Panorama

Vergelijk vliegtickets naar Luxor

Goedkoop vliegen naar Luxor

Luxor is een toeristische plaats in Egypte en misschien wel een van de meest interessantste historische steden ter wereld. Naar Luxor zijn er voor een lage prijs vliegtickets beschikbaar. Vanaf Amsterdam Schiphol en de andere Nederlandse luchthavens gaan er geen directe vluchten. Je vliegt dus altijd met een tussenstop naar Luxor en dit duurt ongeveer acht uur.

Er vliegen veel luchtvaartmaatschappijen naar Luxor, dus het is goed om de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. Zo biedt onder andere de low cost airline Transavia budget vliegtickets naar Luxor aan en ook vliegmaatschappijen zoals EgyptAir en Lufthansa hebben voordelige vluchten naar Luxor. Je vindt dus altijd wel een vliegticket voor een lage prijs. 

Vanaf de luchthaven van Luxor is het met een taxi of gehuurde auto ongeveer 12 kilometer naar het centrum van de stad. Als je geïnteresseerd bent in Luxor, bekijk dan ook vliegtickets naar de Egyptische plaatsen Caïro of Sharm El-Sheikh.

Top vluchten naar Luxor

Vanuit Brussel - National

TUIfly.be
Direct - 6u45
do 30 jan do 6 feb
v.a. € 395 (p.p.)
Egypt Air
1 stop - 8u2
vr 8 nov zo 17 nov
v.a. € 494 (p.p.)

Vanuit Amsterdam Schiphol

Egypt Air
1 stop - 9u
di 24 sep zo 6 okt
v.a. € 517 (p.p.)
Swiss
1 stop - 13u52
ma 11 nov wo 27 nov
v.a. € 563 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Egypt Air
1 stop - 9u
di 17 sep di 1 okt
v.a. € 515 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Luxor voor de interessante geschiedenis

De Egyptische stad Luxor wordt ook wel gezien als een gigantisch openluchtmuseum. Veel toeristen vliegen hiernaartoe om de interessante geschiedenis met eigen ogen te zien. Vroeger had Luxor de naam Thebe, de oude hoofdstad van het rijk van de Farao’s. Hierdoor zijn er gigantisch veel eeuwenoude gebouwen en ruïnes in en rond Luxor te vinden. Ook ligt de Vallei der Koningen in de buurt van de stad. Hier zie je vele graftombes van oude Egyptische Farao’s.

Luxor is meer dan 4000 jaar oud. Lang voordat het onder de naam Thebe een belangrijke stad werd, woonden er al mensen. Rond 2000 v.Chr. was het een tijdje de hoofdstad van het verenigde Egypte. Vanaf 1550 v.Chr was Thebe twee eeuwen lang de machtigste stad ter wereld. In 661 v.Chr raakte Thebe zwaar beschadigd en raakte ze bijna al haar macht kwijt. Sinds 1799 vinden er bijna onafgebroken archeologische opgravingen in en rond het huidige Luxor plaats.

Budget vliegtickets Luxor: een stad met vele trekpleisters

Vlieg je naar Luxor, dan reis je naar een stad met ontelbare bezienswaardigheden. Een van de indrukwekkendste plekken is misschien wel het tempelcomplex van Karnak. Dit is een van de grootste religieuze bouwwerken uit de oudheid ter wereld en bestaat uit vier hoofdtempels en kleinere tempels. Ook een bezoek aan de Vallei der Koningen is een absolute aanrader. Deze Vallei bevat maar liefst 64 graftombes en grafkamers. Maak daarnaast een ontspannen boottocht over de Nijl langs de verschillende bezienswaardigheden. Of maak een ballontocht over Luxor, zodat je goed ziet wat voor een gigantische en machtige stad Luxor vroeger was.

Goedkoop vliegen naar Luxor? Vergelijk snel alle lage prijzen op Goedkopevliegtickets.nl en boek het vliegticket naar Luxor dat aan al jouw wensen voldoet.