Panorama

Goedkoop naar Sydney

Vliegtickets naar Sydney

De metropool Sydney staat garant voor cultuur en historie. Vaak wordt deze stad de hoofdstad van Australië genoemd, terwijl de hoofdstad van “Down Under” Canberra is. Omdat je naar Sydney minimaal 21 uur in het vliegtuig zit, wordt goedkoop vliegen wat lastig. Daarom loont het om de vliegtickets naar Sydney goed te vergelijken zodat je toch kosten kunt besparen. Elke vlucht naar Sydney maakt net zoals naar Melbourne sowieso ergens een tussenstop. Je vliegt dan bijvoorbeeld via Hong Kong of Abu Dhabi

Sydney heeft de grootste luchthaven van Australië. Onder andere KLM en British Airways bieden tickets aan. Zoek je vluchten naar Sydney voor een iets lagere prijs, kijk dan eens bij de vluchten van Etihad of Cathay Pacific. Vanaf het vliegveld reis je bovendien eenvoudig met de trein of bus naar de stad zelf.

Top vluchten naar Sydney

Vanuit Amsterdam Schiphol

Xiamen Airlines
1 stop - 32u57
vr 20 sep vr 11 okt
v.a. € 704 (p.p.)
China Southern Airlines
1 stop - 25u15
za 1 jun do 4 jul
v.a. € 768 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Singapore Airlines
1 stop - 32u10
ma 25 nov ma 24 feb
v.a. € 1256 (p.p.)
Etihad Airways
1 stop - 32u52
wo 5 jun di 11 jun
v.a. € 1371 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

British Airways
1 stop - 27u50
ma 25 nov ma 24 feb
v.a. € 1168 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Sydney, de oude stad van Australië

Wie Australië zegt, zegt Sydney. Het is dan ook de oudste stad van Australië en gesticht in 1788. Eerst als strafkamp, maar toch kwamen er door de jaren steeds meer mensen vanuit de hele wereld die een beter leven wilden. Sommige waren op zoek naar goud en anderen hadden zin in een nieuwe uitdaging. Tegenwoordig is Sydney met meer dan 5 miljoen inwoners de grootste stad van Australië.

Vlieg je naar Sydney, dan vlieg je naar een metropool. De Australische stad heeft namelijk echt álles te bieden. Denk aan het Sydney Opera House, de Harbour Bridge, Darling Harbour en de Sydney Tower. Bezoek ook de Art Gallery van Nieuw-Zuid-Wales, wandel door de Royal Botanic Gardens en waag een gokje in het enige legale casino. Maar geniet bovenal van de sfeer en enorme grootsheid van het unieke Sydney!

Reis naar Sydney voor het strand en de gastronomie

In Sydney wonen er mensen uit de hele wereld. Velen vliegen hier dan ook naartoe om familie te bezoeken, te backpacken of “gewoon” om te genieten van een geweldige vakantie. Wil je uit eten in Sydney, dan is er voor elke culinaire smaak wel een restaurant te vinden. Langs de boulevard vind je vele terrasjes. Daarbij staat de Australische wereldstad bekend om haar uitgaansleven, dat je vooral ontdekt in de wijken Kings Cross en Darling Harbour. Breng daarnaast een bezoek aan Bondi Beach. Dit strand ligt op ongeveer 8 kilometer van het centrum van Sydney en is vooral populair bij surfers. In een tropisch weekend trekt Bondi Beach rustig 40.000 bezoekers.

Het openbaar vervoer is in Sydney perfect geregeld. Er rijden zowel trams, taxi’s als bussen. Maar wij raden aan om zelf een auto te huren zodat je alle plekken van Sydney ontdekt. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en met de auto proef je telkens weer de unieke sfeer. 

Op zoek naar een vliegticket voor een lage prijs naar Sydney? Doordat het zo’n verre reis is, zal je toch diep in de buidel moeten tasten. Maar het loont wel om de vluchten van diverse airlines te vergelijken en zo toch een relatief goedkoop vliegticket te vinden.