Panorama

Vluchten naar Riyadh

Vergelijk vliegtickets naar Riyadh

Riyadh is de hoofdstad van Saoedi-Arabië en de grootste stad van het land. Het is een mooie bestemming van je vliegreis en er zijn voordelige vliegtickets naar Riyadh beschikbaar. Vanaf Amsterdam Schiphol gaan er rechtstreekse vluchten naar Riyadh en vanuit andere luchthavens kun je zowel direct als indirect naar de Saoedi-Arabische hoofdstad vliegen. Met het vliegtuig doe je er ongeveer negen uur over. Dit betekent dat de echte low cost airlines geen goedkope vliegtickets naar Riyadh aanbieden. Maar vergelijk altijd de prijzen van bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappijen KLM, Qatar Airways en Lufthansa.

Als je namelijk vliegt met een overstap, heb je vaak een vliegticket naar Riyadh voor een lage prijs. Kijk daarom snel op Goedkopevliegtickets.nl. Zo weet je zeker dat je altijd een ticket naar Riyadh in je bezit hebt voor het budget dat het beste bij jou past.

Vanaf de luchthaven van Riyadh rijdt er helaas geen openbaar vervoer richting de stad. Maak daarom gebruik van een taxi of huur een auto op de luchthaven. Afhankelijk van waar je moet zijn in Saoedi-Arabië, kun je ook de prijzen voor vliegtickets naar Dammam of Jeddah vergelijken.

Top vluchten naar Riyadh

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 7u37
di 5 nov ma 11 nov
v.a. € 602 (p.p.)
Saudi Arabian Airlines
Direct - 6u15
do 12 dec zo 22 dec
v.a. € 872 (p.p.)
Pegasus Airlines
1 stop - 12u47
do 13 mrt ma 17 mrt
v.a. € 232 (p.p.)

Vanuit Rotterdam

Pegasus Airlines
1 stop - 11u32
do 13 mrt ma 17 mrt
v.a. € 321 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Pegasus Airlines
1 stop - 10u52
ma 4 nov ma 11 nov
v.a. € 340 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Riyadh, de hoofdstad van Saoedi-Arabië

Reis je naar Riyadh, dan vlieg je naar een levendige hoofdstad in het midden van Saoedi-Arabië. Zowel voor jong als oud valt hier altijd wel wat te beleven. Er zijn vele historische gebouwen te vinden en het is echt een bestemming uit duizend-en-één nacht. Houd er als vrouw wel rekening mee dat je in het openbaar je Abaya - een traditioneel Saudisch kledingstuk - niet mag afdoen.

Toen Riyadh net was gesticht, stond de stad vooral bekend om de heerlijke dadels en prachtige bomen. De naam Riyadh is dan ook afgeleid van het Arabische woord voor plek van tuinen. Na de inval van de Ottomanen in 1818 begon Riyadh te groeien en werd het steeds belangrijker. In 1932 werd Riyadh de hoofdstad van het moderne koninkrijk Saoedi-Arabië.

Met het vliegtuig naar Riyadh: ontdek de trekpleisters

Een van de hoogtepunten van Riyadh is de Kingdom Centre Tower. In deze gigantische wolkenkrabber bevindt zich zelfs een winkelcentrum. Het Al Bujairi Heritage park staat symbool voor het oude koninkrijk. Hier vind je het oorspronkelijke huis van de koninklijke familie van Saoedi-Arabië.

De Masmak Citadel is een prachtige burcht dat is gebouwd in de Arabische bouwstijl. Er zijn verschillende tentoonstellingen over onder andere de cultuur en de geschiedenis van Saoedi-Arabië. Deze is zeker het bezoeken waard als je meer te weten wilt komen over dit prachtige land. 

Goedkoop vliegen naar Riyadh? Vergelijk dan de prijzen bij diverse vliegmaatschappijen. Zo weet je altijd zeker dat je een vliegticket naar Riyadh voor de meest lage prijs in je bezit hebt.