Vluchten naar Riyadh

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vergelijk vliegtickets naar Riyadh

Riyad is de hoofdstad van Saoedi-Arabië en ook de grootste stad van het land. Het is een mooie bestemming van je vliegreis, voor vluchten naar Riyadh kun je goedkoop vliegtickets boeken. Er gaan directe vluchten vanuit Amsterdam. Vanuit andere luchthavens kun je zowel direct als indirect naar Riyadh vliegen. Als je een directe vlucht hebt is het ongeveer acht uur vliegen naar Riyadh. Vaak zijn indirecte vluchten een stuk goedkoper, dit kan je honderden euro's schelen!

Vanuit de luchthaven van Riyadh rijdt helaas geen openbaar vervoer richting de stad. Je kunt gebruik maken van een van de taxi's of een auto huren op de luchthaven. Er vliegen veel airlines naar Riyadh waarbij je goedkoop vliegtickets kunt boeken zoals KLM, Saudi Arabian Airlines en Pegasus Airlines. Lijkt Riyadh je een leuke stad? Boek dan ook goedkoop vliegtickets naar Dammam of Jeddah.

Top vluchten naar Riyadh

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 7u10
do 14 okt di 2 nov
v.a. € 642 (p.p.)
Saudi Arabian Airlines
Direct - 6u22
vr 23 jul vr 13 aug
v.a. € 672 (p.p.)
Pegasus Airlines
1 stop - 10u55
do 6 jan ma 10 jan
v.a. € 311 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
1 stop - 13u35
do 14 okt di 2 nov
v.a. € 663 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Oman Air
2 stops - 17u12
di 28 dec za 15 jan
v.a. € 412 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Riyadh

Riyadh is de hoofdstad van Saoedi-Arabië en ook de grootste stad van het land. Het is een levendige stad in het midden van het land waar altijd wel wat te beleven valt voor jong en oud. De stad heeft prachtige historische gebouwen en er staat ook veel indrukwekkende nieuwbouw. Het is een stad uit duizend-en-één-nachten waar je echt een keer geweest moet zijn.

In het begin van de geschiedenis van de stad was de stad bekend en beroemd om zijn heerlijke dadels en prachtige bomen. De naam van de stad is ook afgeleid van het Arabische woord voor plek van tuinen. Na de inval van de Ottomanen in 1818 begon Riyadh te groeien en werd het een belangrijke stad. In 1932 werd de stad de hoofdstad van het moderne Koninkrijk Saoedi-Arabië.

Beleef Riyadh

Een van de absolute hoogtepunten van Riyadh is wel de Kingdom Centre Tower. Dit is een gigantische wolkenkrabber waar zich zelfs een winkelcentrum in bevindt. Het staat symbool voor het moderne Saoedi-Arabië. Het Al Bujairi Heritage park staat symbool voor het oude koninkrijk. Hier heb je het oorspronkelijke huis van de koninklijke familie van Saoedi-Arabië.

De Masmak Citadel is een prachtige burcht gebouwd in de Arabische bouwstijl. Er zijn verschillende tentoonstellingen over onder andere de cultuur en de geschiedenis van Saoedi-Arabië. Zeker het bezoeken waard als je meer te weten wilt komen over dit prachtige land. Wacht niet langer en boek nu je vliegreis naar Riyadh.