Vergelijk vliegtickets naar Luxor

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Luxor

Luxor is misschien wel een van de meest historisch interessante steden ter wereld. Er liggen vele graven en tempels uit de tijd van de Pharao's. Je kan voor een lage prijs vliegtickets naar Luxor boeken. Vanuit Amsterdam en Nederland en omstreken gaan er geen directe vluchten naar Luxor. Je zult dus altijd vliegen met een tussenstop. Een vlucht naar Luxor duurt dan ongeveer acht uur.

Er vliegen veel airlines naar de luchthaven van Luxor. Budget airline Transavia vliegt hier naartoe, maar ook luchtvaartmaatschappijen zoals Egypt Air en Lufthansa verkopen vliegtickets voor een lage prijs voor vluchten naar Luxor. Het is vanaf de luchthaven ongeveer 12 kilometer naar het centrum van de stad, op de luchthaven zelf kun je auto's huren of gebruik maken van een taxi om naar de stad te reizen. Lijkt Luxor je een leuke bestemming? Kijk dan vooral ook naar Caïro of Sharm El-Sheikh.

Top vluchten naar Luxor

Vanuit Brussel - National

TUIfly.be
Direct - 6u40
do 7 okt do 21 okt
v.a. € 1400 (p.p.)
Egypt Air
1 stop - 17u37
zo 9 jan zo 16 jan
v.a. € 357 (p.p.)

Vanuit Amsterdam Schiphol

Turkish Airlines
1 stop - 7u47
ma 10 jan ma 17 jan
v.a. € 338 (p.p.)
Egypt Air
1 stop - 8u47
di 15 jun wo 30 jun
v.a. € 466 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Turkish Airlines
1 stop - 10u50
ma 27 dec do 6 jan
v.a. € 367 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Luxor

Luxor kan gezien worden als een gigantisch openluchtmuseum. Luxor had vroeger de naam Thebe, de oude hoofdstad van het rijk van de Pharao's. Hierom zijn er gigantisch veel eeuwenoude gebouwen en ruïnes in en rond Luxor te vinden. Ook bevindt de Vallei der Koningen zich in de buurt van Luxor. In deze vallei liggen veel graftombes van oude Egyptische Pharao's. 

Luxor is al meer dan 4000 jaar oud. Lang voordat het als Thebe een belangrijke stad werd woonde er al mensen. Rond 2000 v. Chr is het een tijdje de hoofdstad geweest van het verenigde Egypte. Vanaf 1550 v. Chr was Thebe voor twee eeuwen de machtigste stad ter wereld. In 661 v. Chr is de stad zwaar beschadigd geraakt en raakte bijna al haar macht kwijt. Sinds 1799 vinden er bijna onafgebroken archeologisch opgravingen in en rond Luxor plaats.

Verken Luxor

Er zijn vele prachtige plekken in en rond Luxor die niet aan je vakantie mogen ontbreken. Een van de indrukwekkendste is misschien wel het tempelcomplex van Karnak, dit is een van de grootste religieuze bouwwerken uit de oudheid ter wereld, het bestaat uit vier hoofd tempels en nog vele kleinere tempels. Ook moet je echt in de Vallei der Koningen geweest zijn, deze Vallei bevat 64 graftombes en grafkamers. Van simpele graven met maar een of twee grafkamers tot gigantische complexen met meer dan 120 ruimtes!

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in Luxor die je echt niet mag missen. Wat leuk is om te doen is een ontspannen over de Nijl. Er zijn boottochten die langs verschillende bezienswaardigheden gaan. Vanaf het water biedt het een heel ander perspectief op die prachtige eeuwenoude tempels en bouwwerken. Wat ook zeer indrukwekkend is, is een ballontocht over Luxor. Zo zie je echt goed wat voor een gigantische en machtige stad Luxor vroeger is geweest