Goedkoop naar Jeddah

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vluchten naar Jeddah

Jeddah is de op een na grootste stad van Saoedi-Arabië en ligt in de buurt van Mekka en Medina. Voor vluchten naar Jeddah kun je voor een lage prijs vliegtickets boeken. Er gaan geen directe vluchten vanuit Nederland en omstreken naar Jeddah. Wel kun je met een overstap vliegen vanuit Amsterdam, Eindhoven, Dusseldorf en Brussel.

Vanuit de luchthaven van Jeddah reis je met de trein naar de stad of naar Mekka en Medina. Doordat Jeddah wordt gezien als de toegangspoort tot Mekka en Medina vliegen er veel airlines naar Jeddah. Je kan voor een lage prijs vliegtickets boeken bij airlines zoals Pegasus Airlines, Aegean Airlines en Turkish Airlines. Lijkt Jeddah je een leuke bestemming? Kijk ook eens voor vliegtickets naar Dammam of Riyadh.

Top vluchten naar Jeddah

Vanuit Amsterdam Schiphol

Saudi Arabian Airlines
Direct - 5u50
di 13 jul do 15 jul
v.a. € 728 (p.p.)
Aegeanair
1 stop - 11u7
zo 22 aug vr 27 aug
v.a. € 401 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
2 stops - 25u30
di 29 jun di 6 jul
v.a. € 854 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Aegeanair
1 stop - 13u37
zo 4 jul vr 30 jul
v.a. € 399 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Pegasus Airlines
1 stop - 13u25
di 28 dec za 15 jan
v.a. € 435 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Jeddah

Jeddah is de op een na grootste stad van Saoedi-Arabië en is de grootste havenstad van Saoedi-Arabië aan de Rode Zee. Het is misschien wel het belangrijkste culturele centrum van het land. Door de ligging in de buurt van Mekka en Medina bezoeken jaarlijks miljoenen moslims deze prachtige stad.

De stad is begonnen als vissersdorp in 500 v. Chr. en opgericht door een Jemenitische stam. Hierna is de stad onderdeel geweest van verschillende kalifaten en sultanaten. Hierin heeft het altijd een belangrijke politieke en economische rol gespeeld. Sinds 1925 is de stad onderdeel van het koninkrijk van Saoedi-Arabië in is de stad niet meer een politiek machtscentrum. Economisch is de stad nog altijd zeer belangrijk voor Saoedi-Arabië.

Ontdek Jeddah

Het oude historische centrum van Jeddah, Al Balad, is een van de mooiste dingen in Jeddah om te bezoeken. Het is een rustige wijk waar weinig verkeer komt. De wijk staat bekend als de poort naar Mekka en staat sinds 2014 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De gebouwen zijn beïnvloed door veel verschillende culturen. Jeddah was immers een multiculturele stad door de vele pelgrims die zich er vestigden.

Ook de Souq Al Alawi is prachtig om te bezoeken. Je kunt makkelijk verdwalen in deze levendige en kleurrijke straatjes waar nog traditionele kleding, textiel en specerijen worden verkocht. Hiernaast kun je de Al Dahab straat vinden. Hier heb je ook veel leuke marktkramen. Het is de perfecte locatie voor het vinden van bijzondere souvenirs.