Kuala Lumpur

Kuala Lumpur wat betekent zoiets als modderige samenloop van rivieren is de mooiste en meest diverse stad van Maleisië, het is ook tevens de hoofdstad. De stad kent een rijke en lange geschiedenis. Wat ooit begon als een koloniaal stadje bij een rivier, is nu een wereldstad van grote allure. Wolkenkrabbers schieten als paddenstoelen de grond uit, en ook de bevolking blijft niet achter. Met 1.6 miljoen inwoners is het de grootste stad van het land. Naast de vele Maleisiërs die er wonen, kent het ook een hele grote groep Chinezen. Het is een geweldige stad dus boek uw goedkope vliegtickets Kuala Lumpur zo snel mogelijk.

 

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Kuala Lumpur Turkish Airlines Turkish Airlines 23 nov 2021 14 dec 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Kuala Lumpur Meerdere airlines Meerdere airlines 29 mrt 2021 4 apr 2021 2 overstappen
Amsterdam Schiphol - Kuala Lumpur KLM KLM 6 okt 2021 15 nov 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Kuala Lumpur Malaysian Airlines Malaysian Airlines 1 jun 2021 2 aug 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Kuala Lumpur Meerdere airlines Meerdere airlines 1 jun 2021 1 aug 2021 2 overstappen
Eindhoven - Kuala Lumpur KLM KLM 1 jun 2021 1 aug 2021 2 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Kuala Lumpur KLM KLM 16 jan 2021 31 jan 2021 1 overstap
Brussel - National - Kuala Lumpur Meerdere airlines Meerdere airlines 1 jun 2021 1 aug 2021 2 overstappen
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Kuala Lumpur Meerdere airlines Meerdere airlines 29 mrt 2021 4 apr 2021 3 overstappen

Info over bezienswaardigheden

In de stad Kuala Lumpur zijn er nog een aantal gebouwen te vinden uit de koloniale tijd. U moet dan ook zeker de koloniale gebouwen opzoeken, daarnaast is het leuk om de bijzondere architectonische gebouwen te bezoeken zoals bijvoorbeeld de Petronas Twin Towers. Het gebouw is 452 hoog en het uitzicht over de stad is onvergetelijk. Naast de mooie gebouwen houden de Maleisiërs veel van winkelen. De stad kent dan ook vele shoppingmalls en winkelstraten. Als u een dierliefhebber bent dan is zwemmen met olifanten een leuke en bijzondere ervaring.  U kunt het beste goedkope vliegtickets Kuala Lumpur boeken voor de periode Juni, Juli of Augustus het klimaat is dan het meest aangenaam.

 

Eten, drinken en uitgaan in Kuala Lumpur

In de wijken Bangsar en Midvalley moet u zijn als u lekker wilt eten. Alle restaurants lijken qua voedsel en goedheid op elkaar. Er zijn ook betere restaurants zoals de Shook, u betaalt daar echter ook flink voor. Wilt u iets unieks meemaken op het gebied van uitgaan, boek dan vliegtickets naar Kuala Lumpur. Want Kuala Lumpur heeft meer dan genoeg clubs en bars, het leuke is dat die in de meeste bizarre architectonische gebouwen zitten, zodat u naast het drinken uw ogen uitkijkt. Een aanrader is de Sky Bar, in deze bar kun je prachtig over de stad heen kijken.

 

Vervoer

U zult landen op Kuala Lumpur International Airport Sepang. Deze luchthaven ligt ongeveer 70 kilometer buiten het centrum. Binnen 60 minuten bent u met de metro in het centrum.

 

Als u vliegtickets naar Kuala Lumpur boekt, bent u goedkoop uit, want in de stad zelf hoeft men niet te betalen voor de Monorail.  Deze bovengrondse trein brengt overal naar toe door heel de stad en heeft een halte om de 200 meter. Al met al wilt u iets unieks meemaken, boek dan snel vliegtickets naar Kuala Lumpur.

Bekijk nabijgelegen bestemmingen