Easyjet - een grote low-cost airline vanuit Amsterdam

Over Easyjet

Easyjet is een van de grootste low-cost maatschappijen van Europa met als hoofdbasis Londen Luton. In tegenstelling tot andere grote prijsvechters maakt Easyjet alleen gebruik van de grote internationale luchthavens van Europa.

Vliegvelden

Easyjet vliegt in Nederland alleen vanuit Amsterdam Schiphol. Nabij de grens wordt door Easyjet ook gevlogen vanuit Dortmund en Brussel.

Aan boord

Tijdens de vluchten van Easyjet is er gelegenheid om eenvoudige maaltijden, drankjes of versnaperingen te kopen.

Toegestane bagage

Het is toegestaan om één stuk handbagage mee te nemen. De maximale afmetingen van dit stuk zijn 56 x 45 x 25 cm.  Voor extra ruimbagage moet u extra betalen. U kunt de ruimbagage bijboeken via de website van Easyjet.

Check-in

Vanaf 30 dagen tot twee uur voor vertrek kan online via de Easyjet website worden ingecheckt. De incheck balies op het vliegveld sluiten 40 minuten voor vertrek.

Service

Easyjet heeft een acceptabele service op de luchthavens en tijdens de vlucht. Eventuele overstapvluchten worden niet gegarandeerd zoals bij de meeste low cost airlines.

Vloot

De vloot van Easyjet bestaat uit meer dan 200 vliegtuigen. De meeste vliegtuigen zijn van het type Airbus A319 - 100.

Historie

In 1995 is Easyjet opgericht door Stelios Haji-Ioannou. De eerste vluchten werden uitgevoerd op Edinburgh en Glasgow met geleasde vliegtuigen. In 1996 werd met een eigen vliegtuig de eerste internationale vlucht gevlogen op Amsterdam.

Grootste pluspunt

Easyjet maakt gebruik van de grote internationale vliegvelden die over het algemeen het best gesitueerd liggen ten opzichte van de eindbestemming.

www.easyjet.com