Panorama

Vluchten Iran

Goedkoop vliegen naar Iran

Iran is een bijzonder vakantieland en ligt in het Midden-oosten. Je vindt hier gebouwen en bezienswaardigheden van duizenden jaren oud. Je zou het misschien niet denken, maar Iran is een zeer leuke en veilige vakantiebestemming om naartoe te vliegen. Er is alleen een politieke en militaire spanning tussen Iran en landen in de regio en de VS. Daarom is het beter als je niet richting de kuststrook met de Perzische Golf reist.

Naar Iran zijn er vliegtickets voor een lage prijs beschikbaar. Vanuit Nederland en omstreken gaan er geen directe vluchten naar Iran, maar vanaf Amsterdam Schiphol, Brussel, Düsseldorf en Keulen vlieg je met een overstap. De prijs van deze goedkope vluchten kan erg verschillen, want er zijn veel verschillende vliegroutes. Vergelijk daarom altijd de prijzen voor voordelige vliegtickets op Goedkopevliegtickets.nl. Op die manier weet je altijd zeker dat je een ticket naar Iran hebt voor het budget dat jij voor ogen hebt.

De reis met het vliegtuig naar Iran duurt ongeveer 7,5 uur. Diverse luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Austrian en Lufthansa bieden vliegtickets aan. De luchthaven van bijvoorbeeld de hoofdstad Teheran is zeer modern en verbonden met het netwerk van openbaar vervoer van de stad. Andere luchthavens kunnen wat minder goed bereikbaar zijn. Zoek daarom voordat je boekt altijd uit hoe je vanaf het vliegveld naar je bestemming moet reizen. Behalve goedkoop vliegen naar Iran, kun je ook goede vliegdeals vinden naar landen “in de buurt” zoals Turkije en Egypte.

Vlieg naar Iran, een onontdekte parel in het Midden-Oosten

De meeste toeristen hebben Iran niet als eerste keuze voor een vakantiebestemming. En dat is eigenlijk best jammer. Je vliegt namelijk naar een prachtig land waar veel te ontdekken valt, want het land heeft cultureel gezien genoeg te bieden. Zo is Iran bijvoorbeeld zeer gastvrij, de inwoners zetten altijd net een stapje extra om je te helpen. Doordat Iran redelijk is afgesloten van de buitenwereld, hebben de locals vaak enorme interesse in waar je vandaan komt. 

Reis je door Iran, dan bevind je je eigenlijk constant in een openluchtmuseum. Het meeste culturele erfgoed vind je op straat. Met ontelbare moskeeën, bazaars en hammans waan je je bijna weer in het oude Midden-Oosten, de tijd van duizend-en-een-nacht. Ook heeft Iran prachtige en vooral unieke natuurgebieden waar natuurliefhebbers hun hart ophalen. Bezoek daarnaast Kashan, een middelgrote woestijnstad dat vanwege de kleine zandweggetjes en ommuurde steegjes meer als een dorp voelt. En wist je bovendien dat saffraan hét product van Iran is? Het wordt op iedere bazaar aangeboden en het heerlijke saffraanijs kun je vrijwel overal in Iran proeven.