Panorama

Goedkope vluchten naar Konya

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkope tickets Konya

Voor een vakantie in Turkije zijn er verschillende opties waar vliegen naar Konya er één van is. Goedkope vliegtickets zijn er te krijgen voor directe vluchten vanaf Amsterdam. Vanaf Schiphol doe je er 4 uur over om Konya te bereiken. Ook vanaf Düsseldorf gaan er directe vluchten naar deze Turkse stad. Het kan ook voordelig zijn om te vliegen vanaf Rotterdam of Eindhoven, maar hierbij moet je wel rekening houden met een tussenstop tijdens je reis.

Luchtvaartmaatschappijen zoals Corendon, Pegasus Airlines en Sun Express bieden allemaal vliegtickets aan naar Konya waardoor jij alleen nog maar de goedkoopste optie hoeft uit te kiezen. Stap op het vliegtuig naar Konya en ontdek alles wat deze stad je te bieden heeft.

Top vluchten naar Konya

Vanuit Amsterdam Schiphol

Corendon
Direct - 4u7
za 6 nov za 20 nov
v.a. € 79 (p.p.)
Sun Express
Direct - 4u
di 23 nov di 28 dec
v.a. € 146 (p.p.)
Hahn Air Systems
Direct - 4u7
za 4 dec za 18 dec
v.a. € 206 (p.p.)
Pegasus Airlines
1 stop - 11u32
do 2 dec vr 10 dec
v.a. € 112 (p.p.)

Vanuit Rotterdam

Pegasus Airlines
1 stop - 15u50
wo 5 jan za 22 jan
v.a. € 148 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Authentiek Konya 

Konya ligt in het zuidwesten van Turkije en is een erg conservatief ingestelde stad. Er heerst hier een andere sfeer dan in steden in het westen van het land. Konya was het epicentrum van de islamfilosofie en hier heeft de stad nog verschillende interessante bezienswaardigheden aan overgehouden. Zo kan je naar het bedevaartsoord het Mevlana klooster wat nu een museum is. Hier dansen de Derwisjen eindeloos in rondjes tot ze in een trans komen.

De stad is dus vooral interessant voor geïnteresseerden in de islamfilosofie. Zo kan je ook een kijkje nemen bij de islamitische school de Karatay Madrasa wat een indrukwekkend gebouw is. Verder zou je Konya kunnen gebruiken als tussenstop tijdens een reis door Turkije naar bijvoorbeeld het wonderschone Cappadocië.

Rondreis door Turkije

Konya is een prima tussenstop tijdens een reis door Turkije. Vanaf deze stad kan je doorreizen naar het magische natuurgebied Cappadocië met prachtige rotsformaties en mysterieuze ondergrondse steden. Als je toch op doorreis bent, breng dan ook een bezoekje aan de stad Kayseri.

Bij aankomst op het vliegveld van Konya kan je met de auto in 20 minuten in het centrum zijn. In de stad kan je je prima lopend verplaatsen en voor langere afstanden de tram of de taxi pakken. De stad is ook verbonden met Ankara en Istanbul via de hogesnelheidstrein.