Vliegtickets naar Skopje

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Skopje

Skopje is de hoofdstad van Macedonië. Het is een eeuwenoude stad wat overal nog goed terug te zien is. Vanuit Nederland kun je alleen direct vanuit Eindhoven naar Skopje vliegen. Vanuit Amsterdam zul je moeten vliegen met een overstap. Ook gaan er directe vluchten uit Brussel naar Skopje. Met een dircete vlucht is het iets minder dan drie uur vliegen. Als je met een overstap vliegt, vlieg je vaak via Wenen of Zagreb.

Er vliegen verschillende airlines naar Skopje. Zo kun je tickets boeken bij de budget airline Wizz Air en er gaan ook vluchten van de luchtvaartmaatschappijen Baltic Air, Lufthansa en Austrian. De luchthaven van Skopje ligt op ongeveer vijfentwintig minuten reizen met de bus van de stad. Ook kun je gebruik maken van de taxi's om van en naar de luchthaven te reizen, deze zijn relatief goedkoop.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Skopje Austrian Airlines Austrian Airlines 10 nov 2021 15 nov 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Skopje Meerdere airlines Meerdere airlines 10 nov 2021 15 nov 2021 1 overstap
Eindhoven
Eindhoven - Skopje Meerdere airlines Meerdere airlines 10 nov 2021 15 nov 2021 non-stop
Eindhoven - Skopje Wizz Air Wizz Air 5 mei 2021 7 mei 2021 non-stop
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Skopje Meerdere airlines Meerdere airlines 13 aug 2021 24 aug 2021 4 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Skopje Austrian Airlines Austrian Airlines 23 jul 2021 13 aug 2021 1 overstap
Brussel - National - Skopje Meerdere airlines Meerdere airlines 23 jul 2021 13 aug 2021 2 overstappen
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Skopje Meerdere airlines Meerdere airlines 10 nov 2021 15 nov 2021 non-stop
Brussel - Charleroi - Skopje Wizz Air Wizz Air 10 nov 2021 15 nov 2021 non-stop

Skopje

Skopje is de hoofdstad van Macedonië en het is ook de grootste stad van het land. Het is een oude stad vol historie die steeds meer toeristen uit West-Europa trekt. In dit niet zonder reden. De stad kent een lange en roerige geschiedenis die door de hele stad terug te zien is. Dat maakt Skopje tot een interessante bestemming voor een korte stedentrip binnen Europa.

Het gebied rond Skopje wordt al meer dan vijfduizend jaar bewoond. Het gebied is in handen geweest van de Romeinen en is onderdeel geweest van het Byzantijnse rijk. Het is zelfs een tijdje de hoofdstad geweest van het eerste Bulgaarse rijk. Toen Ottomanen over Skopje heerste werden er veel gebouwen in de Ottomaanse stijl gebouwd. Na deze periode raakte de stad in verval en herleefde weer toen er een spoorweg werd aangelegd.

Ontdek Skopje

Skopje heeft dus veel verschillende culturele gekend, dit is terug te zien in de stad. Bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn bijvoorbeeld de Oude Bazaar. Nog in de Ottomaanse stijl gebouwd kun je hier heerlijk rondslenteren door prachtige oude steegjes en lokale en handgemaakte producten en souvenirs kopen. Ook Fort Skopje is prachtig. Vanuit dit fort uit de 6e eeuw heb je een prachtig uitzicht over de stad. Voor prachtig uitzicht kun je ook naar het Millennium Kruis, hier kun je met een kabelbaan naartoe en dit biedt prachtig uitzicht.

De stad Skopje is net als de rest van Macedonië erg goedkoop. Hierdoor is het geschikt als bestemming van een budget stedentrip. Je kunt er erg goedkoop uit eten, de accommodaties zijn ook vaak relatief goedkoop, een perfecte bestemming dus. Het openbaar vervoer is Skopje is een beetje onoverzichtelijk. Het is daarom aan te raden gebruik te maken van taxi's om door de stad te reizen. Vaak is dit niet nodig omdat de meeste toeristische attracties zich in het oude centrum bevinden.