Transavia - de Nederlandse maatschappij voor goedkope vluchten

Transavia

Transavia is een low-cost airline die goedkope lijnvluchten op Europese steden en vakantiebestemmingen uitvoert. De vliegtuigmaatschappij maakt onderdeel uit van de Air France-KLM-groep. Daarnaast is Transavia ook een chartermaatschappij en worden Transavia vluchten ingezet door de grote touroperaters zoals TUI en Arke.

Vliegvelden

De hoofdbasis van Transavia is Amsterdam Schiphol.  Tevens heeft Transavia ook een basis in Rotterdam en in Eindhoven. De laatste jaren voert Transavia steeds meer vluchten uit vanaf Eindhoven Airport. Naast deze vliegvelden vliegt Transavia ook vanaf Maastricht en Groningen.

Aan boord

Tijdens een Transavia vlucht kan uit een ruim assortiment aan drankjes en eten gekozen worden. De prijzen zijn redelijk. Betaling dient aan boord plaats te vinden met creditcard, in contanten of met pinpas. Afhankelijk van de duur van een vlucht wordt er een film getoond.

Toegestane bagage

Wanneer u met Transavia vliegt mag u 1 stuk handbagage meenemen. Dit stuk bagage mag de maximale afmeting hebben van 55 x 40 x 25 cm. Daarnaast mag het de 10 kilo niet overschrijden. Overbagage kost u 15 euro per 5 kilo. Voor ruimbagage moet apart betaald worden.

Check-in

Bij Transavia kunt u dertig uur voor vertrek online inchecken. Het online inchecken is niet meer mogelijk na 4 uur voor vertrek. U kunt zelf 48 uur voor vertrek gratis uw eigen stoel uitkiezen.

Air Miles

Bij Transavia is er helaas geen mogelijkheid meer om een gedeelte van uw vlucht te betalen met Air Miles.

Service                                            

In vergelijking met andere low-cost airlines heeft transavia een goede service. Op de website is een speciale service afdeling met veel informatie. Tijdens de vluchten en op de Nederlandse luchthavens is het personeel van Transavia over het algemeen goed bereikbaar en klantgericht.

Vloot

De vloot van Transavia bestaat uit Boeing 737-300 en Boeing 737-400 vliegtuigen.

Historie

Eind jaren '60 van de vorige eeuw is Transavia opgericht. In eerste instantie werden alleen charter vluchten uitgevoerd. Later zijn daar ook lijnvluchten bij gekomen. In 2004 is de officiele naam veranderd in 'transavia.com'. Hiermee wil de maatschappij het belang van haar website meer tot uiting brengen.

Grootste pluspunt

Transavia is de enige echte Nederlandse vliegtickets prijsvechter en voert zodoende van alle airlines de meeste low cost vluchten vanuit Nederland uit.

www.transavia.com