Vluchten naar Nairobi

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vergelijk vliegtickets naar Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en wordt ook wel gezien als de safari hoofdstad van de wereld. Hierom is het ook een mooie bestemming van je vliegreis. Voor vluchten naar Nairobi zijn goedkope vliegtickets beschikbaar. Vanuit Amsterdam kan je rechtstreeks naar Nairobi vliegen. Ook gaan er vluchten met een tussenstop vanuit Brussel,  Eindhoven en Dusseldorf. Het is ongeveer acht uur vliegen naar Nairobi.

Nairobi heeft twee luchthavens, het vliegveld waar de meeste vluchten uit Europa aankomen is Nairobi Jomo Keniatta. Hier gaan vluchten naar toe van airlines zoals Egypt Air, KLM en Lufthansa. Voor deze vluchten kun je goedkope vliegtickets boeken. De luchthaven van Nairobi is aangesloten op het netwerk van openbaar vervoer, dit kan redelijk onoverzichtelijk zijn waardoor het beter is om een taxi te pakken of een auto te huren. Lijkt Nairobi je een leuke bestemming? Neem dan ook eens een kijkje in Banjul of Kaapstad.

Top vluchten naar Nairobi - Jomo Keniatta

Vanuit Amsterdam Schiphol

Kenia Airways
Direct - 8u32
ma 27 sep do 14 okt
v.a. € 476 (p.p.)
KLM
Direct - 8u13
zo 31 okt do 16 dec
v.a. € 482 (p.p.)
Egypt Air
1 stop - 12u40
do 12 aug do 16 sep
v.a. € 405 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
1 stop - 13u40
ma 1 nov wo 15 dec
v.a. € 546 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Turkish Airlines
1 stop - 14u42
do 30 sep zo 24 okt
v.a. € 416 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Nairobi

Nairobi is een prachtige stad, die zeer geliefd is bij toeristen. Er zitten veel wereldberoemde safariparken in de buurt en het is een leuke Afrikaanse stad om in te verblijven. Het is een stad met een heel modern gedeelte wat de skyline van de stad vormt en je hebt een oud gedeelte waar je echt de Keniaanse cultuur terugziet.

De stad is gesticht door de Britten en begon als voorraaddepot voor de Ugandaspoorweg. Door zijn fijne ligging groeide de stad explosief. In 1905 verving Nairobi Mombasa als de hoofdstad van het Brits Oost-Afrikaanse Protectoraat. De stad bleef groeien en werd geliefd bij jagers op groot wild. In 1963 werd Kenia onafhankelijk en werd Nairobi de hoofdstad van Kenia, hierna bleef de stad snel groeien.

Ontdek Nairobi

In en rond Nairobi is veel te ontdekken. Van de overblijfselen uit de periode van kolonisatie tot grootste moderne architectuur in de vorm van wolkenkrabbers. Er is van alles te zien in Nairobi. Ook is een bezoek aan het Nairobi National Museum een must en een bezoek aan het Karen Blixen Museum mag natuurlijk ook niet ontbreken aan je bezoek.

Rond Nairobi zijn verschillende safariparken die je kunt bezoeken. Nairobi heeft niet voor niets de bijnaam van safari hoofdstad van de wereld.  Een aanrader is het Nairobi National Park. In de omgeving van de stad vind je ook prachtige natuur. Voor natuurliefhebbers en wandelaar is een bezoek aan Karura Forest en de Ngong Hills iets wat niet mag ontbreken aan je vakantie in Nairobi.