Panorama

Goedkope vluchten Adana

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkope vluchten naar Adana

Adana in het zuiden van Turkije is een interessante bestemming om naartoe te vliegen. Goedkope vliegtickets zijn te krijgen voor directe vluchten naar Adana vanaf Amsterdam. Ook vanaf Düsseldorf gaan er directe vluchten naar deze grote Turkse stad. Vanaf Rotterdam en Eindhoven kan je ook goedkope vliegtickets krijgen naar Adana, maar dan heb je wel een tussenstop tijdens je vlucht.

Vanaf Schiphol vlieg je met een directe vlucht in 4 uur en 10 minuten naar Adana toe. Luchtvaartmaatschappijen zoals Pegasus Airlines, Sun Express en Corendon vliegen allemaal naar Adana toe waardoor er genoeg te vergelijken is in het aanbod. Pak je koffers en stap op het vliegtuig naar het mooie Adana.

Top vluchten naar Adana

Vanuit Amsterdam Schiphol

Sun Express
Direct - 4u20
zo 17 okt zo 24 okt
v.a. € 414 (p.p.)
Pegasus Airlines
1 stop - 10u50
ma 30 mei ma 13 jun
v.a. € 122 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Corendon
Direct - 4u5
vr 19 nov za 27 nov
v.a. € 118 (p.p.)
Pegasus Airlines
Direct - 4u12
vr 19 nov za 27 nov
v.a. € 185 (p.p.)

Vanuit Rotterdam

Pegasus Airlines
1 stop - 9u25
ma 17 jan vr 21 jan
v.a. € 161 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Poort tussen Europa en Azië

Adana bestaat al duizenden jaren en wordt door de ligging van de stad ook wel gezien als de poort tussen Europa en Azië. De stad is qua grootte de 5e stad van Turkije, na onder andere Istanbul en Ankara. Door de stad heen stroomt de rivier de Seyhan en deze rivier vormt het stadsbeeld. De verschillende bruggen over de rivier verbinden de oevers met elkaar en er is zelfs nog een romeinse brug uit de 2e eeuw die gebruikt wordt.

Een van de bruisendste plekken van de stad is toch wel rondom de Büyük Saat. Deze klokkentoren is de hoogste van heel Turkije. Rondom deze toren is de bazaar van Kazancilar. Op deze 500 jaar oude bazaar kan je handwerklieden hun traditionele handwerk zien uitvoeren en kan je genieten van de heerlijke Adana kebab wat een van de specialiteiten van de stad is.

Vervoer in Adana

Na je vliegreis kom je aan op het vliegveld aan de rand van de stad. Vanaf hier ben je in 10 minuten rijden in het centrum. Adana kent 1 metrolijn en verschillende buslijnen waarmee je door de stad heen kunt reizen. Wil je dingen ondernemen buiten de stad, dan is het huren van een auto een goed idee.

Adana is een stad voor geschiedenisliefhebbers, maar ook een goede bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de Turkse cultuur. Het weer helpt ook mee aangezien het hier het grootste deel van het jaar aangenaam warm is. Boek dus snel je goedkope vliegtickets naar Adana en ervaar deze stad zelf.