Goedkoop naar Ankara

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vergelijk vluchten naar Ankara

Ankara de hoofdstad van Turkije en net als Istanbul en Antalya een prachtige plaats om te bezoeken. Voor de vlucht naar Ankara kun je voor een lage prijs vliegtickets boeken. Dagelijks vliegen er veel vliegtuigen vanuit Amsterdam naar Ankara. Ook kan je vanuit Keulen, Dusseldorf en Brussel naar Ankara vliegen. Een directe vlucht duurt ongeveer 3,5 uur vanuit Amsterdam.

Er vliegen verschillende airlines naar Ankara waarbij je voor een lage prijs vliegtickets kan boeken. Je kan naar Ankara vliegen met onder andere Pegasus, Turkish Airlines, SunExpress of Corendon. De luchthaven van Ankara is goed verbonden met het netwerk van openbaar vervoer naar de stad. Zo reis je makkelijk van en naar de luchthaven.

 

Top vluchten naar Ankara

Vanuit Amsterdam Schiphol

Corendon
Direct - 3u52
zo 27 jun di 29 jun
v.a. € 140 (p.p.)
Turkish Airlines
Direct - 3u37
vr 10 sep di 28 sep
v.a. € 168 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Sun Express
Direct - 3u50
wo 16 jun wo 23 jun
v.a. € 250 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Corendon
Direct - 3u27
do 9 sep ma 27 sep
v.a. € 96 (p.p.)
Turkish Airlines
Direct - 3u42
do 9 sep ma 27 sep
v.a. € 165 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Ankara

Ankara heeft erg veel te bieden als stad. Ankara kent vele mooie oude historie, maar daarnaast kent het ook veelzijdige moderne architectuur. De stad is de laatste jaren volledig in bloei, dankzij de vele universiteiten en goede voorzieningen wordt de stad al steeds populairder onder jongeren. 

Ankara is van oorsprong een oude stad waardoor er nog vele oude gebouwen, zoals moskeeën, badhuizen en monumenten uit de romeinse tijd te zien zijn. Wat je niet kunt missen is het Mausoleum van Atatürk, de laatste rustplaats van de eerste president van de republiek Turkije. Dit imposant en bijzondere gebouw is zeker een bezoekje waard. Je moet ook echt een bezoekje hebben gebracht aan de Kocatepe Moskee.  Als je van Turkse kleding en spullen houdt dan is Ankara de plaats waar je moet zijn. Want de stad kent vele lokale winkels en markten.

Verken Ankara

In Ankara kan men heel lekker eten. Een goede wijk om uiteten te gaan is de wijk Kizilay. Omdat een deel van de wijk verboden is voor auto’s hebben restaurants en barretjes zich hier gevestigd. Leuke tentje zijn Koz Kofte en Cafe des Cafes. Uitgaansgelegenheden zijn er in Ankara genoeg te vinden, vooral in de wijken in het zuiden van de stad. Om eerst even in de sfeer te komen ga dan eens naar Andi Evis. 

Het openbaar vervoer is goed geregeld in Ankara. De stad kent naast bussen en taxi’s ook de Dolmu, dit zijn busjes met een vast route, maar zonder vaste haltes. Daarnaast is Ankara heel goed te voet te doen. Al met al is Ankara dus een goede toegangbare stad. Wacht niet langer en boek nu je vliegreis naar Ankara!