Panorama

Goedkope vluchten naar Dammam

Vergelijk vliegtickets naar Dammam

Dammam is een van de belangrijkste havensteden van Saoedi-Arabië. Vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je rechtstreeks en ook vanuit Brussel, Düsseldorf en Eindhoven zijn er zowel directe als indirecte vluchten naar Dammam beschikbaar. Wil je goedkoop vliegen naar Dammam, vergelijk dan altijd de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen. De echte low cost airlines vliegen hier niet naartoe, maar onder andere de vliegmaatschappijen KLM, Pegasus en Saudi Arabian Airlines bieden voordelige vliegtickets naar Dammam aan. 

Vanaf de luchthaven van Dammam reis je met de bus of een taxi naar jouw verblijfplaats. Maak je een rondreis door Saoedi-Arabië? Vergelijk dan ook de prijzen van vliegtickets naar Riyadh of Jeddah. Op die manier ben je zeker van een ticket voor de meest lage prijs.

Top vluchten naar Dammam

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 7u32
do 27 jun di 23 jul
v.a. € 747 (p.p.)
Saudi Arabian Airlines
Direct - 7u32
wo 26 jun do 25 jul
v.a. € 941 (p.p.)
Pegasus Airlines
1 stop - 10u50
do 27 jun di 23 jul
v.a. € 501 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
1 stop - 14u2
wo 26 jun vr 26 jul
v.a. € 797 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

KLM
1 stop - 13u7
do 20 jun vr 19 jul
v.a. € 511 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Dammam, een indrukwekkende oliestad

Ga je het met vliegtuig naar Dammam, dan reis je naar een van de belangrijkste havensteden van Saoedi-Arabië én de belangrijkste havenstad van dit land in de Perzische Golf. Door de ligging aan de Perzische Golf vind je in en rond Dammam vele prachtige resorts en heerlijke stranden. Dammam is dan ook een uitermate geschikte plek om tot rust te komen tijdens een strandvakantie. 

Dammam ontstond in 1923 en is daarmee nog een relatief jonge stad. Het was eerst een klein dorpje waarvan de meeste inwoners hun inkomsten uit het vissersbestaan haalden. Dit veranderde in 1936 door de olievondsten. Vanaf toen kreeg Dammam een boost en groeide het uit tot een van de grootste steden van Saoedi-Arabië.

Met het vliegtuig naar Dammam voor een fijne vakantie

Dammam heeft de bijnaam “Klein Amerika in de woestijn”. Toen er olie werd gevonden, werden Amerikaanse ingenieurs namelijk naar Dammam gehaald om de olie te helpen ontginnen. Voor deze Amerikanen heeft de oliemaatschappij Aramco een gemeenschap gebouwd. Zo vind je in Dammam onder andere een golfbaan, shoppingmall en nog vele andere Amerikaanse gebouwen. Natuurlijk kun je ook genieten op het strand of een van de vele resorts.

De belangrijkste bezienswaardigheden van de Saoedi-Arabische stad zijn onder andere het Saudi Aramco Exhibit en het Murjan Island. In de Exhibit leer je over hoe de olie-industrie in Dammam is ontstaan en op het kunstmatige eiland kun je lekker picknicken en rondvaren in bootjes. Bezoek daarnaast eens een tentoonstelling in het King Abdulaziz Centre for World Culture.

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Dammam? Vergelijk dan de prijzen van diverse airlines. Zo heb je altijd een vliegticket naar Dammam in je bezit voor het budget dat jij voor ogen hebt.