Goedkoop naar Jeddah

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vluchten naar Jeddah

Jeddah is de op een na grootste stad van Saoedi-Arabië en ligt in de buurt van Mekka en Medina. Voor vluchten naar Jeddah kun je voor een lage prijs vliegtickets boeken. Er gaan geen directe vluchten vanuit Nederland en omstreken naar Jeddah. Wel kun je met een overstap vliegen vanuit Amsterdam, Eindhoven, Dusseldorf en Brussel.

Vanuit de luchthaven van Jeddah reis je met de trein naar de stad of naar Mekka en Medina. Doordat Jeddah wordt gezien als de toegangspoort tot Mekka en Medina vliegen er veel airlines naar Jeddah. Je kan voor een lage prijs vliegtickets boeken bij airlines zoals Pegasus Airlines, Aegean Airlines en Turkish Airlines. Lijkt Jeddah je een leuke bestemming? Kijk ook eens voor vliegtickets naar Dammam of Riyadh.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Jeddah Air Fiji Air Fiji 15 jan 2022 26 jan 2022 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Jeddah Meerdere airlines Meerdere airlines 2 mrt 2021 14 mrt 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Jeddah Saudi Arabian Airlines Saudi Arabian Airlines 14 jan 2022 25 jan 2022 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Jeddah Meerdere airlines Meerdere airlines 3 dec 2020 14 dec 2020 3 overstappen
Eindhoven - Jeddah KLM KLM 25 jan 2021 15 apr 2021 2 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Jeddah Aegean Airlines Aegean Airlines 31 jul 2021 6 aug 2021 2 overstappen
Brussel - National - Jeddah Meerdere airlines Meerdere airlines 12 apr 2021 10 mei 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Jeddah Air Fiji Air Fiji 8 feb 2021 13 feb 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi - Jeddah Meerdere airlines Meerdere airlines 7 mrt 2021 12 mrt 2021 2 overstappen

Jeddah

Jeddah is de op een na grootste stad van Saoedi-Arabië en is de grootste havenstad van Saoedi-Arabië aan de Rode Zee. Het is misschien wel het belangrijkste culturele centrum van het land. Door de ligging in de buurt van Mekka en Medina bezoeken jaarlijks miljoenen moslims deze prachtige stad.

De stad is begonnen als vissersdorp in 500 v. Chr. en opgericht door een Jemenitische stam. Hierna is de stad onderdeel geweest van verschillende kalifaten en sultanaten. Hierin heeft het altijd een belangrijke politieke en economische rol gespeeld. Sinds 1925 is de stad onderdeel van het koninkrijk van Saoedi-Arabië in is de stad niet meer een politiek machtscentrum. Economisch is de stad nog altijd zeer belangrijk voor Saoedi-Arabië.

Ontdek Jeddah

Het oude historische centrum van Jeddah, Al Balad, is een van de mooiste dingen in Jeddah om te bezoeken. Het is een rustige wijk waar weinig verkeer komt. De wijk staat bekend als de poort naar Mekka en staat sinds 2014 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De gebouwen zijn beïnvloed door veel verschillende culturen. Jeddah was immers een multiculturele stad door de vele pelgrims die zich er vestigden.

Ook de Souq Al Alawi is prachtig om te bezoeken. Je kunt makkelijk verdwalen in deze levendige en kleurrijke straatjes waar nog traditionele kleding, textiel en specerijen worden verkocht. Hiernaast kun je de Al Dahab straat vinden. Hier heb je ook veel leuke marktkramen. Het is de perfecte locatie voor het vinden van bijzondere souvenirs.