Goedkope vluchten naar Dammam

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vergelijk vluchten naar Dammam

Dammam is een van de belangrijkste havensteden van Saoedi-Arabië. Door de ligging aan de Perzische zijn er veel mooie stranden. Vanuit Amsterdam kun je direct naar Dammam vliegen. Ook gaan er zowel directe als indirecte vluchten vanuit Brussel, Dusseldorf en Eindhoven. Voor vluchten naar Dammam kun je goedkope vliegtickets boeken.

Er vliegen veel airlines naar Dammam. KLM is de enige luchtvaartmaatschappij die directe vluchten vanuit Amsterdam naar Dammam aanbiedt. Ook worden er vluchten aangeboden door Pegasus Airlines en Saudi Arabian Airlines. Vanuit de luchthaven kun je met de bus naar de stad reizen. Lijkt Dammam je een leuke bestemming? Kijk dan ook eens voor vliegtickets naar Riyadh of Jeddah.

Top vluchten naar Dammam

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 7u42
do 6 jan vr 14 jan
v.a. € 780 (p.p.)
Pegasus Airlines
1 stop - 13u17
do 6 jan za 15 jan
v.a. € 355 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
1 stop - 14u2
ma 23 aug vr 27 aug
v.a. € 990 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Oman Air
2 stops - 31u17
do 6 jan za 15 jan
v.a. € 537 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Pegasus Airlines
1 stop - 21u12
do 6 jan za 15 jan
v.a. € 319 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Dammam

Dammam is een van de belangrijkste havensteden van Saoedi-Arabië en de belangrijkste havenstad van het land in de Perzische Golf. Door haar ligging aan de Perzische Golf zijn er in en rond Dammam vele prachtige stranden en mooie resorts te vinden waar je heerlijk tot rust kunt komen. Het is een prachtige bestemming van je vliegreis.

Dammam is nog een jonge stad. De stad is in 1923 ontstaan en begon langzaam te groeien. Het was een klein dorpje waarvan de meeste inwoners vissers waren. Dit veranderde in 1936 door de vondst van olie. Vanaf toen kreeg de stad een groeispurt, mede dankzij de olie-industrie, en begon uit te groeien tot een van de grootste steden van Saoedi-Arabië.

Ontdek Dammam

Dammam heeft de bijnaam 'klein Amerika in de woestijn'. Toen er olie werd gevonden werden Amerikaanse ingenieurs naar Damman gehaald om de olie te helpen ontginnen. Voor deze Amerikanen heeft de oliemaatschappij Aramco een gemeenschap gebouwd. Je hebt dus een golfbaan, shoppingmall en nog vele andere Amerikaanse gebouwen in Dammam. Daarnaast kun je er heerlijk genieten op het strand of in een van de vele resorts.

De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn onder andere het Saudi Aramco Exhibit, waar je leert over hoe het olie-imperium en de olie-industrie is ontstaan in Dammam, Murjan Island, op dit kunstmatige eiland kun je heerlijk picknicken en rondvaren in bootjes, King Abdulaziz Centre for World Culture, in dat prachtige moderne gebouw worden vele tentoonstellingen georganiseerd.