Panorama

Croatia Airlines vluchten

Croatia Airlines

De kroatische luchtvaartmaatschappij Croatia Airlines werd opgericht in 1989 en heette in eerste instantie Zagal-Zagreb Airlines. In 1990 werd de tegenwoordige naam Croatia Airlines ingevoerd. Doordat Croatia Airlines jaarlijks ruim 2 miljoen passagiers vervoert, speelt deze vliegmaatschappij een grote rol bij de ontwikkeling van Kroatië als toeristische bestemming.

De vloot van Croatia Airlines bestaat uit de Airbus A320-200, Airbus A319-100 en de Bombardier Dash 8-Q400. Op alle vluchten verzorgt Croatia Airlines een full service economy class en ook is er een traditionele business class aanwezig. Sinds 2010 is Croatia Airlines lid van Star Alliance, een samenwerking tussen diverse airlines met als doel reizigers een gemakkelijke doorverbinding aan te bieden.

Croatia Airlines

Goedkope vliegtickets Croatia Airlines en service aan boord

Afhankelijk van de vluchtklasse, de vluchtduur en het tijdstip van de dag krijg je een bepaalde lekkere maaltijd en drankje geserveerd. Deze zijn altijd gratis. Daarnaast kun je het reismagazine CROATIA lezen, waarbij je alles te weten komt over het cultureel en historisch erfgoed van Kroatië en andere interessante bestemmingen van Croatia Airlines.

Boek je een goedkoop vliegticket van Croatia Airlines, dan is de kans groot dat je met een Airbus vliegt. Deze zijn allen voorzien van een videosysteem waarop de veiligheidsinstructies worden getoond. Eenmaal in de lucht kun je je vermaken met de toeristische filmpjes over verschillende bestemmingen.

Croatia Airlines: inchecken en bestemmingen

Vanaf 36 uur tot 1 uur voor vertrek kun je online inchecken bij Croatia Airlines. Tijdens het inchecken mag je zelf een stoel kiezen. Wil je inchecken op de luchthaven, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Dit kan bij de balie of bij een self service automaat.

Croatia Airlines vliegt naar vele bestemmingen in Europa. Verschillende Kroatische steden worden verbonden met belangrijke Europese steden zoals Athene, Boekarest, Düsseldorf, Helsinki, Kopenhagen, München, Londen en Berlijn. Ook kun je bij Croatia Airlines terecht voor budget tickets naar onder andere Venetië, Tel Aviv, Rome en Zurich. Daarnaast zorgt het binnenlandse netwerk voor dagelijkse vluchten tussen Zagreb en Split, Pula, Zadar en Dubrovnik. Tijdens de zomermaanden kun je bij Croatia Airlines ook terecht voor voordelige vliegtickets van Zagreb naar Bol, Rijeka en Osijek.

Reserveer jouw voordelig Croatia Airlines vlucht

Ben je op zoek naar Croatia Airlines vliegtickets voor een lage prijs, dan ben je bij Goedkopevliegtickets.nl aan het juiste adres. Vergelijk de tarieven van deze Kroatische airline en je vindt altijd een goedkope vlucht die aan al jouw wensen voldoet.