Vergelijk vluchten naar Teheran

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Teheran

Teheran is een prachtige bestemming die zo uit duizend en één nachten lijkt te komen. Teheran is een mooie stad waar goedkope vliegtickets voor beschikbaar zijn. Je kan vanuit Nederland en omstreken niet direct vliegen naar Teheran. Wel zijn er vanuit Amsterdam, Brussel, Dusseldorf en Keulen vluchten met een overstap beschikbaar. Het is dan ongeveer acht uur vliegen naar Teheran.

Er vliegen verschillende airlines naar Teheran zoals Pegasus Airlines, KLM en Qatar Airways. Bij vluchten van deze airlines kan je goedkope vliegtickets boeken. De luchthaven van Teheran is modern en aangesloten op het netwerk van openbaar vervoer, ook kan je een taxi pakken om vanuit het vliegveld naar je bestemming te reizen. Lijkt Teheran je een leuke bestemming? Neem dan ook eens een kijkje in Amman of Aqaba.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Teheran - Imam Khomeini Oekraine International airlines Oekraine International airlines 22 jan 2020 29 jan 2020 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Teheran - Imam Khomeini Air Fiji Air Fiji 12 jan 2020 31 jan 2020 1 overstap
Rotterdam
Rotterdam - Teheran - Imam Khomeini Air Fiji Air Fiji 2 mrt 2020 9 mrt 2020 1 overstap
Eindhoven
Eindhoven - Teheran - Imam Khomeini Meerdere airlines Meerdere airlines 20 jun 2020 28 jul 2020 2 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Teheran - Imam Khomeini Oekraine International airlines Oekraine International airlines 18 apr 2020 3 mei 2020 1 overstap
Brussel - National - Teheran - Imam Khomeini Turkish Airlines Turkish Airlines 3 jun 2020 20 jun 2020 1 overstap
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Teheran - Imam Khomeini Air Fiji Air Fiji 2 dec 2020 14 dec 2020 1 overstap
Brussel - Charleroi - Teheran - Imam Khomeini Meerdere airlines Meerdere airlines 11 sep 2020 18 sep 2020 1 overstap

Teheran

Teheran is de hoofdstad van Iran en het ligt prachtig gelegen aan de voet van het Elboers-hooggebergte. Het is een grote en moderne stad met een jonge en hoogopgeleide bevolking. Er liggen vele culturele schatten verborgen in Teheran. Ook staan een sommige oude wijken nog gebouwen die je de indruk geven dat je in duizend en één nachten terecht bent gekomen.

Het gebied van Teheran wordt al meer dan vijf duizend jaar bewoond! Teheran was vroeger een van de dorpjes rond de stad Rey, tegenwoordig is Rey opgeslokt en onderdeel geworden van Teheran. In de 17e eeuw begon Teheran zich te ontwikkelen tot echte stad. In 1788 werd Teheran de hoofdstad van Iran. Sjah Fath Ali legde de basis voor een Perzische culturele renaissance en liet veel mooie paleizen bouwen in Teheran.

Ontdek Teheran

Er zijn veel prachtige bezienswaardigheden in Teheran. Sommige wijken zijn al een openluchtmuseum op zich als je er doorheen loopt. Dingen die je ook niet mag missen zijn: de Pauwentroon in het Golestan Paleis. Dit is een kopie van de troon vroeger gebruikt door de Perzische Sjahs. Ook het nationaal museum van Iran is een bezoekje waard. Je kunt ook de kroonjuwelen bezichtigen en Teheran heeft ook een groot museum van hedendaagse kunst.

Het netwerk van openbaar vervoer in Teheran is zeer uitgebreid. Je kunt bijna overal komen met de metro of met de bus. Let wel op dat deze echt heel erg druk zijn rond de spits, dus probeer reizen dan te vermijden. Ook kan je in Teheran heel goedkoop met de taxi reizen. De taxi's brengen je goedkoop en snel naar je bestemming.