliegreis op de heenweg minimaal 9 uur kan duren. Dit komt veelal omdat je bij de overstap lang moet wachten. Een andere optie is om voordelige vluchten naar Boekarest te vergelijken. Vanaf hier doe je er ongeveer 5 uur met de auto over om in Tirgu Mures te komen. Vergelijk dus altijd de lage prijzen van vliegtickets naar verschillende steden in Roemenië en kijk wat de goedkoopste optie is om Tirgu Mures te bezoeken.

Top vluchten naar Tirgu Mures

Vanuit Eindhoven

Wizz
1 stop - 11u25
vr 12 jul zo 14 jul
v.a. € 236 (p.p.)

Vanuit Brussel - Charleroi

Wizz
1 stop - 12u30
do 11 jul zo 14 jul
v.a. € 139 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar het Roemeense Tirgu Mures

Het centrum van Tirgu Mures is het indrukwekkende Trandafirilor-plein. Bezichtig de twee kathedralen en bezoek het Cultureel Paleis. Het Cultuurpaleis staat vooral bekend om de mooie Jugendstil-ornamenten. Glas-in-loodramen, decoraties, schilderijen: je vindt hier alles in Jugendstil. De schilderijen die je in het Cultuurpaleis ziet zijn vooral van Roemeense kunstenaars. Hierin zal je vooral motieven herkennen die ook in de westerse kunst bestaan.

De sfeervolle oude stad van Tirgu Mures is ommuurd. Slenter door de authentieke straatjes en en bezichtig de toren met een draaiwerk waardoor een keer per dag een aantal poppetjes weg- en weer tevoorschijn draaien. Bezichtig ook de gotische Bergkerk uit de veertiende eeuw en neem plaats in een van de vele restaurants en bars die Tirgu Mures rijk is.

Vliegreis Tirgu Mures

Vlieg je naar Tirgu Mures, dan reis je naar een stad die garant staat voor een unieke stedentrip. Bezichtig een van de mooie oorlogsbegraafplaatsen en geniet van het studentenleven, want de stad kent twee universiteiten.

De luchthaven van Tirgu Mures ligt op ongeveer 14 kilometer afstand van Tirgu Mures. Het vliegveld is in 2005 gerenoveerd. Onder andere de E60 een “belangrijke weg van west naar oost” gaat door Tirgu Mures.

Goedkoop vliegen naar Tirgu Mures is zeer eenvoudig. Vergelijk de lage prijzen voor vluchten naar Tirgu Mures op Goedkopevliegtickets.nl en je vindt altijd een goedkoop vliegticket naar deze Roemeense stad.