Panorama

Vliegtickets Seoul

Vergelijk vliegtickets naar Seoul

Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea. In iets minder dan elf uur vlieg je naar deze wereldstad die vergelijkbaar is met Tokyo en Shanghai. Vanaf verschillende luchthavens vertrekken er veel vluchten naar Seoul. Zo zijn er vliegtickets beschikbaar vanaf Amsterdam Schiphol, Brussel, Eindhoven en Düsseldorf. Door de lange vliegtijd vind je niet extreme budget tickets naar Seoul, vergelijk daarom altijd vliegtickets met een tussenstop. Hiermee reis je namelijk naar Seoul voor een lagere prijs dan met een rechtstreekse vlucht. Onder andere de luchtvaartmaatschappijen KLM, Lufthansa en Korean Air bieden tickets naar Seoul aan.

De twee luchthavens van Seoul hebben een goede verbinding met het openbaar vervoer en op die manier ben je in no time op jouw verblijfplaats.

Top vluchten naar Seoul

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 12u35
wo 25 okt do 16 nov
v.a. € 887 (p.p.)
Korean Air
Direct - 11u45
do 28 mrt do 11 apr
v.a. € 947 (p.p.)
Air France
Direct - 13u
vr 1 dec zo 24 dec
v.a. € 1062 (p.p.)
LOT Polish Airlines
1 stop - 22u15
za 6 jan za 27 jan
v.a. € 456 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
1 stop - 22u25
vr 1 dec zo 24 dec
v.a. € 1012 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Reis naar Seoul voor de bijzondere geschiedenis

Niet alleen betreft het inwonersaantal (24,8 miljoen!) is Seoul de belangrijkste stad van Zuid-Korea. Ook op het gebied van economie, cultuur en toerisme doet de Zuid-Koreaanse metropool dienst. Daarnaast heeft Seoul een turbulente geschiedenis. In 1394 werd de stad Hanyang hernoemd naar Seoul, wat letterlijk hoofdstad betekent. De bouw van het Gyeongbok Paleis startte en in de eerste helft van de 15e eeuw werd de bouw voltooid. Uiteraard geheel volgens de regels van Feng Shui, een oude leer die stelt hoe je omgeving je geluk kan beïnvloeden. Tijdens de Koreaanse oorlog werd Seoul helaas vier keer door verschillende partijen ingenomen en verwoest. Na de oorlog leefde de stad weer op en vandaag de dag geniet je hier van een moderne metropool.

Vlieg naar Seoul: een levendige Aziatische metropool

Vlieg je naar Seoul, dan reis je naar een Zuid-Koreaanse metropool met de drukste markten en uitgaanswijken van heel Azië. Ook vind je overal bioscopen, bars, kunstgalerieën en winkels. Ondanks dat Seoul grotendeels verwoest werd tijdens de Koreaanse oorlog, zijn de paleizen en andere historische gebouwen gelukkig bewaard gebleven. Bezoek bijvoorbeeld het Gyeongbok Paleis en het in 1405 gebouwde Changdeokgung. Dit is een paleizencomplex in een park waar je zeker eens doorheen moet wandelen. Op die manier waan je je even in het oude Korea.

Museumliefhebber? Ga dan naar het Rodin Museum of het Ho-Am Art Museum waar je traditionele Koreaanse en Aziatische kunst kunt aanschouwen. Vanaf de N-Seoul Tower bewonder je het prachtige uitzicht over Seoul. Dit is een communicatietoren van meer dan 200 meter die opengesteld is voor publiek.

Wil je vanuit Nederland of een luchthaven in een dichtbijgelegen land goedkoop vliegen naar Seoul, dan kan dit vanwege de lange vliegafstand alsnog prijzig uitvallen. Zoek daarom altijd naar vluchten met een tussenstop, zodat je toch goedkope vliegtickets voor een redelijk lage prijs naar Seoul op de kop kunt tikken.