Vergelijk vluchten naar Teheran

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Teheran

Teheran is een prachtige bestemming die zo uit duizend en één nachten lijkt te komen. Teheran is een mooie stad waar goedkope vliegtickets voor beschikbaar zijn. Je kan vanuit Nederland en omstreken niet direct vliegen naar Teheran. Wel zijn er vanuit Amsterdam, Brussel, Dusseldorf en Keulen vluchten met een overstap beschikbaar. Het is dan ongeveer acht uur vliegen naar Teheran.

Er vliegen verschillende airlines naar Teheran zoals Pegasus Airlines, KLM en Qatar Airways. Bij vluchten van deze airlines kan je goedkope vliegtickets boeken. De luchthaven van Teheran is modern en aangesloten op het netwerk van openbaar vervoer, ook kan je een taxi pakken om vanuit het vliegveld naar je bestemming te reizen. Lijkt Teheran je een leuke bestemming? Neem dan ook eens een kijkje in Amman of Aqaba.

Top vluchten naar Teheran

Vanuit Amsterdam Schiphol

Austrian
1 stop - 19u42
vr 23 jul vr 27 aug
v.a. € 293 (p.p.)
Pegasus Airlines
1 stop - 10u52
do 17 jun ma 5 jul
v.a. € 295 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Pegasus Airlines
1 stop - 11u10
do 15 jul di 31 aug
v.a. € 576 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Qatar Airways
1 stop - 10u
wo 18 aug wo 1 sep
v.a. € 350 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Pegasus Airlines
1 stop - 9u12
do 23 dec do 6 jan
v.a. € 346 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Teheran

Teheran is de hoofdstad van Iran en het ligt prachtig gelegen aan de voet van het Elboers-hooggebergte. Het is een grote en moderne stad met een jonge en hoogopgeleide bevolking. Er liggen vele culturele schatten verborgen in Teheran. Ook staan een sommige oude wijken nog gebouwen die je de indruk geven dat je in duizend en één nachten terecht bent gekomen.

Het gebied van Teheran wordt al meer dan vijf duizend jaar bewoond! Teheran was vroeger een van de dorpjes rond de stad Rey, tegenwoordig is Rey opgeslokt en onderdeel geworden van Teheran. In de 17e eeuw begon Teheran zich te ontwikkelen tot echte stad. In 1788 werd Teheran de hoofdstad van Iran. Sjah Fath Ali legde de basis voor een Perzische culturele renaissance en liet veel mooie paleizen bouwen in Teheran.

Ontdek Teheran

Er zijn veel prachtige bezienswaardigheden in Teheran. Sommige wijken zijn al een openluchtmuseum op zich als je er doorheen loopt. Dingen die je ook niet mag missen zijn: de Pauwentroon in het Golestan Paleis. Dit is een kopie van de troon vroeger gebruikt door de Perzische Sjahs. Ook het nationaal museum van Iran is een bezoekje waard. Je kunt ook de kroonjuwelen bezichtigen en Teheran heeft ook een groot museum van hedendaagse kunst.

Het netwerk van openbaar vervoer in Teheran is zeer uitgebreid. Je kunt bijna overal komen met de metro of met de bus. Let wel op dat deze echt heel erg druk zijn rond de spits, dus probeer reizen dan te vermijden. Ook kan je in Teheran heel goedkoop met de taxi reizen. De taxi's brengen je goedkoop en snel naar je bestemming.