Panorama

Vergelijk vluchten naar Teheran

Goedkoop vliegen naar Teheran

Teheran is de hoofdstad van Iran en een prachtige bestemming voor je vliegreis. Naar Teheran zijn er goedkope vliegtickets beschikbaar. Al zou je het niet denken, maar Iran heeft een positief reisadvies zolang je de grenzen maar vermijdt. Vanuit Nederland en omstreken gaan er geen directe vluchten naar Teheran. Wel kun je vanaf Amsterdam Schiphol, Brussel, Düsseldorf en Keulen vliegen met een overstap. De reis bedraagt dan ongeveer acht uur. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden voordelige vliegtickets naar Teheran aan. Denk hierbij aan KLM, Emirates, en Qatar Airways. Vergelijk daarom altijd de prijzen van diverse vliegmaatschappijen, zodat je zeker weet dat je een vlucht naar Teheran voor de meest lage prijs in je bezit hebt.

De moderne luchthaven van Teheran is aangesloten op het netwerk van openbaar vervoer. Ook kun je een taxi pakken om vanaf het vliegveld naar je bestemming te reizen. Als je geïnteresseerd bent in Teheran, kijk dan ook eens voor budget vliegtickets naar Amman of Aqaba.

Top vluchten naar Teheran

Vanuit Amsterdam Schiphol

Pegasus Airlines
1 stop - 11u10
vr 15 nov za 30 nov
v.a. € 287 (p.p.)

Vanuit Rotterdam

Pegasus Airlines
1 stop - 10u30
vr 6 sep do 26 sep
v.a. € 348 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Pegasus Airlines
1 stop - 9u15
di 26 nov wo 22 jan
v.a. € 298 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Austrian
1 stop - 9u50
za 7 sep ma 30 sep
v.a. € 359 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Pegasus Airlines
1 stop - 11u22
di 26 nov wo 22 jan
v.a. € 319 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Teheran, de hoofdstad van Iran

De Iraanse hoofdstad Teheran is prachtig gelegen aan de voet van het hooggebergte Elboers. Vlieg je naar Teheran, dan reis je naar een grote en moderne stad waar de bevolking jong en hoogopgeleid is. Bovendien liggen er vele culturele schatten verborgen. In sommige oude wijken staan er nog gebouwen waarbij je het gevoel hebt dat je in duizend-en-een-nacht terecht bent gekomen.

Het gebied van Teheran wordt al meer dan vijfduizend jaar bewoond. Vroeger was de hoofdstad van Iran een van de dorpjes rond de stad Rey, maar tegenwoordig is Rey onderdeel geworden van Teheran. In de 17e eeuw ontwikkelde Teheran zich tot een echte stad en in 1788 werd het de officiële Iraanse hoofdstad. De Perzische Kadjarkoning Fath'Ali Kadjar legde de basis voor een Perzische culturele renaissance en liet veel mooie paleizen bouwen. Deze zijn vandaag de dag nog te bezichtigen.

Voordelige vliegtickets Teheran: startpunt voor je rondreis

Vlieg je naar Teheran, dan kun je hierna een prachtige rondreis maken naar Iran. Maar ook in de hoofdstad zelf zijn er genoeg bezienswaardigheden. Sommige wijken zijn al een openluchtmuseum op zich als je er doorheen loopt. Bezichtig ook de Pauwentroon in het Golestan Paleis. Dit is een kopie van de troon die vroeger werd gebruikt door de Perzische Sjahs. Bezoek daarnaast het Nationaal Museum van Iran en het Museum van de Hedendaagse kunst. Souvenirs vind je in de Tehran Grand Bazaar, een drukke en gezellige bazaar middenin de stad.

Teheran kent een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer. Je kunt bijna overal komen met de metro of bus. Let wel op dat deze rond de spits erg druk zijn. Een andere manier om je te verplaatsen is met de taxi, deze brengt je altijd snel naar je bestemming.

Goedkoop vliegen naar Teheran? De echte low cost airlines vliegen hier niet naartoe, maar als je goed de prijzen vergelijkt heb je altijd een low budget ticket naar Teheran te pakken.