Panorama

Goedkope vluchten naar Zambia

Vergelijk vliegtickets naar Zambia

Zambia is een nog vrij onbekende natuurbestemming met goede mogelijkheden voor een safari in Afrika. Nog niet veel toeristen vliegen hier naartoe, want het land is groot en het is er niet goedkoop. Gelukkig zijn er naar Zambia wel vluchten voor een lage prijs beschikbaar. Met een luchtvaartmaatschappij zoals Qatar Airways vlieg je met één overstap naar de hoofdstad Lusaka. De reistijd met het vliegtuig bedraagt dan ongeveer 16 uur. Vanuit Brussel en Düsseldorf zijn er voordelige vluchten met een overstap beschikbaar naar onder andere Livingstone en Ndola.

Vergelijk altijd alle tarieven van vluchten naar Zambia van bijvoorbeeld KLM en Kenya Airways op Goedkopevliegtickets.nl. Zo vind je een vliegticket naar Zambia dat het beste past bij jouw budget. In Zambia zijn meerdere luchthavens gevestigd. Deze zijn veelal niet goed met het openbaar vervoer te bereiken. Je kunt je het beste verplaatsen met een taxi of huurauto. Of boek een georganiseerde tour door Zambia waarbij het vervoer al is inbegrepen. Ben je geïnteresseerd in safari’s, kijk dan ook eens naar vliegmogelijkheden naar Kenia of Tanzania.

Populaire stad in Zambia

Vliegen naar Zambia: bijzondere wildlife en weinig toeristen

Met een vliegticket naar Zambia ben je er zeker van dat je naar een bestemming vliegt waar nog heel weinig toeristen zijn te vinden. Bezoek je een bepaalde trekpleister, dan zijn er nog niet heel veel andere mensen. Bovendien tonen de dieren nog een compleet natuurlijk gedrag omdat ze niet echt gewend zijn aan voertuigen. Omdat veel nationale parken dicht begroeid zijn, kun je het beste met een ranger op pad. Zij weten dieren snel te vinden. Onthoud: hoe meer variatie in landschap, hoe meer variatie in dieren. Voor een safari is Zambia dus zeker aan te raden.

In Zambia kun je ontzettend veel zien en doen. Zo zijn de Victoria Watervallen de grootste watervallen ter wereld, waaromheen je een olifantensafari kan maken. Het is zelfs mogelijk vanaf de watervallen te bungeejumpen. In het oosten van Zambia ligt South Luangwa. Dit Nationaal Park staat bekend om de Big Five die je tijdens een safari zowel overdag als ‘s nachts kan spotten. Daarbij staat South Luangwa bekend om de groepen Afrikaanse wilde honden. Andere plekken die je absoluut moet aandoen tijdens je verblijf in Zambia zijn de hoofdstad Lusaka, het ontspannen Lake Kariba, het natuurreservaat Kafue National Park en het alleen per boot bereikbare eiland Sindabezi.

Op zoek naar mogelijkheden voor goedkoop vliegen naar Zambia? Vergelijk dan alle prijzen voor vluchten naar Zambia. Zo vind je altijd het goedkoopste vliegticket bij de vliegmaatschappij van jouw keuze.