Panorama

Goedkoop naar Jeddah

Goedkope vluchten naar Jeddah

Jeddah is de op een na grootste stad van Saoedi-Arabië en ligt vlakbij Mekka en Medina. Naar Jeddah zijn er goedkope vluchten beschikbaar. Vanaf Amsterdam Schiphol en andere luchthavens kun je niet rechtstreeks naar Jeddah vliegen, je reist altijd met een overstap uit onder andere Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Brussel. De echte low cost airlines bieden vanwege de reistijd van ongeveer negen uur geen budget tickets naar Jeddah aan, maar vergelijk altijd de prijzen van diverse vliegmaatschappijen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij de luchtvaartmaatschappijen KLM, Turkish Airlines en Emirates voor vliegtickets naar Jeddah voor een lage prijs.

Vanaf de luchthaven van Jeddah reis je eenvoudig met de trein naar de stad. Ook wordt Jeddah gezien als de toegangspoort tot Mekka en Medina, dus het is niet moeilijk om hier naartoe te reizen. Ga je voor zaken naar Saoedi-Arabië of moet je naar een bepaalde plek in dit land? Vergelijk dan ook eens de prijzen voor voordelige vliegtickets naar Riyadh of Dammam. Dit kan soms wat goedkoper uitpakken.

Top vluchten naar Jeddah

Vanuit Amsterdam Schiphol

Saudi Arabian Airlines
Direct - 6u7
zo 28 jan zo 4 feb
v.a. € 664 (p.p.)
KLM
Direct - 6u7
do 11 jan do 25 jan
v.a. € 1486 (p.p.)
Aegeanair
1 stop - 8u37
zo 28 jan ma 12 feb
v.a. € 327 (p.p.)

Vanuit Rotterdam

Pegasus Airlines
1 stop - 11u
ma 13 nov ma 4 dec
v.a. € 413 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Wizz
1 stop - 15u15
ma 20 nov ma 27 nov
v.a. € 130 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vliegen naar Jeddah: stad met een rijke geschiedenis

Jeddah werd in 500 v. Chr. opgericht door een Jemenitische stam en begon als vissersdorp. Daarna was de stad onderdeel van verschillende kalifaten en sultanaten waarbij Jeddah altijd een belangrijke politieke en economische rol speelde. Sinds 1925 is Jeddah onderdeel van het koninkrijk van Saoedi-Arabië en is de stad geen politiek machtscentrum meer. Echter is de stad economisch nog wel zeer belangrijk voor het land in het Midden-Oosten.

Jeddah is na Riyadh de grootste stad van Saoedi-Arabië en de grootste havenstad van het land. Door de ligging in de buurt van Medina en Mekka, vliegen er jaarlijks miljoenen moslims naar Jeddah.

Boek een vliegreis Jeddah en reis naar Medina en Mekka

Een van de mooiste trekpleisters van het historische centrum van Jeddah is Al Balad. Dit is een rustige wijk en er rijdt weinig verkeer. De wijk staat bekend als de poort naar Mekka en heeft sinds 2014 een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De gebouwen zijn beïnvloed door veel verschillende culturen. Jeddah was immers een multiculturele stad door de vele pelgrims die zich er vestigden. Houd er als vrouw overigens ook rekening mee dat je in Saoedi-Arabië geen strakke kleding aan mag en altijd de knieën en schouders moet bedekken.

Ook de Souq Al Alawi is prachtig om te bezoeken. Je kunt makkelijk verdwalen in deze levendige en kleurrijke straatjes waar nog traditionele kleding, textiel en specerijen worden verkocht. Hiernaast vind je de Al Dahab straat met vele marktkramen. Het is de perfecte locatie voor het vinden van bijzondere souvenirs.

Goedkoop vliegen naar Jeddah? Vergelijk snel alle prijzen voor voordelige vliegtickets naar Jeddah op Goedkopevliegtickets.nl.