Panorama

Vergelijk vluchten naar Abu Dhabi

Goedkoop vliegen naar Abu Dhabi

Abu Dhabi is na Dubai de grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten. Vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je hier in iets minder dan zeven uur naartoe. Ook vertrekken er vluchten naar Abu Dhabi vanuit Brussel en Düsseldorf. Doordat Abu Dhabi een belangrijk knooppunt in de luchtvaart is, zijn er veel vliegtickets beschikbaar. Vergelijk daarom altijd de prijzen zodat jij een vlucht naar Abu Dhabi voor de meest lage prijs in je bezit hebt.

Veel airlines zoals Etihad, KLM, Aeroflot en Air France vliegen naar Abu Dhabi. Abu Dhabi International Airport is aangesloten op het openbaar vervoer en vanaf de luchthaven reis je in ongeveer een half uur naar de stad. Wil je goedkoop vliegen naar Abu Dhabi? Kijk dan snel voor voordelige vliegtickets naar Abu Dhabi die het beste passen bij jouw budget.

Top vluchten naar Abu Dhabi

Vanuit Amsterdam Schiphol

Etihad Airways
Direct - 6u45
di 15 okt di 22 okt
v.a. € 613 (p.p.)
Pegasus Airlines
1 stop - 12u45
di 11 mrt ma 17 mrt
v.a. € 251 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Etihad Airways
Direct - 6u52
wo 6 nov ma 11 nov
v.a. € 591 (p.p.)
Brussels Airlines
Direct - 6u45
wo 15 jan wo 29 jan
v.a. € 769 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Etihad Airways
Direct - 6u50
di 19 nov di 26 nov
v.a. € 624 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Abu Dhabi, metropool in “The Emirates”

Vlieg je naar Abu Dhabi, dan reis je naar een echte metropool. Abu Dhabi is een moderne stad in de Verenigde Arabische Emiraten, maar ook rijk aan historie. Deze stad kan concurreren met elke andere wereldstad zoals Dubai en Amman. Er zijn hier veel gebouwen gevestigd, waarbij je het gevoel krijgt alsof je in de sprookjes uit duizend-en-één-nacht bent beland. Bovendien vormen deze gebouwen samen een fantastische skyline.

Het gebied van het huidige Abu Dhabi wordt al meer dan vijfduizend jaar bewoond. Vanaf de 16e eeuw ging de regio zich ontwikkelen en groeide uit tot handelsplaats. Het werd een exclusieve handelshaven van het Britse Rijk en bleef maar groeien. Abu Dhabi is vooral rijk geworden door het feit dat er in 1958 olie werd gevonden. De oliewinning is hier nog altijd succesvol. 

Vliegtickets Abu Dhabi: sport en bezienswaardigheden

In Abu Dhabi is veel te beleven. Een van de meest adembenemende trekpleisters is de Sjeik Zayed-moskee en ook het Emirates Palace en de Etihad Towers zijn een aanrader. Het Emirates Palace is namelijk een prachtig voorbeeld van architectuur in de oude stijl en de Etihad Towers laten juist het nieuwe gezicht van Abu Dhabi zien.

Ook sportliefhebbers halen hun hart op in Abu Dhabi. Sinds 2009 wordt er gereden voor de Grand Prix van de Formule 1 en op de gigantische golfbaan vinden er grote internationale toernooien plaats. Veel toeristen vliegen alleen al voor deze sportevenementen naar Abu Dhabi.

Op zoek naar een goedkope vlucht naar Abu Dhabi? Omdat de reis ongeveer zeven uur duurt, vliegen de echte low cost airlines hier niet naartoe. Maar vergelijk altijd de prijzen van diverse luchtvaartmaatschappijen, zodat je toch het voordeligste vliegticket naar Abu Dhabi kunt bemachtigen.