Colombo

Colombo is vooral bekend bij de zakelijke reizigers, want de stad in Sri Lanka staat bekend als de commerciële hoofdstad van het land. Colombo is het belangrijkste handelscentrum van het land, dat komt mede door de gunstige ligging en de belangrijke haven die er ligt. Sinds de ontdekkingsreizen naar het oosten van de wereld werd al snel duidelijk dat Colombo een zeer goede ligging had. De Portugezen,  de Nederlanders en de Britten hebben er een lange tijd een kolonie gehad. Sinds 1948 is het land onafhankelijk en heeft de stad Colombo zich in een snel tempo verder ontwikkeld.  Ontdek deze stad zelf en boek goedkope vliegtickets naar Colombo.

 

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Colombo Meerdere airlines Meerdere airlines 27 feb 2021 24 mei 2021 2 overstappen
Amsterdam Schiphol - Colombo Turkish Airlines Turkish Airlines 30 okt 2021 18 nov 2021 1 overstap
Eindhoven
Eindhoven - Colombo Meerdere airlines Meerdere airlines 1 jun 2021 22 jun 2021 2 overstappen
Eindhoven - Colombo KLM KLM 1 jun 2021 22 jun 2021 2 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Colombo LOT Polish Airlines LOT Polish Airlines 6 nov 2021 20 nov 2021 1 overstap
Brussel - National - Colombo Meerdere airlines Meerdere airlines 6 nov 2021 20 nov 2021 2 overstappen
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Colombo Meerdere airlines Meerdere airlines 29 mrt 2021 29 apr 2021 3 overstappen

Info over bezienswaardigheden

Colombo is jaren lang onderdeel geweest van andere landen, dat kan men ook nog zien aan de gebouwen en bezienswaardigheden. Leuke bezienswaardigheden om te zien zijn: Independence Square, Cargills & Millers gebouwen, Royal College Colombo, de Murugan Hindu tempel en het paleis van de eerste minister – helemaal in Britse bouwstijl.  Er zijn ook musea in Colombo, het nationale museum bijvoorbeeld, de buitenkant van het gebouw is al kunst te noemen. Colombo is een stad met vele historische gebouwen en verschillende culturele invloeden. Daarom is zeker de moeite waard om goedkope vliegtickets te boeken.

 

Eten, drinken en uitgaan in Colombo

Men kan in Colombo lekker eten. Lekkere restaurantjes zijn: Rocco’s, The Lagoon en Ministry of Crab. Naast de visgerechten zijn de rijstgerechten lekker. Een lokaal gerecht met Nederlandse invloeden is Lamprais. Dit een rijstgerecht met curry en frikadellen. Dit wordt in een bannenblad gedaan en in de oven gebakken. Uitgaan in Colombo is ook geen probleem. Pas als toerist wel goed op naar welke wijken je gaat.  

Vervoer

 

Het openbaar vervoer in Colombo is matig geregeld. Er rijden bussen, treinen en taxi’s. Maar zoals in vele Aziatische steden is het verkeer er een chaos. Als u goedkope vliegtickets boekt zult u landen op Bandaranaike International Airport. U heeft als goedkope vliegtickets voor 700 euro.