Panorama

Goedkope vliegtickets Lusaka

Goedkope vluchten Lusaka, Zambia

Vind goedkope vliegtickets naar Lusaka, de hoofdstad van Zambia. In Zambia vind je de meest ongerepte wildernissen en safariparken van Afrika. Met een voordelige vlucht naar Lusaka kun je deze allemaal bezoeken. Lusaka is eenvoudig met het vliegtuig te bereiken en natuurlijk zijn er vliegtickets voor een lage prijs beschikbaar. Vanaf Amsterdam Schiphol duurt de vliegreis naar Lusaka minimaal 16 uur, waarbij je een overstap van ongeveer 3 uur in Qatar hebt.

Luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Ethiopian Airlines en Qatar Airways bieden voor een lage prijs vluchten naar Lusaka aan. Maar vergelijk altijd de tarieven op Goedkopevliegtickets.nl. Je krijgt dan een handig overzicht met alle vluchten naar Lusaka op een rij. Ben je geïnteresseerd in de hoofdstad van Zambia, kijk dan ook voor vliegtickets naar Tanzania of Namibië.

Top vluchten naar Lusaka

Vanuit Amsterdam Schiphol

Turkish Airlines
1 stop - 22u47
wo 2 okt ma 21 okt
v.a. € 683 (p.p.)
Qatar Airways
1 stop - 16u12
ma 9 sep za 14 sep
v.a. € 725 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Ethiopian Airlines
1 stop - 15u55
di 14 jan di 4 feb
v.a. € 683 (p.p.)
Qatar Airways
1 stop - 16u10
di 14 jan di 4 feb
v.a. € 687 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Turkish Airlines
1 stop - 22u47
wo 6 nov vr 15 nov
v.a. € 771 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Met het vliegtuig naar Lusaka voor een rondreis Zambia

Lusaka groeit snel, zowel in gebouwen als het aantal inwoners. Het is het politieke en economische centrum van Zambia en vooral het startpunt voor een trip door Zambia. De hoofdstad van Zambia is vooral hectisch, maar ondanks alle drukte is het ook een groene stad. In de bloeitijd zie je overal in Lusaka paars bloeiende Jacaranda’s, waardoor je een kleurrijk straatbeeld krijgt.

Verblijf je een dag in Lusaka, dan is er genoeg te doen. Bezoek de shopping malls en moderne winkels ten westen van de Cairo Road, de belangrijkste straat van Lusaka. Strijk neer in een restaurant in Acacia Park en struin over de levendige Kamwala Market en de New City Market. Wil je meer van de grootste Zambiaanse stad te weten komen, dan is een tour onder leiding van een gids een goed idee. Hierbij krijg je meestal een lunch en bezoek je het Chikumbuso project: hier worden handtassen gemaakt van gerecyclede plastic tasjes. Daarna ga je naar een van de markten om wat souvenirs aan te schaffen.

Vliegen naar Lusaka en de rit naar het centrum

Hoewel een dagje Lusaka zeer interessant is, vliegt men hier vooral naartoe om de rest van Zambia te ontdekken. Je komt namelijk terecht in een land dat garant staat voor wildlife, avontuur en natuurschoon. Bovendien vind je in dit land de Victoria Watervallen, het zevende wereldwonder. Natuurlijk mag je South Luangwa niet overslaan. Dit nationale park is een van de mooiste safariparken van Afrika waar je alles leert van de rangers die over zeer veel kennis beschikken.

De luchthaven van Lusaka is Kenneth Kaunda International Airport. Deze naam is te danken aan Kenneth Kaunda, de eerste president van Zambia. Het vliegveld ligt op ongeveer 15 kilometer ten noordoosten van het centrum van Lusaka. Om naar het centrum te komen, kun je gebruik maken van een taxi of een huurauto. Je doet er dan ongeveer 15 tot 20 minuten over. Daarnaast hebben veel hotels in Lusaka een shuttleservice van en naar de luchthaven.

Wil je goedkoop vliegen naar Lusaka, de hoofdstad van Zambia? Bekijk dan alle prijzen van vluchten naar Lusaka en boek het vliegticket dat aan al jouw wensen voldoet.